واکنش وزیر علوم به افزایش نرخ آزادسازی مدرک تحصیلی
وزیر علوم در خصوص هزینه آزادسازی مدارک تحصیلی گفت: نظرهای مختلفی در این زمینه وجود دارد، عدهای معتقدند اگر کسی با بیتالمال تحصیل کند و بخواهد از کشور خارج شود، باید هزینه تحصیلات خود را بدهد و عدهای هم مخالف افزایش هزینه آزادسازی مدارک هستند.
به گزارش ایسنا، محمدعلی زلفیگل در مراسم گرامیداشت روز دانشجو که امروز در سالن جابربن حیان دانشگاه برگزار شد، در پاسخ به برخی انتقادات و مطالبات دانشجویان به وضعیت آموزش عالی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: در بدو پیروزی انقلاب ۱۷۰ هزار دانشجو فقط در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد داشتیم. تعدادی از دانشجویان دکتری دانشگاه شیراز در سال ۶۵ دوره دکتری را تاسیس کردند و این دوره در سالهای بعد در دانشگاههای دیگر تاسیس شد. وزیر علوم همچنین با بیان اینکه مستندات علمی ما تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی ۵۰۰ سند و اکنون ۷۸ هزار سند علمی است، اظهار کرد: هرم علمی و شخصیت علمی در دانشگاهها و برج تولید علم در کشور شکل گرفته است و رتبه ۱۵ را در پایگاه نمایهسازی اسکوپوس داریم.
وزیر علوم در خصوص اهمیت مقالهنویسی اساتید نیز گفت: امروز باید فناوری هم توسعه یابد، ولی در سالهای گذشته نیاز به حفظ و تثبیت شخصیت علمی کشور داشتیم.
وی در ادامه تصریح کرد: دانشگاه دو هدف دارد؛ تولید و مصرف علم. باید به هر دو هدف توجه کرد. زلفیگل در تشریح اقدامات وزارت علوم در این مدت نیز یادآوری کرد: معاون فناوری و نوآوری را تاسیس کردیم. برای خلق ثروت از دانش سامانه نان را ثبت کردیم که در شورای عالی انقلاب فرهنگی این سامانه تصویب شد. وزیر علوم بورس دانش، بورس صنعت و تفاهمنامه با بنیاد ملی نخبگان برای جذب نخبگان و استعدادهای درخشان، ایجاد دورههای پسادکتری فناوری و امریه فناوری را از مهمترین برنامههای وزارت علوم برشمرد و گفت: سامانه جان (جریان اقتصادی نوین) هم سامانه وابسته به سامانه نان است که شرکتهای دانشبنیان محصولات خود را در این سامانه عرضه میکنند و در بهبود فروش این شرکتها کمک میکند. به گفته وی، همچنین طرح ملی کارآفرینی را دانشگاه صنعتی امیرکبیر اجرا کرده است که افزایش اشتغال دانشآموختگان را در بر دارد. این اقدامات در زمینه تولید ثروت از دانش انجام شده است.
وزیر علوم با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی سیاستهای کلی و کلان آییننامه ارتقای استادان را بررسی کرده و به زودی تصویب میکند، افزود: در این سیاستهای کلی به موضوعات مختلفی مانند فعالیتهای فرهنگی، آموزشی، فناورانه و پژوهشی همزمان توجه شده است.
وی در خصوص اقدامات وزارت علوم برای حمایت از دانشگاه شریف نیز گفت: میانگین پژوهانه اعضای هیات علمی تا ۷ برابر افزایش یافته و در سال گذشته طی چند مرحله حمایت ویژهای انجام شده است.
زلفیگل در مورد وضعیت خوابگاه شهید رجایی گفت: این خوابگاه متعلق به دانشگاه شهید رجایی است و برای رفع مشکل خوابگاه دانشگاه صنعتی شریف باید به شکل دیگری مشکل را حل کرد.
وزیر علوم در خصوص قراردادهای ارتباط با صنعت در دانشگاه صنعتی شریف نیز گفت: تا امروز ۷۲۹ قرارداد ارتباط با صنعت به ارزش ۸۱۴ میلیارد تومان در این دانشگاه وجود دارد. وی افزود: یکی از آزادترین دانشگاهها در دنیا دانشگاههای جمهوری اسلامی است، مشروط بر اینکه به قوانین و مقررات احترام گذاشته شود. ظرفیت جمهوری اسلامی بسیار بالاست، اما قوانین را باید رعایت کرد.
زلفیگل در پاسخ به سوالی در مورد تامین هزینههای دانشجوهای دکتری افزود: به دلیل کمبود منابع تاکنون به دانشجوهای دکتری حقوق داده نشده است، در حالی که در بسیاری کشورها به دانشجویان دکتری حقالزحمه اختصاص میدهند. وزیر علوم در پایان در خصوص هزینه آزادسازی مدارک تحصیلی گفت: نظرهای مختلفی در این زمینه وجود دارد. عده ای معتقد هستند اگر کسی با بیتالمال تحصیل کند و بخواهد از کشور خارج شود، باید هزینه تحصیلات خود را بدهد و اکنون تنها ۴۰ درصد هزینه تمامشده دانشجویان اخذ میشود. عده ای هم مخالف افزایش هزینه آزادسازی مدارک هستند.