روزنامه جوان
1400/12/05
بهرهبرداری سیاسی از مطالبات معلمان
طرح رتبهبندی معلمان پس از سالها وقفه در مرحله اجرا قرارگرفته است؛ با این حال همچنان اعتراضاتی در جریان است. محمدباقر احمدی، مدیر کارگروه پیگیری مطالبات فرهنگیان قم میگوید که دولت روحانی با لایحه، «بازی سیاسی» کرده و برخی از نمایندگان فعلی مجلس نیز با «تصویرسازی غلط» از طرح باعث ایجاد تشنج شدهاند. احمدی معتقد است که لایحه رتبهبندی، قربانی شده و از اهداف اصلی خود در بالا بردن کیفیت آموزش و بهتر کردن معیشت معلمان دور شده است.او در مورد تجمعات هم، نفوذ برخی گروههای سیاسی در صف معلمان را باعث بدتر شدن وضعیت لایحه رتبهبندی قلمداد میکند و اعتقاد دارد که برخی با پوشش معلم سعی دارند مطالبات موجود در روح رتبهبندی را سیاسی کنند و آن را به خیابان بکشند.
احمدی در مصاحبه با سایت مشرق نکات جالب توجهی بیان میکند که گزیدهای از آن را میخوانیم:
*طرح رتبهبندی چند سال است که معطلمانده و در راهرو دولت و مجلس در حال رفتوآمد است. در دولتهای قبل لایحه رتبهبندی در بایگانی خاکخورد، اما در اواخر دولت روحانی لایحه رتبهبندی با ابلاغ مجلس یازدهم دوباره مطرح شد. سؤال آن است که چرا در هفت سال گذشته دولت تدبیر یادش نبود که طرح رتبهبندی را ساماندهی کند، این موضوع بدان معنا بود که طرح رتبهبندی تنها نمایشی سیاسی از جانب آن دولت در ماههای منتج به انتخابات است. تازه این لایحه ارسالی از سوی دولت روحانی با اشکالات اساسی و وحشتناکی روبهرو بود.
آنچه در مجلس تصویبشده است نه خواستههای معلمان را تأمین میکند و نه باعث افزایش کیفیت آموزشی میشود. یکی از بزرگترین ضعفهای لایحه رتبهبندی آن است که همترازی نص صریح برنامه ششم توسعه رعایت نشده است. در این لایحه ارتباطی میان همترازی معلمان آموزشوپرورش و نیز معلمان دانشگاه رعایت نشده است. در لایحه قبلی که مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفت هم ترازی میان معلمان آموزش و پروش با مربیان دانشگاه ایجادشده بود؛ اما در لایحه مصوب اول اسفند ۱۴۰۰ همان بند همترازی با معلمان با دانشگاه بهصورت کامل حذفشده است.
*یکی از مباحثی که باعث دلخوری و استرس در جامعه فرهنگی شده است مربوط به رفتار نمایندگان است؛ برخی از این افراد با مصاحبههای غلط، دستبهقلم شدن و نیز توئیت زدن بهجای آنکه جو را آرام کنند، خود باعث ایجاد تشنج میشوند! بهعنوان نمونه از زمانی که آقای منادی بهعنوان رئیس کمیسیون آموزش انتخابشده است، بهصورت سریالی حرفهای متناقض میزند. برخی از همکاران ایشان همین رویه را پیش میبرند. برخی از نمایندگان باعث تحریک فرهنگیان شده و ذهن آنها را خراب میکنند.
* وقتی مطالبات از بستر قانونی خود خارج شود، حتماً افرادی با قصد قبلی پیداشده و سعی در منحرف کردن مطالبات صنفی میکنند و به آن رنگ سیاسی میزنند. من در قم بارها اعلام کردم که نباید اجازه بدهیم افراد معلومالحال مطالبات فرهنگیان را منحرف کنند، اما برخی افراد، تشکلهای سیاسی و شوراهای ناهماهنگ با معلمان با توجه به سابقه ضد امنیتی وارد این تجمعات شدند و برای همین در چند تجمع آخر که طرح آن از سوی شورای هماهنگی تشکلهای فرهنگی ارائه شد، ما صف خودمان را از آنها جدا کردیم. آنها در تجمعات خیابانی عقدهگشایی سیاسی میکنند.
*فردی باسابقه ضد امنیتی در فتنه ۸۸ و آشوبهای آن سال حضور داشته و خودش را رسماً مارکسیست میداند حالا ادعا میکند که رئیس یک تشکل مرتبط با فرهنگیان است و پرچمدار مطالبات معلمان شده است. فردی که در دولت قبل از مواهب ارتباط ستادی بهره برده، حالا تابلو حقوق معلمان را بالای سر قرار داده است؛ معلمان به دنبال اعمال قانون هستند نه چیز دیگر. البته ریزشهای صورت گرفته در تجمعات شورای هماهنگی فرهنگیان حاکی از آن است که معلمان خط خود را از گروههای سیاسی جدا کردهاند.
سایر اخبار این روزنامه
چالش معافیتهای مالیاتی با افکار عمومی
چالش معافیتهای مالیاتی با افکار عمومی
گل گهر ۲ امتیاز از پرسپولیس برای استقلال گرفت
ارزان نکنید وارد میکنیم
۲ پرسش از مالیخولیای غربگرایان در موضوع گاز
برخورد با متخلفان «ویلموتس گیت» را باور کنیم؟
هجوم ریزگردهای تابستان در آخرین ماه زمستان!
بازگشت به ریل توازن با سیاست نگاه به همسایگان
بهرهبرداری سیاسی از مطالبات معلمان
امیرعبداللهیان: وین شکست بخورد، غرب مقصر است
حضور مردم رمز پویایی انقلاب اسلامی