روزنامه جوان
1402/09/18
مردمی بودن در فرهنگ بسیجی
رابطه بسیج و مردم رابطهای دوسویه و گسست ناپذیر است. از یک سو، با تشکیل نهاد بسیج، دفاع از انقلاب اسلامی مردمی شد که راز آن را باید در مواردی، چون تعلق خاطر مردم به انقلاب و کشور، توان گسترده مردمی و قابلیت جبههگیری نیروهای مردمی در مقابل هر گونه تهدید جستوجو کرد.از سوی دیگر، بسیج توانست با گسترش خدمت رسانی و افزایش کارآمدی نظام اسلامی، مردم را پای انقلاب شان نگه دارد که رمز آن را باید در مردمی بودن فرهنگ بسیجی یافت. بسیج انقلاب را برای مردم و مردم را برای انقلاب حفظ کرد. بر همین اساس مقام معظم رهبری در جریان تبیین فرهنگ بسیجی مورد اشاره قرار داد و فرمود: «فرهنگ بسیج مردمی بودن است.»
مردمی بودن در تفکر بسیجی سبب میشود به عنوان یک شهروند، گمنام در میان مردم زندگی کرده و ارجحیتی برای خود قائل نباشد. در خدمت رسانی بیش از همه کار میکند، اما کمترین توقعات را دارد. به حداقلها قانع بوده و خواسته هایش را از خدا میخواهد. برای رسیدن به پست و مقام هرگز خود را بالاتر از دیگران ندانسته و داوطلب مسئولیتی نمیشود. پذیرش مسئولیتی را که تخصص ندارد خیانت به مردم میداند. اگر مسئولیتی هم بر او تکلیف شد، آن را امانت الهی دانسته و برای انجام وظایفش شب و روز نمیشناسد. در صورتی که بنا به احساس تکلیف و اصرار دیگران ناگزیر به نامزد شدن برای مسئولیتی مانند کرسیهای مجلس شورای اسلامی یا شوراها و هر جای دیگری گردید، مردمی بودن در تفکر بسیجیاش موجب میشود: برای گرفتن رأی از مردم، حرفهای عوام پسند نمیزند. از دیگران انتقاد میکند، اما از جاده انصاف خارج نمیشود. هدفش را خدمت به مردم قرار داده و در این مسیر از خود مردم کمک میگیرد. اگر آرای لازم را کسب نکرد، با احساس اینکه تکلیفش را انجام داده خداوند را شکر میکند و از اینکه مسئولیتی بر او اضافه نشده است، قلباً خوشحال است؛ لذا نه مردم را کج فهم و بدسلیقه معرفی میکند و نه نظام انتخاباتی کشور را زیر سؤال میبرد.
فرهنگ بسیجیاش ایجاب میکند چنانچه موفق به کسب اکثریت آرا گردیده و به مجلس راه یافت، رابطه صمیمانه خود با اقشار مختلف مردم را حفظ کرده و جلسات محفلی خود با عدهای از همفکرانش را به نام رابطه مردمی جا نمیزند. برای حفظ موقعیتش وارد زد و بندهای سیاسی نشده و به احدی باج نمیدهد. نه سفارش میپذیرد و نه بستری برای رانت خواری باز میکند. سودای افزایش قدرت و مسئولیتهای بالاتر نداشته و هرگز برای بقای قدرتش برنامهریزی نمیکند.
مردمی بودن در تفکرش سبب میشود: رسیدگی به مشکلات محرومان و طبقات فرودست جامعه را در اولویت قرار داده و تا حل مشکلات مردم آرام نمیگیرد. خدمت به مردم و نوکری برای آنها را بالاترین توفیق وافتخار خویش میداند. در راه خدمت به خلق خدا از دین و مذهب، نژاد و قوم، گرایش و سلیقه سیاسی مردم سؤال نمیکند. خود را بدهکار مردم میداند لحظهای خود را به خاطر خدماتش بستانکار مردم نمیداند. نه ویژه خواری میکند و نه شأن خاصه خواری برای عدهای قائل میشود.
مردمی بودن در مسئولیتش ایجاب میکند خدمت رسانی به مردم را منوط به امکانات و اختیارت نکرده و دغدغه اولش حل مشکلات مردم باشد. به قانون و ارزشهای مردم احترام گذاشته و شأن فراقانونی برای خود قائل نمیباشد. منافع مردم را برمنافع شخصی و گروهیاش ترجیح میدهد. به نیرو و اراده مردم باور داشته و در حل مشکلات از ظرفیت مردم استفاده میکند. به مردم اعتماد کرده و مشکلاتش را با آنها در میان میگذارد. سبک زندگی مردمی داشته و از اشرافیگری پرهیز میکند. منافع دراز مدت مردم را فدای منافع کوتاه مدت شان نکند. برای حفظ قدرتش بر فضای احساسات و هیجانات جامعه نمیدمد. برای نظرات مخالفین و منتقدان خود احترام قائل شده و آنها را تحقیر نمیکند. هیچ کس را تحقیر نکرده و همواره بر ارزش گذاشتن به مردم را سرلوحه رفتار خود میداند.
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه
علیه یکجانبهگرایی و نظم ناعادلانه جهانی
مردمی بودن در فرهنگ بسیجی
دولت اینبار در کرج کار ناتمام دیگری را تمام کرد
رئیس عدلیه دخالت در روند پرونده شهید عجمیان را رد کرد
کار بسیج پیدا کردن گرهها و راه گشایی است
روایت دقیقتر فساد چای از زبان قاضیالقضات
اصلاحات مالیاتی بودجه ۱۴۰۳ معافیت برای عموم و مبارزه با دانهدرشتهای فراری
از شعار قومیتی رسیدیم به بمباران!
بساط تیراندازیهای مرگبار عزا و عروسی با آموزش برچیده میشود
پدرخواندههای داعش علیه فلسطین بیسلاح
مبتذلکاران مشغول فرهنگ سازی ما گرفتار سرگرمیسازی
چراغ سبز بودجه ۱۴۰۳ به وضعیت قرمز واردات بنزین!
وزیر کشور:مهندسی انتخابات کلیدواژه دشمن برای کاهش مشارکت است
بازدید رئیسی از کارخانهای که ۳ سال پیش به دولت قبل بازگرداند