روزنامه ایران
1401/07/21
اتحاد تاکتیک نیست راهبرد است
سی و ششمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی با موضوع «اتحاد اسلامی، صلح و پرهیز از تفرقه و تنازع در جهان اسلام، راهکارهای اجرایی و اقدامات عملیاتی» روز گذشته با حضور و سخنرانی رئیس جمهور آغاز به کار کرد. آیتالله رئیسی در این آیین گشایش با تبریک ولادت با سعادت پیامبر گرامی اسلام (ص) و امام جعفر صادق (ع) به میهمانان حاضر از اقصی نقاط جهان اسلام، با طرح این پرسش که در این کنفرانس چه راهکارهایی برای ارتقای وحدت در امت اسلامی باید به کار گرفته شود و ...گروه سیاسی/ سی و ششمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی با موضوع «اتحاد اسلامی، صلح و پرهیز از تفرقه و تنازع در جهان اسلام، راهکارهای اجرایی و اقدامات عملیاتی» روز گذشته با حضور و سخنرانی رئیس جمهور آغاز به کار کرد. آیتالله رئیسی در این آیین گشایش با تبریک ولادت با سعادت پیامبر گرامی اسلام و امام جعفر صادق (ع) به میهمانان حاضر از اقصی نقاط جهان اسلام، با طرح این پرسش که در این کنفرانس چه راهکارهایی برای ارتقای وحدت در امت اسلامی باید به کار گرفته شود و پیشبینیهای لازم برای پیشگیری از تفرقه و جدایی چیست، گفت: «نگاه به جامعیت دین» و «پاسخگو بودن دین به نیازهای انسان معاصر»، به انسان قوت و قدرتی میدهد که او بتواند در مقابل تهاجمهای فرهنگی و نسخههای ارائه شده از غرب و شرق که هیچ تناسبی با یک زندگی دینمدارانه ندارد، ایستادگی کند.
دو بال مهم مقاومت
آیتالله رئیسی جوانان فرهیخته با گرایش به معنویت، روحیه مقاومت و ایستادگی در مقابل دشمن را از سرمایههای عظیم جهان اسلام دانست و خاطرنشان کرد: اندیشمندان جهان اسلام نیز سرمایه عظیمی هستند که آمادگی دارند از حوزهها، دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی مختلف در کنار هم در مقابل تفکر الحادی، جریان سکولار، تفکر تکفیری و افراطی ایستادگی کنند. رئیس جمهور با اشاره به اینکه مردان و زنان در کشورهای اسلامی آمادگی دارند به نام دین با یکدیگر متحد شده و دشمنان را ناامید کنند، گفت: پرچمی که امام خمینی (ره) برافراشتند پرچم اتحاد بین همه مسلمانان در سراسر عالم، با همه گویشها در همه اقلیمها و با همه نگاههایی بود که وجود دارد.
درک مشترک فرهیختگان جهان اسلام
رئیس جمهور کار ویژه و پیام اصلی سی و ششمین اجلاس وحدت اسلامی برای مسلمانان را ایجاد درک مشترک بین همه نخبگان و فرهیختگان جهان اسلام در راستای وحدت و اتحاد عنوان کرد و گفت: پیام این اجلاس به دشمنان آن است که ما میخواهیم زندگی انسان معاصر به نام دین رقم بخورد. وی با اشاره به ظرفیت تمدنساز و همافزای کشورهای اسلامی، افزود: امروز مسلمانان اشتراکات بسیاری دارند که میتواند یک قدرت عظیم و تمدنی دینی در عالم پدید آورد و در مقابل همه مدعیان تمدن سربلند باشد، پرچم خود را برافراشته کند و برای انسان معاصر سبک زندگی ارائه دهد.
آیتالله رئیسی با اشاره به نقش مهم شهدای نهضت جهانی اسلام در بیداری ملتها تصریح کرد: کسانی که فکر میکردند دین امر فردی و شخصی است و کاری به امور اجتماعی و اقتصادی و سیاسی و فرهنگی ندارد، به برکت خون مطهر شهیدان در عالم بیدار شدند و امروز همه مسلمانان در همه عالم میخواهند مثل یک مسلمان زندگی کنند و تمام شئونات زندگیشان بر اساس اسلام و اصول اسلامی باشد و آنچه که امروز موجب ترس دشمن شده، همین مسأله است.
علت توطئه دشمن
رئیس جمهور با بیان اینکه توطئه علیه مسلمانان به دلیل واهمه قدرتهای استکباری از ظرفیت استکبارستیزی جهان اسلام است، تصریح کرد: آنچه قدرتهای استکباری را بعد از جنگ جهانی دوم به توطئه مقابل مسلمانان واداشت، این بود که آنها در اتاقهای فکر خود، به این نتیجه رسیدند که تنها مانع در مقابل یکهتازی و یکجانبهگرایی نظام سلطه، اسلام است. آیتالله رئیسی ادامه داد: آنها بعد از مطالعات به این رسیدند، تنها قدرتی که میتواند سربلند در مقابل نظام سلطه ایستادگی کند، فقط اسلام و کسانی هستند که حقیقتاً به دین و ارزشهای دینی پایبندند. لذا نقشهها کشیدند برای اینکه چه کنند تا این قدرت عظیم به نام اسلام که مرکزیت آن هم به برکت یک دینشناسِ اسلام شناس و یک مرجع تقلید در ایران اسلامی پا گرفته است، نتواند در عالم موج و بیداری ایجاد کند.
تقلا برای ایجاد تفرقه
رئیس جمهور کشورمان سپس روی کار آمدن دولتهای وابسته در کشورهای اسلامی، تلاش امپراتوری رسانهای برای تشویش در اذهان مسلمانان، راه انداختن گروههای تکفیری برای قتل، غارت و کشتار در بین مسلمانان، اهانت به مقدسات و اولین شخصیت عالم اسلام و جهان بشریت یعنی نبی مکرم اسلام(ص) و همه مقدسات و رواج تفکر افراطی و تکفیری را حلقههای یک زنجیر برای ایجاد تفرقه و جدایی بین مسلمانان و تأکید بر اختلاف و پرهیز از طرح اشتراکات بسیاری که در بین مسلمانان وجود دارد، معرفی کرد و گفت: ابرقدرتها تصمیم گرفتند این قدرت به نام دین و به نام اسلام سربلند نکند.رئیس جمهور افزود: امروز اتحاد برای ما نه یک تاکتیک بلکه یک راهبرد و استراتژی بسیار اساسی است. مقتدای بصیرتآفرین ما امام خامنهای (حفظه الله تعالی) همواره بر این راهبرد به عنوان یک ضرورت اجتنابناپذیر در عالم اسلام و تحت عنوان اینکه امروز وحدت و اعتصام به ریسمان الهی و حبالله یک ضرورت اجتنابناپذیر است، تأکید کردند.
جریان سازش با رژیم صهیونیستی شکست خورده
رئیس جمهور در بخش دیگری از این سخنرانی با اذعان به اینکه امروز جریان سازش با رژیم صهیونیستی شکست خورده و جریان و فرهنگ مقاومت پیروز و موفق شده است، شکست قراردادهای شرمالشیخ، اسلو و کمپ دیوید که رژیم صهیونیستی حتی به آنها پایبند نماند را یادآوری کرد و اظهار داشت: منطق رفتار با چنین کسانی مقاومت و ایستادگی است؛ کاری که فلسطینیها و لبنانیهای عزیز و گروههای فلسطینی و لبنانی و حزبالله و حماس و دیگر گروههای مقاوم کردند. امروز ابتکار عمل به دست مجاهدین است.آیتالله رئیسی عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای اسلامی و دولتهای سست عنصر را امنیتساز ندانسته و آن را حاصل رفتار دولتهای سست و نه ملتهای مسلمان دانست و خاطرنشان کرد: آیا مردم این کشورها هم عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی را میپذیرند؟ هرگز. به هیچ عنوان ملتهای مسلمان در منطقه عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی را نپذیرفته و نخواهند پذیرفت. رئیس جمهور عادیسازی روابط برخی کشورهای اسلامی با رژیم صهیونیستی را سیاسی دانست و افزود: مگر میشود ملتهای مسلمان دلشان با کسانی که کودک و زن میکشند، خانه بر سر مردم ویران میکنند و زندان بزرگی به عنوان غزه ایجاد کردهاند صاف شود؟ هرگز؛ امریکاییها و رژیم صهیونیستی تصور میکنند این قضیه برایشان امنیتساز است در حالی که هرگز امنیتساز نخواهد بود.
کشورهای اسلامی اولویت سیاست خارجی ایران
رئیس جمهور کشورمان همچنین با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران علاوه بر سیاست حمایت از جریان مقاومت در جهان اسلام، ارتباط با کشورهای اسلامی و مسلمانان را در سیاست خارجی خود به عنوان یک اولویت انتخاب کرده است، تأکید کرد: روابط اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی با کشورهای همسایه و مسلمان برای ما اولویت دارند. کشورهای اسلامی و مسلمانان اولویت همکاری ما در سیاست خارجی هستند.
کینه دشمنان به دلیل مبارزه با تروریسم
آیتالله رئیسی سیاست و برنامه اصلی جمهوری اسلامی ایران را مبارزه با ظلم، تروریسم و جریان تکفیر دانست و اظهار داشت: حقد و کینه دشمنان جمهوری اسلامی ایران نسبت به این نظام هم به همین دلیل است. آنها مدعی مبارزه با تروریسم هستند، اما همه میدانند قهرمان مبارزه با تروریسم در منطقه و جهان آقای حاج قاسم سلیمانی رضوان الله تعالی علیه و آقای المهندس و بسیاری از نیروهای مجاهد در منطقه هستند که اینجا را از لوث وجود داعش پاکسازی کردند.
یادآوری کارنامه سیاه مدعیان حقوق بشر
رئیس جمهور با یادآوری اینکه قهرمان مبارزه با تروریسم شهید حاج قاسم سلیمانی بود و امریکاییها در مبارزات انتخاباتی خودشان و از تریبون رسمی اعلام کردند که داعش را تشکیل دادهاند، پرسید: معنای شهادت شهید سلیمانی طرفداری از تروریسم است یا مبارزه با تروریسم؟آیتالله رئیسی با تأکید بر این واقعیت که امروز مدعیان حقوق بشر خودشان در جایگاه ضدیت با حقوق بشر قرار دارند و بزرگترین ناقضان حقوق بشر خود امریکاییها، رژیم صهیونیستی و بعضی از کشورهای غربی هستند که امروز پُز دفاع از حقوق بشر را در عالم میدهند، گفت:کارنامه آنها را در عملکردشان با مردم خودشان و عالم ببینید. کارنامه سیاه مدعیان حقوق بشر را در ۷۰ سال جنایت علیه ملت فلسطین ببینید. قطعاً اگر کیفرخواستی تنظیم شود، طومار بلندی از جرایمی که اینها علیه بشریت مرتکب شدند، ایجاد خواهد شد.
صلح و ثبات و امنیت پایدار در منطقه در گرو وحدت
رئیس جمهور در ادامه صلح و ثبات و امنیت پایدار در منطقه را در گرو وحدت و اتحاد مسلمانان دانست و افزود: نتیجه رسیدن به درک مشترک در این نشست حتماً میتواند صلح و امنیت پایدار در منطقه و در میان کشورهای اسلامی باشد. آیتالله رئیسی خودیابی واتکا به داشتهها و اشتراکات مذهبی و دینی میان کشورهای اسلامی را امر مهم و ضروری قلمداد کرد و گفت: مسأله مهمی که بارها از سوی جمهوری اسلامی ایران بر آن تأکید شده، نه فقط گفتوگو بین مذاهب اسلامی که گفتوگوی بین ادیان است که در سیره امامان و پیشوایان ما و همچنین بزرگان شیعه و سنی همواره مورد توجه بوده و این گفتوگوها میتواند بسیاری از اختلافات را مرتفع کند.
بــــرش
رئیس جمهور در آستانه عزیمت به «آستانه» قزاقستان مطرح کرد
همکاری با «سیکا»؛ زمینه ساز ارتباط مؤثر با زیرساختهای اقتصادی آسیا
سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور عصر روز گذشته به دعوت رئیس جمهور قزاقستان تهران را به منظور شرکت در ششمین نشست سران کشورهای عضو «کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادساز در آسیا» (سیکا) ترک کرد و عازم آستانه پایتخت این کشور شد. رئیسی پیش از عزیمت به آستانه، اهداف این سفر را مشارکت جمهوری اسلامی ایران در همکاریهای اقتصادی کشورهای منطقه دانست و ابراز امیدواری کرد که این اجلاس، برای همکاریهای اقتصادی و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران موفق باشد. آیتالله رئیسی در ادامه سیاست خارجی دولت مردمی را توجه به سازمانهای منطقهای و فرامنطقهای عنوان کرد و گفت: همکاری با این سازمانها ظرفیت خوبی است و میتواند همگرایی، سیاست همسایگی و چندجانبه گرایی را تقویت کند. وی تصریح کرد: ما با همکاری با سازمانهای منطقهای و فرامنطقهای چون سیکا، میتوانیم با زیرساختهای اقتصادی آسیا ارتباط خوبی برقرار کنیم. رئیس جمهور در این سفر دو روزه، علاوه بر شرکت و سخنرانی در ششمین اجلاس سران «سیکا» با تعدادی از سران کشورهای حاضر در این نشست نیز دیدار و گفت و گو خواهد کرد.