روزنامه خراسان
1401/09/27
دردسرهای جیب پنهانی زوجها!
مدیریت مسائل مالی در زندگیمشترک، بخش مهمی از کیفیت سیستم خانواده را در برمیگیرد و گاهی میتواند باعث منازعاتی جدی و پردردسر بین زنوشوهر شود. شاید به نظر نرسد اما یکی از عوامل طلاق، حل نشدن مشکلات بر سر مسائل مالی بین زوج هاست. ناآشنایی زوج ها با مهارتهای مالی، آثار مخربی بر زندگی زناشویی میگذارد از قبیل ابتلا به افسردگی و استرس تا اضطراب و حتی بحران در زمینه روابط جنسی. هرچند یکی از دلایل اصلی به وجود آمدن این مشکلات، شرایط اقتصادی کشور است اما برای اینکه در زندگیمشترک چنین چالشهایی کمتر به وجود بیاید، لازم است اشتباهات و خطاهایی که در باورها و رفتارهای بعضی از زن و شوهرهای امروزی رایج شده، شناسایی و بعد از آن سعی بر رفع کردنشان شود.باورهای نادرست کلیشهای
یکی از این باورهای غلط در زمینه مسائل مالی بین زوج ها ، اعتقادات کلیشهای و نادرست است. مثلا اینکه یک خانم بگوید مشکلات مالی در زندگیمشترک به من مربوط نیست چون مسئول تامین مالی نیستم یا شوهری به همسرش بگوید که باید کل حقوقت را برای خرجهای خانه خرج کنی، هر دو اشتباه و پرآسیب است. با همدلی و مسئولیتپذیری در این حوزه، پایههای زندگیمشترک تقویت خواهد شد.
جیب پنهانی
اشتباه رایج دیگر این است که یکی از زوج ها، جیب پنهانی داشته باشد و نخواهد آن را رو کند. هرچند هرکسی حق دارد حساب مستقلی برای خودش داشته باشد؛ پس انداز کند و محل خرج آن را هم تصمیم بگیرد اما حساب مخفی که از خانواده پنهان شده باشد چیز دیگری است و نادیده گرفتن شرایط خانواده محسوب و باعث بی اعتمادی می شود.پنهان کاری شاید در مقطعی از زمان، مشکلی تولید نکند اما دیر یا زود افشا خواهد شد و برملا شدن آن حتما مشکلات بیشتری بین زن و شوهر ایجاد خواهد کرد. مثلا شوهری که بهجای گفتن حقیقت از همسرش میخواهد فلان وسیله را نخرد چون پول ندارد اما بعدها مشخص میشود که پول داشته، اعتماد همسرش را از دست میدهد که ضربه بزرگی به زندگیمشترک محسوب میشود.
ناآگاهی از تفاوتهای شخصیتی
نکته دیگر، درباره تاثیرات بیتوجهی و ناآگاهی از تفاوتهای شخصیتی زوج ها در امور مالی است. مثلا ممکن است در زندگیمشترک، یکی خیلی ریسکپذیر باشد ودیگری بسیار محافظهکار. بنابراین دو طرف مدام با یکدیگر چالش خواهند داشت. پذیرفتن این مسئله باعث میشود تا طرف مقابل را بهتر و بیشتر درک کنند و مانع بسیاری از جروبحثها خواهد شد.
شفاف نبودن
برخی زوج ها درباره مسائل مالی، راحت و شفاف با هم صحبت نمیکنند. صحبت نکردن درباره خواستهها و نیازهای خود و ... باعث ایجاد کدورتهای عمیق خواهد شد. توقع این که همسرمان متوجه نیازهای مالی و علایقمان هم شود، بیجاست و گفتوگو در این حوزه، ضروری است. همچنین دخیل نکردن همسر در تصمیمات مالی هم یکی دیگر از این اشتباهات است. دخالت ندادن همسر در چنین جمعبندیهایی باعث می شود ازنظرها آگاه نشود و در نتیجه درک و همکاری شکل نگیرد.
مشخصنکردن بودجه خانواده
تلاش برای کسب درآمد بیشتر و توکل بر خداوند، بسیار خوب و پسندیده است اما تعیین و مشخص نکردن بودجه خانواده هم یکی دیگر از اشتباهات رایج در حوزه مالی است. این مسئله، باعث میشود که زندگی زوج ها در حوزه مسائل مالی با فراز و نشیبهای زیادی روبهرو شود. همچنین ممکن است برای پسانداز هم دچار افراط و تفریط شوند. بنابراین باید زنوشوهر و حتی بقیه اعضای خانواده هر ماه یا حداقل هر سال درباره بودجه خانواده با یکدیگر صحبت کنند.
نکته پایانی
با توجه به آنچه که در این مطلب درباره رایجترین اشتباهات مالی زوج ها گفته شد، چیزی که کاملا مشخص بود، صمیمینبودن و دور بودن زوج ها از یکدیگر علت اصلی بسیاری از آنها بود. اگر زوج ها نه به عنوان دو رقیب بلکه به عنوان دو یار در کنار هم به یکدیگر نگاه کنند حتما این قسم از پنهانکاریها، مشورت نکردنها، ندیدن همسر و ... به وجود نمیآید یا به حداقل ممکن میرسد. الزاما پول بیشتر داشتن مشکل را حل نمیکند. خانوادههایی با درآمد متوسط هستند اما با مدیریت و همکاری بیشتر بین زوج ها بسیار عالی زندگی را میگذرانند. پس مثل همیشه بهتر است مهارتهای ارتباط موثر را فرا بگیرید تا بتوانید شنونده خوبی باشید و بدون کنایه زدن و شکایت پیدرپی با یکدیگر گفت وگوی بهتری داشته باشید.
سایر اخبار این روزنامه
آینده کسب وکارهای مجازی و مهلت جدید به متا
غفلت های ارزی تبعات تورمی
مجلس در آزمون اصلاح قانون انتخابات
هیئت آژانس در تهران برجام در مسیر احیا؟
اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی سراغ جوانان بازداشتشده بروند
عرضه و تقاضا؛ چالش قیمتگذاری بورسی خودرو
محمدصالح علا؛ جریانساز گزیدهکار
پیشرفتهای بزرگ بشر با ابزارهای خیلی کوچک
دردسرهای جیب پنهانی زوجها!