روزنامه کيهان
1400/09/28
قدردانی رئیس جمهور از همراهی و اعتماد مردم در مقابله با کرونا
در ادامه روند کاهشی کرونا در کشور، تعداد شهرهای قرمز و نارنجی به صفر رسید، روند مثبت مهار کرونا باعث شد تا رئیسجمهور هم دیروز از همراهی و اعتماد مردم در موضوع کرونا قدردانی کند.رئیسجمهور با قدردانی از همراهی مردم و تلاش کادر بهداشت و درمان در کاهش آسیبهای کرونا، بر ضرورت حفظ و تقویت این روند با تاکید مضاعف بر رعایت شیوه نامههای بهداشتی و تداوم کنترلهای دقیق و هوشمند بهویژه در مرزهای کشور تاکید کرد.
سید ابراهیم رئیسی دیروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا اقدامات انجام شده در ماههای اخیر برای صیانت از جان مردم و افزایش ایمنی در مقابل ویروس کرونا را بسیار ارزشمند ارزیابی و با قدردانی از همه دستاندرکاران، اظهار داشت: بازگشایی هوشمند، تحرک و نشاط را به جامعه برگرداند اما برای صیانت از جان مردم لازم است همچنان رعایت دستورالعملهای بهداشتی توسط مردم و دستگاههای متولی مورد تاکید جدی باشد. رئیسی با تاکید مجدد بر ضرورت توجه مضاعف به کنترل تردد از مرزهای کشور، گفت: صیانت از جان و سلامتی مردم ایجاب میکند که تردد افراد از مرزها به ویژه از کشورهایی که احتمال سرایت بیشتری وجود دارد، با دقت و جدیت کنترل شود. البته محدودیتهایی که در این زمینه اعمال میشود به گونهای باشد که برای تردد ضروری مردم مشکلی ایجاد نکند. وی با تشکر از همراهی و اعتماد مردم در رعایت شیوه نامههای بهداشتی افزود: امروز مردم به خوبی اطلاع دارند که با رعایت اصول بهداشتی میتوان از آسیبهای بعدی شیوع بیماری کرونا جلوگیری کرد و در این راستا دولت کاملا به ارزش همراهی و همدلی مردم واقف است و تلاشهای خود را برای صیانت از جان مردم همچنان با قوت ادامه خواهد داد.
تعداد شهرستانهای قرمز و نارنجی کرونا
به صفر رسید
اما اعلام رنگبندی جدید شهرهای کرونایی در کشور، خبری خوشحالکننده را با خود به همراه داشت؛ «با عبور کامل کشور از خیز پنجم کرونا، هیچ شهری در وضعیت قرمز و نارنجی نیست». در حال حاضر ۵۳ شهر در وضعیت زرد و ۳۹۵ شهر در وضعیت آبی قرار دارند. اما نباید فراموش کرد که با وجود این خبر مسرتبخش، به دلیل گسترش سویه امیکرون (کرونای آفریقای جنوبی) در بیش از ۸۰ کشور جهان، رعایت مراقبتهای بهداشتی کماکان ضروری است.
ادامه روند کاهشی مرگ و میر
و مبتلایان کرونا
در همین حال مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت در اطلاعیهای از کاهش تعداد فوتیها و موارد شناسایی مبتلایان روزانه خبر داد.
به گزارش وبدا، در اطلاعیه این مرکز آمده است: «تاکنون ۵۹ میلیون و ۶۲ هزار و ۲۵۶ نفر دُز اول،
۵۰ میلیون و ۱۹۰ هزار و ۶۳۴ نفر دُز دوم و سه میلیون و ۵۶۷ هزار و ۳۷ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۱۲ میلیون و ۸۱۹ هزار و ۹۲۷ دُز رسید.
در شبانهروز گذشته ۲۲۳ هزار و ۳۵۶ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
از 26 تا ۲۷ آذر ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، یک هزار و ۳۶۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲۴۳ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۱۶۹ هزار و ۱۱ نفر رسید.
متاسفانه در طول این بازه زمانی، ۴۱ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۱ هزار و ۳۳ نفر رسید.
در شبانهروز گذشته بیشترین مرگ و میر بیماران کرونایی مربوط به تهران با ۶ نفر و استانهای آذربایجان غربی، فارس و خراسان شمالی با پنج نفر بوده است.
۲۷ استان کشور در شبانهروز گذشته مرگ ومیر کمتر از پنج نفر داشتهاند که در ۱۷ استان، هیچ موردی از فوت بیماران کرونایی، ثبت نشده است.
خوشبختانه تا کنون پنج میلیون و ۹۹۹ هزار و ۸۶۰ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
دو هزار و ۹۰۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تاکنون ۴۰ میلیون و ۶۷۱ هزار و ۵۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.»
واکسن؛ همچنان موثرترین راه پیشگیری
از کرونا
در همین حال دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری مقابله با کووید۱۹، در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا، درباره وضعیت کرونا در کشور، گفت: در استانهای مختلف شاهدیم که روند اپیدمی یا نزولی یا ثابت است و فعلا جایی مورد افزایشی ندیدهایم.
دکتر مسعود یونسیان افزود: البته افزایشهای مختصری به صورت نوسانی در حوزه بستری ناشی از کرونا میبینیم، اما هنوز زود است که بخواهیم قضاوت کنیم که آیا این شروع یک افزایش است یا خیر؟، بنابراین باید منتظر بمانیم و فعلا روال را بر این قرار میدهیم که افزایشی نداشتهایم.
یونسیان درباره وضعیت واکسیناسیون در کشور، اظهارداشت: تقریبا بیش از ۷۰ درصد کل جمعیت کشور نوبت اول واکسن کرونا را دریافت کردهاند و در جمعیت بالای ۱۲ سال نیز این نسبت به بالای
۸۶ درصد میرسد. در عین حال کمی کمتر از ۶۰ درصد کل جمعیت کشور دو دز واکسن را به صورت کامل دریافت کردهاند و کمی بیش از ۷۲ درصد افراد بالای ۱۲ سال، تقریبا دو دز را دریافت کردهاند.
وی ادامه داد: اوج سرعت واکسیناسیونمان را در شهریور، مهر و نیمه آبان ۱۴۰۰ شاهد بودیم که روزانه بیش از یک میلیون دز واکسن تزریق میشد، در حالیکه طی چند هفته اخیر مقداری سرعت واکسیناسیون کاهش یافته است؛ بهطوری که به ۴۰۰ هزار دز در روز رسیده است که این میزان خوشایند نیست و این درحالی است که واکسن به میزان کافی فراهم است.
دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا گفت: در عین حال در دریافت دز دوم واکسن برای افرادی که دز اول را تزریق کردهاند، شاهد تاخیرهایی هستیم؛ به طوری که برای تزریق نوبت دوم سر وقت مراجعه نکردند و امیدواریم به معنای عدم تمایل برای تزریق نوبت دوم نباشد.
یونسیان تاکید کرد: همچنان مطالعات نشان میدهند که واکسیناسیون با واکسنهایی که در اختیار داریم، برای سویه اُمیکرون هم اثرگذاری خوبی داشته و پیشگیری قابل قبول دارد و یکی از بهترین راهکارها در برابر کرونا همچنان واکسیناسیون است.
وی درباره برخی اظهارات مبنی بر خفیفتر بودن بیماریزایی امیکرون، بیان داشت: مطالعات و شواهدی وجود دارد که نشان میدهند این سویه خفیفتر است، اما به دلایل متعددی بهتر است فعلا فرض کنیم که این سویه خفیفتر نیست. مهمترین دلیل این است که حتی اگر درصد کشندگی این ویروس کمتر باشد، اما قدرت سرایتپذیریاش بیشتر باشد، در نتیجه همان تعداد مرگمیر بالا را در پی دارد.
بنابراین باید مراقب باشیم که فریب این موضوع را که احیانا این سویه خفیفتر است، نخوریم. زیرا اگر واقعا خفیفتر نباشد، دچار مشکل میشویم. در عین حال حتی اگر واقعا خفیفتر هم باشد، اما نسبت بیشتری از افراد مبتلا شوند، نتیجه تعداد بیشتری از مرگومیر خواهد بود.
دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا افزود: باید فرض کنیم که یا همین الان این سویه وارد کشور ما شده یا به زودی وارد میشود. حتی این سویه را در کشورهایی که تدابیر سختتری اتخاذ کرده بودند، دیدیم. بنابراین خوشبینی است که بگوییم با اقدامات انجام شده در کشور، این ویروس وارد ایران نخواهد شد. باید توجه کرد که موضوع واکسیناسیون همچنان یکی از قویترین و موثرترین راههای پیشگیری از کرونا محسوب میشود که کمک میکند اگر ویروس امیکرون وارد کشور شود، درگیری و مرگ و میر بالا نداشته باشیم. در عین حال موضوع روشهای کاهش سرایت هم مطرح است. زیرا نمیتوانیم به صورت ۱۰۰ درصد از سرایت این سویه پیشگیری کنیم، اما میتوانیم آن را کاهش دهیم که راهکارش نیز همان رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
یونسیان تاکید کرد: وقتی سرایتپذیری یک ویروس بالاست، باید سعی کنیم که متناسب با افزایش سرایتپذیری، اقداماتمان را تقویت کرده و بتوانیم وضعیت را کنترل کنیم. بنابراین رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و... به اضافه واکسیناسیون دو ابزاری هستند که برای مقابله با انتشار امیکرون در اختیار داریم.
خطر «اُمیکرون»
و پرهیز از دورهمیهای یلدایی
وی درباره توصیههایش برای شب یلدا با وجود خطر انتقال کرونا به ویژه سویه اُمیکرون، گفت: طبیعتا هرگونه تجمع و دورهمی از سوی افرادی که باهم نبودهاند انجام شود و به ویژه در فضای بسته خطرناک است. افرادی که در قالب یک خانواده و اصطلاحا زیر یک سقف زندگی میکنند، باهم تماس داشتند و ممکن است ویروس را هم بهم منتقل کنند، اما خانوادههای متعدد تصور نکنند که چون باهم فامیل هستند، ویروس را منتشر نمیکنند و تصور کنند که از دوست یا برادرم کرونا نمیگیرم. هرگونه اجتماعی که داشته باشیم و حتی درصدی هم خطر انتقال و انتشار ویروس را افزایش دهد، خطرناک بوده پشیمانی آن بعدا کل جامعه را خواهد گرفت. بنابراین یک وظیفه مدنی است که از ایجاد چنین اجتماعاتی بپرهیزیم و اگر جایی مشاهده میکنیم، تذکر دهیم و سعی کنیم از آن جلوگیری کنیم.
هیچ جریمه ترافیکی مرتبط با کرونا
در کشور اجرا نمیشود
به دنبال اعلام تازهترین آمار رنگبندی کرونایی شهرها که نشان دهنده این است که هیچ شهر قرمز و نارنجی کرونایی در کشور وجود ندارد، معاون اجتماعی پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا نیز اعلام کرد که جریمه کرونایی مربوط به شهرهای قرمز و نارنجی نیز اعمال نمیشود.
پیش از این هم رئیسپلیس راهور ناجا نیز از پایان منع تردد شبانه خودروها از ساعت 22 تا 3 بامداد خبر داده بود.
سایر اخبار این روزنامه
برنامه جدید دولت برای حمایت از بازار سهام
از آدم و حوا تا «جنگ جهانی روایتها»(یادداشت روز)
رونمایی از شعار حزبالله در انتخابات پارلمانی لبنان
عدهای برنج وارداتی با ارز ترجیحی را صادر میکردند
قدردانی رئیس جمهور از همراهی و اعتماد مردم در مقابله با کرونا
موفقیت تیم مذاکرهکننده ایران در تغییر ریل مذاکرات
بهرهبرداری از بزرگترین خط تولید واکسن تب برفکی در کشور
رسانهها اجرای مصوبات سفرهای استانی را پیگیری کنند
نامه شورای نگهبان به علی لاریجانی و پاسخ وی منتشر شد
عاملان ترور حاج قاسم از پوستر انتقام هم میترسند
توئیت ترامپ ماهواره جاسوسی آمریکا علیه ایران را لو داد
اقدامات دولت قبل فقر در جامعه را افزایش داد
برنامه جدید دولت برای حمایت از بازار سهام
اخبار ویژه
برنامه جدید دولت برای حمایت از بازار سهام