روزنامه جهان صنعت
1396/04/31
رییس اداره میراث فرهنگی شهرستان مرودشت:
رییس اداره میراث فرهنگی شهرستان مرودشت گفت: درختکاری غیرمجاز در حریم تخت جمشید بیش از ساخت و ساز است با این وجود توانستهایم جلوی این کار را بگیریم.سعید صفرزاده افزود: «ضوابط حریم تختجمشید بر این تاکید دارد که هیچ ساخت و سازی در آن محدوده انجام نشود حتی درختکاری. روی این موضوع کار کارشناسی زیادی انجام شده به همین دلیل درختکاری را نیز در حریم آثار تاریخی مجاز نمیدانند. یکی از این دلایل حریم منظری منطقه است که کشاورزی آن را به هم میزند.»
او اضافه کرد: «برخی از کشاورزان در این حریم اقدام به درختکاری میکنند و زمینها را تکه تکه کرده به شکل باغ شهر میفروشند، چون تکه تکه کردن زمین برای آنها به صرفه تر است. گاهی میبینید که دو هکتار زمین را به ۲۰ نفر فروختهاند در آن صورت هر کسی با هر سلیقهای برای خود دور زمین حصار میکشد، گاهی با نهال گاهی با درختچه. در این صورت آن محدوده به باغ شهر تبدیل خواهد شد. در مناطقی مانند تخت جمشید باغ شهر بسیار زیاد است؛ باغ شهری که شاید در تهران نمونههای آن را کمتر بتوان دید. باغ شهر میتواند ۵۰۰ یا هزار متر باشد. در این صورت وضعیت توپوگرافی منطقه تغییر میکند و حریم منظری از بین میرود و درختکاریها کم کم به معضل تبدیل میشود. حتی جهاد کشاورزی هم در برخی از مواقع با ما هم عقیده است و مخالف تغییر کاربری زمینها بوده و میگوید که این اقدامات باید ضابطهمند باشد.»
رییس اداره میراث فرهنگی شهرستان مرودشت در گفتوگو با مهر ادامه داد: «ما در ارتباط با ضوابط حریم آثار تاریخی که هرگونه تغییر در آن را ممنوع اعلام کرده، با اقدامات غیرمجاز برخورد میکنیم. اگر چنین رفتارهایی را مشاهده کنیم شکایت کرده و زمانی که قاضی به نفع ما رای داد آن را اجرایی میکنیم. برخی از این اقدامات ساخت و سازهای غیرمجاز است. این ساخت و سازها نیز براساس نظر قاضی رفع تخلف میشود. اکنون به دلیل برخوردهای متعدد با این تخلفات مشاهده میکنیم که تعداد آنها کمتر شده است.»
صفرزاده با بیان اینکه سعی میکنیم جلوی کاشت درخت را بگیریم، گفت: «معمولا نهال امروز فردا به درختی تنومند تبدیل میشود که در آن صورت مشکلات ما هم بزرگتر خواهد شد پس از همان ابتدا جلوی این کارها را میگیریم تا به حریم تخت جمشید تعرضی نشود. در حریم برخی از آثار سالها قبل درختکاری انجام شده و چون در آن زمان حساسیتی وجود نداشته یا برخورد صورت نگرفته، معضلات امنیتی یا مشکلات بزرگتر به وجود آمده یا منظر آثار به دلیل وجود درختان تنومند از بین رفته است.»
او با اشاره به اینکه کاشت درخت از ساخت و ساز غیرمجاز در حریم تخت جمشید بیشتر است، ادامه داد: «برخی از درختانی که به تازگی حکم قلع و قمع آنها را گرفتهایم در سال ۹۳ کاشته شده بودند. آن زمان نمیتوانستیم جلوی این کار را بگیریم چون به هر حال گرفتن حکم زمانبر است. در مرحله اول اخطار میدهیم و بعد شکایت میکنیم تا زمانی که این شکایت رسیدگی شود، زمان از دست میرود با این وجود به تازگی رسیدگی به این احکام سرعت گرفته است. ما هر ازگاهی شاهد نهالکاری در این محدوده هستیم و سریعا برای جلوگیری از آن اقدام میکنیم. درختکاری غیرمجاز از ساخت و ساز در حریم تخت جمشید بیشتر است.»
صفرزاده درباره حریم تخت جمشید توضیح داد: «حریم تخت جمشید شش هزار هکتار است و ممکن است که در محدوده یک کیلومتری آن تخلف صورت گرفته باشد. از سوی دیگر ممکن است حریم یک اثر با اثر دیگری مشترک باشد، به عنوان مثال حریم تخت جمشید با شهر استخر همپوشانی دارد اما چون در یک موقعیت جغرافیایی قرار دارند و حریم آنها به هم متصل است اگر رفع تخلفی صورت گرفته باشد ممکن است در محاوره از لفظ حریم تخت جمشید استفاده کنیم.»
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه
طبیب تورم میرود
انتخاب وزیر کشور نتیجه یک معامله بود؛ این اتفاق نباید تکرار شود
واکنش کشورها به کارشکنی های آمریکا
مقابله تیم حقوقی ترامپ با دادستان ویژه پرونده ارتباط با روسیه؛
شرکت ملی مس به بالاترین میزان تولید خود رسید؛
بررسی انتقال داراییهای بانکی به سمت بازار مسکن؛
فرماندار شهرستان ری خبرداد؛
رییس اداره میراث فرهنگی شهرستان مرودشت:
بوق زدن با ماشین امیر قطر!
بررسی عملکرد زنگنه در دولت یازدهم؛
در گفتوگو با رییس اتحادیه لوازم خانگی مطرح شد؛
بررسی «جهان صنعت» از وضعیت اسفناک کودکان مطلقه
استقبال چشمگیر استارت آپ ها از بیستوسومین نمایشگاه بینالمللی الکامپ تهران؛
لزوم تغییر سیاستهای اقتصادی
ضمانت اجرای بیمههای جبران خسارات هوایی
جدال بانک مرکزی و سازمان بورس بر سر بانکها
سرمایهگذاران آماده ورود به صنعت گردشگری ایران
لزوم تغییر سیاستهای اقتصادی
رای مردم در سهمیه بندی دولت دوازدهم
پیامدهای بحران دیپلماتیک ایران و کویت
پیامدهای بحران دیپلماتیک ایران و کویت
پیامدهای بحران دیپلماتیک ایران و کویت