مدارس و دستگاه‌های فرهنگی مخاطبان اصلی اقیمو‌ا الصلاه

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پیامی به بیست‌و‌نهمین اجلاس سراسری نماز، برپایی این همایش را پس از دو سال مایه خرسندی و برکت دانستند و خاطرنشان کردند: پیوند‌های حیاتی در یک جامعه خوشبخت و خوش‌فرجام، همچون دوستی و گذشت و مهربانی و همدلی و همدردی و یاری‌رسانی و خیرخواهی و امثال آن به برکت رواج و اقامه نماز، استحکام می‌یابد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری در این پیام آمده است: برپایی این همایش فرخنده پس از تأخیر دوساله، مایه خرسندی و ان‌شاءالله موجب برکت است. هر تلاش فکری و عملی برای نشان دادن ارزش نماز و بزرگداشت این فریضه مبارک، کاری در جهت نورانی کردن دل انسان‌ها و گرم کردن محفل زندگی آنهاست.
یاد خدا که نماز مظهر کامل آن است، دل و جان را آزاد و جامعه را آباد می‌سازد. پیوند‌های حیاتی در یک جامعه خوشبخت و خوش‌فرجام، همچون دوستی و گذشت و مهربانی و همدلی و همدردی و یاری‌رسانی و خیرخواهی و امثال آن به برکت رواج و اقامه نماز، استحکام می‌یابد. صف‌های نماز جماعت، صفوف به هم پیوسته فعالیت‌های اجتماعی را پدید می‌آورد. کانون گرم و پرشور مساجد، کانون‌های همکاری در عرصه اجتماعی را رونق می‌بخشد. نماز، آنگاه که با احساس حضور خداوند، گزارده شود، به همه عرصه‌های زندگی نورافشانی می‌کند و دنیا و آخرت فرد و جامعه را آباد می‌سازد. نمازگزار- هر که و هر جا- به اندازه ظرفیت خود از نماز بهره می‌برد، ولی در این میان، جوانان و نوجوانان از همه جلوترند، بهره آنان از نمازی که با توجه و خشوع خوانده شود، بسی بیشتر است. دل جوان و نوجوان آمادگی افزو‌ن‌تری دارد برای رسیدن به «فلاح» که اذان نماز، شتاب گرفتن به آن را سفارش می‌کند. پدران و مادران، معلمان و استادان، اندرزگویان و راهنمایان، این حقیقت را در رابطه میان نماز و جوان به یاد داشته باشند و وظیفه‌ای را که بر دوش آنهاست بشناسند. مدارس، دانشگاه‌ها، به طور ویژه دانشگاه فرهنگیان، صداوسیما و دیگر دستگاه‌های فرهنگ‌ساز، در شمار مخاطبان اصلی «اقیموا الصلاه» جای می‌گیرند. توفیق همگان را از خداوند متعال مسئلت می‌کنم.
نمازگزاران واقعی اهل کم‌کاری، فساد وروابط ناسالم اداری نیستند


دکتر سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور صبح پنج‌شنبه در بیست‌ونهمین اجلاس سراسری نماز با قدردانی از رهبر معظم انقلاب اسلامی برای فراز‌های بلند پیام نورانی ایشان به اجلاس نماز و نیز قدردانی از تلاش‌ها و سخنان حجت‌الاسلام قرائتی در این مراسم گفت: نماز والاترین جلوه‌های اخلاق و عمل صالح را برای عبد و انسان سالک رقم می‌زند.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه نماز در اندیشه، اخلاق فاضله و کریمه و عمل انسان سالک بسیار اثربخش است، افزود: شاید هیچ یک دیگر از عطایای الهی به بشر مانند نماز در ساختن و تعالی فرد و جامعه مؤثر نباشد و این رمز توصیه و امر همه انبیای عظام الهی نسبت به نماز است.
دکتر رئیسی احکام و آداب را از جلوه‌های مهم نماز توصیف و تصریح کرد: احکام، اجزا و شرایط نماز و آنچه مربوط به آداب و شرایط نماز می‌شود، بسیار مهم است، اما وقتی انسان با اسرار نماز در ارتباط قرار گیرد، روحیه او متعالی می‌شود و وقتی نماز یک فردی بالا برود، آن نمازخوان نیز با نماز خود بالا می‌رود.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه به برکت پیروزی انقلاب اسلامی امر و توصیه همه انبیای عظام الهی به نماز و جامعه نمازخوان مورد توجه خوبی قرار گرفته است، اظهار داشت: باید از همه زحماتی که در این مدت برای توجه و اقامه نماز کشیده شده است، قدردانی کرد، اما با وجود کار‌های بسیاری که انجام شده است با آنچه باید، فاصله بسیاری داریم.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه امروز توجه به نماز رمز استقلال، آزادی و برپایی نظام جمهوری اسلامی ایران است، گفت: هجمه‌هایی که به اهل نماز وارد می‌شود، نشان می‌دهد اقامه نماز مسئله محوری در کشور است.
دکتر رئیسی خاطرنشان کرد: اقامه نماز و توجه به فرهنگ نماز جامعه، مردم و کشور ما را از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون از فتنه‌ها و توطئه‌ها حفظ کرده است.
رئیس‌جمهور با محکومیت اهانت به ساحت مقدس قرآن کریم در اروپا که مدعی مهد آزادی بودن است، تأکید کرد: کسانی که به قرآن کریم و بهترین مخلوق خدا، یعنی پیامبر (ص) اهانت می‌کنند، بدانند که به همه ادیان ابراهیمی و بشریت اهانت کرده‌اند.
رئیسی افزود: این کار زشت و موارد اینچنینی به نام آزادی بیان صورت می‌گیرد که در واقع بدترین نوع اهانت‌ها به بشریت محسوب می‌شود. در سراسر عالم هیچ‌کس این حرکت را قبول نمی‌کند چراکه ضدآزادی بیان و مسدودکننده آزادی بیان در جوامع بشری است. اهانت به قرآن و ادیان الهی، حرکتی زشت، کریه و مطرود است.
دکتر رئیسی با بیان اینکه اگر امروز بخواهیم لیست بلندبالایی از جنایت‌های اروپایی‌ها را ارائه کنیم، کیفرخواست بلندی علیه آن‌ها صادر می‌شود، تصریح کرد: اروپایی‌ها که خود را مدعی حقوق بشر می‌دانند، باید در جایگاه متهم پاسخگوی افکار عمومی و مسلمانان باشند. رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به پیام رهبر معظم انقلاب به بیست‌و‌نهمین اجلاس سراسری نماز گفت: در دوره‌های برگزاری اجلاس سراسری نماز، ۲۹پیام از سوی مقام معظم رهبری صادر شده که این پیام‌ها چراغ راهی برای دست‌اندرکاران، مجریان، اهل فرهنگ و جامعه‌شناسان است.
رئیسی افزود: ستاد اقامه نماز، فرهنگیان، دانشگاهیان، طلاب و جوانان باید اقدامات بزرگی را برای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه اقامه نماز انجام دهند.
رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت انجام کار‌های پژوهشی در زمینه نماز تصریح کرد: دولت خود را موظف به پیگیری و تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه اقامه نماز و ارائه سبک زندگی نمازمحور برای همه می‌داند.
دکتر رئیسی افزود: کسانی که در زمینه اقامه نماز در کشور نقش‌آفرینی می‌کنند، مخاطبان خاص پیام رهبر معظم انقلاب به بیست‌ونهمین اجلاس سراسری نماز هستند و ما هم مجری این دستورات در کشور هستیم و باید تلاش کنیم نماز در سازمان‌ها و هر کوی و برزنی اقامه شود. رئیس‌جمهور گفت: نماز نسخه شفابخش، آرامش‌بخش و هدایتگر تمام انسان‌هاست و جامعه را از تنگنا‌ها خارج می‌کند و به سکون و آرامش می‌رساند.
رئیسی با بیان اینکه نماز، زکات، امر به معروف و نهی از منکر چهار پایه اساسی دین اسلام است، خاطر نشان کرد: روح اقامه نماز باید بر تمام شئون زندگی انسان‌ها به ویژه در نظام‌های اداری، سیاسی و اقتصادی کشور نمایان باشد.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه انسان نمازخوان علاوه بر آثار فردی، آثار اجتماعی فراوانی هم دارد، گفت: نمازگزاران واقعی اهل کم‌کاری، فساد، پارتی‌بازی و روابط ناسالم اداری نیستند.
دکتر رئیسی با اشاره به اینکه یکی از راهکار‌های تبلیغی و رسانه‌ای برای جذب افراد عملکرد درست مسئولان است، گفت: مدیران در هر سطحی بدانند که نماز بهترین تبلیغ برای رفتار آنهاست. صداقت در گفتار، کردار، عملکرد صحیح، ارتباط با مردم و مردم‌محوری ریشه در اقامه نماز دارد.
رئیسی با تأکید بر اینکه امر به معروف و نهی از منکر برای اصلاح جامعه بسیار مؤثر است، تصریح کرد: به همه دوستان و مدیران عرض می‌کنم که باید به روح نماز توجه کنند و حضور قلب در نماز برای آن‌ها بسیار مهم است. همچنین وزرا، استانداران و همه مسئولان به اقامه نماز در ادارات حساس باشند.