واکنش تهران به آغاز مجدد جنگ در غزه


گروه سیاسی: از ابتدا آغاز جنگ غزه، جمهوری اسلامی ایران نقشی کلیدی را در تمامی مذاکرات دیپلماتیک برای توقف جنگ ایفا مرده است. همزمان ایران بارها تاکید کرد که ضروریست عاملان جنایت در غزه محاکمه شوند و بی کیفر ماندن رژیم اسرائیل، چراغ سبز نشان دادن به تداوم جنایت علیه بشریت است.
به گزارش «تجارت»، تهران تلاش‌های دیپلماتیک مختلفی را در دو ماه گذشته برای آتش‌بس انجام داد که مهم‌ترین نمود آن سفرهای ویژه حسین امیرعبداللهیان به کشورهای منطقه بود. حالا ایران نسبت به تحولات جدید جنگ غزه که با پایان آتش‌بس و آغاز مجدد جنگ از سوی صهیونیست‌ها بوده، واکنش نشان داده است. وزارت امور خارجه کشورمان قاطعانه خواستار توقف جنگ قبل از دیر شدن و از دست رفتن فرصت آتش‌بس شده است.

واکنش محکم تهران به از سرگیری جنگ
حسین امیر عبداللهیان در واکنش به ازسرگیری حملات رژیم صهیونیستی به غزه از روز جمعه ۱۰ آذرماه ۱۴۰۲ در صفحه اجتماعی ایکس نوشت: "راه حلی جز استمرار آتش‌بس و ارسال گسترده کمک‌های انسانی در غزه و توافق بر سر تبادل اسرای طرفین وجود ندارد. اسرا با جنگ آزاد نمی‌شوند، بلکه در بمباران‌ها کشته می‌شوند. استمرار جنگ واشنگتن و تل‌آویو یعنی نسل‌کشی جدید در غزه و کرانه باختری. گویا آنان به تبعات سخت بازگشت به جنگ فکر نمی‌کنند. وجود ناو جنگی تمام کننده نیست، وجود «اراده فلسطینی» تمام کننده است. تا دیر نشده حملات به غزه را فورا متوقف کنید.
همچنین، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه نیز در صفحه اجتماعی ایکس در این ارتباط نوشت: «خون‌آشامان صهیونیست پس از کشتار بیش از ۱۵ هزار فلسطینی دور جدید کشتار خود را در سایه ادامه حمایت دولت آمریکا آغاز کرده‌اند‏. نقض آتش‌بس و آغاز دوباره تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی علیه ‎غزه دقایقی قبل از خروج بلینکن، وزیر خارجه آمریکا از سرزمین‌های اشغالی؛ باز هم غیرنظامیان، کودکان و زنان قربانیان اصلی حملات جنایتکارانه نظامیان رژیم صهیونیستی هستند. خون‌آشامان صهیونیست پس از کشتار بیش از ۱۵ هزار فلسطینی، دور جدید کشتار خود را در سایه ادامه حمایت دولت آمریکا آغاز کرده‌اند. ملت‌ها و اکثریت قریب به اتفاق دولت‌های جهان، تداوم آتش‌بس و توقف کامل حملات رژیم صهیونیستی علیه غزه و کرانه غربی فلسطین را فریاد می‌زنند ولی صهیونیست‌های جنایتکار و کودک‌کُش در خیال پوچ جبران شکست ترمیم ناپذیر، با کشتار غیرنظامیان، کودکان و زنان بدنبال پیروزی هستند. بدیهی است مسئولیت سیاسی و حقوقی تداوم تجاوز و استمرار کشتار سبعانه مردم ‎ فلسطین، علاوه بر جنایتکاران رژیم‌صهیونیستی، بر عهده دولت آمریکا و چند دولت معدود حامی این رژیم آپارتاید است.

حمایت قاطع ایران از فلسطین در شورای امنیت



«حسین امیرعبداللهیان» قرار بود در نشست روز گذشته شورای امنیت سازمان ملل سخنرانی کند اما به‌دلیل تأخیر در صدور روادید هیأت ایرانی از سوی آمریکا، امکان حضور هیأت ایرانی در این نشست میسر نشد. با این وجود، در متن سخنرانی وزیر امور خارجه کشورمان که برای ثبت در سازمان ملل توسط نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در نیویورک برای این سازمان ارسال شده، تصرح شده است: «باید با صراحت و شجاعت اعتراف کنیم که سازمان ملل متحد و به ویژه شورای امنیت تاکنون در ایفای مسئولیت های قانونی و اخلاقی خود در قبال مساله فلسطین ناکام بوده است. این ناکامی بیش از همه ناشی از حمایت بی چون وچرای آمریکا از رژیم اشغالگر و ممانعت از هرگونه اقدام موثر برای پاسخگوکردن اسرائیل بوده است. این، یک شکست اخلاقی برای جامعه بین المللی و نظام ملل متحد است اما مسئولیت اصلی آن بر عهده قدرتهایی است که مصرانه مانع از ایفای نقش شورای امنیت طبق منشور ملل متحد می شوند. امروز بیش از هر زمان دیگری به قطعنامه ۲۲۱۷ ارجاع می شود، قطعنامه ای که اگرچه بسیار دیرهنگام و با محتوایی ضعیف صادر شد، ولی گامی کوچک در مسیری درست به شمار می آید که لازم است با جدیت تقویت شود. انتظار طبیعی جامعه بین المللی این بود که شورای امنیت بلافاصله بعد از شروع حملات بدون تفکیک علیه غزه، وارد عمل شده و مانع از استمرار کشتار انسانهای بیگناه شود.
چه کسی می تواند کتمان کند که تجاوز تمام عیار رژیم اشغالگر به غزه به عنوان باریکهای که یکی از متراکم ترین مناطق جمعیتی در دنیا محسوب میشود و طی ۱۷ سال گذشته در محاصره کامل قرار داشته است، و کشتار هزاران انسان بیگناه که بیش از ۷۰ درصد آنها زن و کودک هستند، تهدید کننده صلح و امنیت بین المللی نبوده است؟ شدت و حجم کشتار غیرنظامیان در طی ۵۰ روز حمله اسرائیل به غزه، بی سابقه بوده و تعداد کودکان و زنان کشته شده در غزه به تنهایی بیشتر از مجموع زنان و کودکانی است که در منازعات مختلف یک سال گذشته در سراسر جهان شامل منازعه اوکراین به قتل رسیده اند. این در حالی است که ماشین سرکوب و کشتار رژیم نژادپرست، همزمان و طی همین دوره زمانی دو ماهه بیش از ۳۱۰۰ فلسطینی را نیز در کرانه باختری به قتل رسانده یا زخمی کرده است (بنا به توصیف روزنامه نیویورک تایمز (۲۵ نوامبر).»