بی‌بی‌سی آن چندصدهزار را زیر پای خود ندید!

دفتر بی‌بی‌سی فارسی در لندن قرار دارد و بودجه آن هم از سوی وزارت خارجه انگلیس تأمین می‌شود. به همین دلیل است که این رسانه به عنوان رسانه حکومتی یا سلطنتی انگلیس شناخته و توصیف می‌شود. با این حال، تلاش بسیاری دارد که بگوید رسانه بی‌طرفی است و «بی طرفی» را هم یکی از اصول پروتکل کاری خود می‌داند. اما در عمل، موارد بسیار اندک و انگشت شماری را شاید بتوان ذکر کرد که این رسانه بی‌طرف بوده است.
اگر یکی از چهره‌های دست چندم براندازان توییتی علیه جمهوری اسلامی یا یکی از رسانه‌های حامی انقلاب اسلامی بزند، بی‌بی‌سی به سرعت بازتاب می‌دهد و آن را برجسته می‌کند. مثلاً فرض کنیم پنج نفر (و نه بیشتر) مقابل ساختمان صداوسیما شعار‌های اعتراضی سر بدهند، روشن است بی‌بی‌سی ده‌ها نقد و خبر در مورد آن منتشر می‌کند، اما اگر همین اتفاق، نه با پنج نفر بلکه با هزاران نفر مقابل دفتر بی‌بی‌سی جهانی (انگلیسی) بیفتد چطور؟ جواب روشن است، چنین خبری به طور کامل در بی‌بی‌سی سانسور می‌شود!
در روز‌های اخیر تجمعات پر تعداد و باشکوهی در لندن علیه رژیم صهیونیستی و در حمایت از مردم فلسطین برگزار شده است. راهپیمایی شنبه ۲۱ اکتبر (دو روز پیش) یکی از بزرگ‌ترین این تجمعات بوده است. برآورد خبرگزاری‌ها این بود که ۱۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفر در این راهپیمایی حاضر شدند که در شعار‌ها و پلاکارد‌های خود «آزادی کامل فلسطین و پایان نظام آپارتاید در این سرزمین» را مطالبه کردند. این چهارمین تظاهرات اعتراضی در پایتخت انگلیس است که طی دو هفته گذشته از آغاز درگیری‌های اخیر برگزار می‌شود. با این حال، اما جست‌وجویی در کانال تلگرامی بی‌بی‌سی فارسی نشان می‌دهد که هیچ خبری از این تجمعات در این رسانه منتشر نشده است.
جالب آنکه در یکی از این تجمعات، مردم حاضر مقابل ساختمان بی‌بی‌سی رفتند و یک صدا شعار‌هایی در اعتراض به حمایت بی‌بی‌سی از رژیم صهیونیستی سردادند و سیاست‌های ضد فلسطینی این رسانه مثلاً بی‌طرف را به چالش کشیدند. اما باز هم خبری از این تجمع در بی‌بی‌سی منتشر نشد و صدای این انگلیسی‌ها سانسور شد.


تجمع در مقابل ساختمان مرکزی بی‌بی سی در لندن اتفاق افتاد، اما تلویزیون عربی بی‌بی‌سی و تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی هم در همان ساختمان جدیدی که در بخش شرقی این ساختمان بنا شد، قرار دارند و این یعنی محل کار اهالی بی‌بی سی فارسی هم در محاصره تجمع کنندگان قرار گرفته است. با این حال هیچ خبری از این تجمع در بی‌بی سی فارسی منتشر نشد.
این در حالی است که یک تجمع کوچک صنفی در یک شهر کوچک از ایران، علاوه بر بازتاب غلو شده در بی‌بی سی، سیاسی هم دیده می‌شود و بعد موضوع نقد و بررسی هم در بی‌بی سی قرار می‌گیرد!
حالا می‌توان گفت بی‌بی‌سی فارسی گرچه یک رسانه متعلق به انگلیس است، اما منبع خوبی برای اطلاع از وقایع انگلیس یا آنچه در لندن می‌گذرد، نیست. چه آنکه این رسانه بی‌طرف نیست.
پایین کشیده شدن یک پرچم، مشاجره‌ای در باغی در شیراز، تجمع صنفی چند بازنشسته در اراک، تولد فلان زندانی امنیتی، پست اینستاگرامی خاله یک دختری که قربانی پروژه کشته‌سازی ضدانقلاب شد و مواردی از این دست، روزانه در بی‌بی سی دیده می‌شود، اما آنچه کف خیابان‌های لندن و مقابل ساختمان بی‌بی سی می‌گذرد، سانسور می‌شود.
هفته گذشته گروه «اقدام فلسطین» Palestine Action اعلام کرد شبانه پیامی را برای بی‌بی‌سی به دلیل نحوه پوشش رویداد‌های فلسطین اشغالی و غزه توسط این شبکه خبری به جا گذاشته است. این اعلام به معنای پذیرفتن مسئولیت پاشیدن رنگ خون بر دیوار بی‌بی سی در شب گذشته بود. این خبر هم در بی‌بی سی سانسور شد.
این اقدام چند ساعت قبل از راهپیمایی برنامه‌ریزی شده در حمایت از فلسطین انجام شد که قرار بود مبدأ آن از مقابل همین ساختمان باشد. اقدام فلسطین خود را شبکه اقدام مستقیم که همدستی بریتانیا با آپارتاید اسرائیل را از بین می‌برد، توصیف می‌کند.
بی بی‌سی جهانی یا همان انگلیسی در روز‌های آغازین حملات اخیر صهیونیست‌ها علیه غزه، شش کارمند خود را به دلیل نوشتن مطلب علیه اسرائیل یا لایک کردن مطلبی در توییتر که مبارزان فلسطینی را قهرمان می‌نامید، از کار تعلیق کرد. روشن است که بی‌بی سی برای نمایش آنچه مربوط به مخالفت با دولت جعلی اسرائیل یا مواضع دولت انگلیس است، نه بی‌طرف است و نه آزادی عمل دارد.