روزنامه جمهوری اسلامی
1396/05/04
رئیس کل سازمان خصوصیسازی: سود سهام عدالت مشمولان 150 هزارتومان است
رئیس کل سازمان خصوصی سازی از ورود 29 میلیون شماره شبای بانکی در سامانه سهام عدالت خبر داد و گفت: از این تعداد 27 میلیون کد تایید شده است.«میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی» در نشستی با خبرنگاران از مردم خواست هرچه سریعتر شماره شبای خود را وارد سامانه کنند.
وی افزود: اگر کسی در صورتحساب خود، یک میلیون تومان سهم خود را پرداخت کرده باشد، پیشبینی میشود 150 هزار تومان سود به وی پرداخت شود.
پوری حسینی با بیان اینکه طرح ساماندهی سهام عدالت از 17 اسفند ماه پارسال آغاز شد و 20 فروردین امسال سامانه سهام عدالت برای دریافت شماره شبای بانکی مشمولان آغاز به کار کرد، گفت: از حدود 47 میلیون مشمول در قید حیات سهام عدالت، 36 میلیون نفر به سامانه مراجعه و از صورت حساب خود مطلع شدهاند.
وی ادامه داد: از این تعداد بالغ بر 29 میلیون نفر کد شبای بانکی خود را به سامانه وارد کردهاند که تاکنون شماره شبای 27میلیون نفر تایید شده و بقیه با همکاری سیستم بانکی در دست بررسی است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: اگر شماره شبای بانکی اعلامی فرد با کد ملی وی همخوانی نداشته باشد، با پیامک به مشمولان اطلاع داده میشود.
رئیس سازمان خصوصی سازی گفت: از 49 شرکتی که قیمتگذاری قطعی سهام عدالت درباره آنها انجام شده، 30 شرکت تاکنون مجامع عمومی خود را برای صورتهای مالی سال 1395 برگزار و سود توزیع کردهاند.
وی افزود: از این تعداد 16 شرکت اعلام تفنس کرده یا سود توزیع نکردهاند و 3 شرکت همچون هلدینگ خلیج فارس تا مهر ماه مهلت برگزاری مجمع دارند.
پوری حسینی اظهار داشت: از 30 شرکتی که سود سال مالی 1395 خود را اعلام و تقسیم کرده اند، سهم سهام عدالت 33 هزار و 450 میلیارد ریال (سه هزار و 345 میلیون تومان) است.
وی افزود: اگر همین رقم را بین مشمولان سهام عدالت تقسیم کنیم، سهم هر مشمولی که سهام خود را از محل آورده نقدی و یا سود سهام خود تسویه کرده 125 هزار تومان است.
پوری حسینی افزود: حال اگر فرد پرداختی نداشته باشد و تاکنون از محل سود سهام عدالت، تسویهها انجام شده باشد، حدود 53 درصد از این رقم به وی پرداخت خواهد شد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه پیشبینی میشود از محل سهم سهام عدالت از هلدینگ خلیج فارس بالغ بر 6 هزار میلیارد ریال تومان سود دریافت شود، گفت: در این صورت مجموع سود سهام عدالت برای سال 1395 به رقمی بالغ بر 40 هزار میلیارد ریال میرسد که در این صورت پرداختی به مشمولانی که صورت حسابهای خود را تسویه کردهاند حدود 150 هزار تومان به ازای هر فرد خواهد بود.
وی در عین حال گفت: برخی شرکتها پس از تقسیم سود، اقدام به افزایش سرمایه میکنند که البته تاکنون شرکتی از سبد سهام عدالت اقدام به این کار نکرده است، اما به هر حال در صورت تصمیم به افزایش سرمایه شرکت، به نسبت از سود مشمولان کسر میشود.
پوری حسینی درباره کسانی که مابه التفاوت باقیمانده تا سقف 1 میلیون تومانی سهام عدالت را واریز نکرده اند، گفت: هرچند هیچ اجباری برای این کار نیست، اما افراد میتوانند تا پایان شهریور ماه الباقی سهم خود از سهام عدالت را واریز کنند و سهم خود را به یک میلیون تومان برسانند.
وی در عین حال با یادآوری اینکه در اطلاعیههای پیشین سازمان خصوصی سازی گفته شده بود که مهلت واریز آورده نقدی مشمولان تا پایان تیرماه امسال است، گفت: کسانی که بعد از تیرماه این واریز را انجام دهند، از سود کامل سال 95 بهرهای نخواهند داشت و همان رقم قبلی ملاک عمل است اما برای سود سال 96 که در سال 97 محاسبه میشود، بیشتر سهیم میشوند.
پوری حسینی از 20 میلیون نفری که شماره شبای خود را وارد سامانه سهام عدالت نکردهاند خواست هرچه سریعتر به این کار اقدام کنند زیرا تنها در این صورت از سود سهام خود بهرهمند میشوند.
وی یادآور شد: سامانه سهام عدالت برای دریافت شماره شبای بانکی مشمولان همچنان باز است و مردم میتوانند به نشانی اینترنتی www.samanase.ir مراجعه کنند.
وی با تشریح اقدامهای دولت یازدهم در زمینه خصوصی سازی اظهار داشت: از سال 1380 تاکنون یک هزار و 713 شرکت در فهرست واگذاریها قرار گرفت.
وی ادامه داد: از این رقم 845 شرکت به طور کامل واگذار شدهاند، 176 شرکت منحل یا ورشکست شدند، 218 شرکت نیز از فهرست واگذاریها خارج شدند.
پوری حسینی در بیان علت خروج این شرکتها از واگذاری گفت: عمده شرکتهایی که از این فهرست خارج شدند، شرکتهایی هستند که خدماتی چون برق، آب و گاز ارائه میدهند و چون محصولات و خدمات آنها قیمتهای تکلیفی دارد، صرفه اقتصادی ندارند که بخواهیم به بخش خصوصی واگذار کنیم.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی دولت برای تنظیم قیمت محصولات این شرکتها یارانه پرداخت میکند و اگر بخواهیم واگذار کنیم یا باید این ارقام از دریافت کنندگان این کالاها یا خدمات دریافت شود یا دولت پرداخت یارانه را ادامه دهد که هر دو امکان پذیر نیست.
پوری حسینی همچنین گفت: 145 شرکت در آستانه خروج از واگذاریها قرار دارند تا شرایط واگذاری آنها بهبود یابد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی توضیح داد: با این اوصاف تنها 19 درصد از شرکتهایی که در فهرست واگذاریها قرار داشت، برای واگذاری باقیمانده است و بنابراین نباید انتظار داشت سال 1396 زمان پایان واگذاری شرکتهای دولتی باشد.
وی خاطر نشان کرد: ما واگذاری بابت رد دیون دولت یا سهام عدالت را خصوصی سازی نمیدانیم، بلکه فقط اجرای قانون بوده است.
وی در ادامه گفت: از 845 شرکت واگذار شده 704 شرکت به طور رقابتی واگذار شده است، 120 مورد بابت رد دیون بوده و 21 شرکت هم به سهام عدالت اختصاص یافته است.
پوری حسینی توضیح داد: البته در این بررسی، مبنا بر این بوده که بالاترین واگذاری به کدامیک از سه حوزه (واگذاری رقابتی، رد دیون، سهام عدالت) بوده است وگرنه در مجموع 60 شرکت مشمول سهام عدالت هستند.
رئیس سازمان خصوصی سازی با تاکید بر اینکه واگذاری 120 شرکت بابت رد دیون دولت همگی قبل از دولت یازدهم به تصویب رسیده است، گفت: دولت یازدهم هیچ موصبهای بابت رد دیون نداشت و تنها اجرای دو مصوبه مربوط به دولت دهم یعنی واگذاری 12 هزار و 500 میلیارد تومان به صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد و 2 هزار و 261 میلیارد تومان به تامین اجتماعی را نهایی کرد.
از پور حسینی درباره مقاومت شرکتهای موجود در فهرست واگذاری در برابر خصوصی سازی سوال شد که توضیح داد: تجربه 16 ساله این سازمان نشان میدهد شرکتهایی که از وضعیت اقتصادی بهتری برخوردار بوده اند، کمتر در برابر خصوصی سازی مقاومت کردهاند و هرچه زیاندهتر و مساله دارتر باشند، مقاومت شان بیشتر است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: برخی شرکتهای مادر تخصصی و یا سازمانهای توسعهای احساس میکنند که اگر به بخش خصوصی واگذار شوند، دلیلی برای بقای آنها وجود ندارد و بنابراین مقاومت میکنند.
وی با بیان اینکه قانون اقدامهای تنبیهی و تشویقی را در خصوص واگذاریها پیشبینی کرده است، گفت: براساس قانون، حقوق مالکانه شرکتهایی که در فهرست واگذاری قرار میگیرند باید به وزارت امور اقتصادی و دارایی منتقل شود، اما در سالهای گذشته این وزارتخانه از حق خود برای عزل و نصب مدیران این شرکتها استفاده نکرد که این کار مقاومت در برابر خصوصی سازی را تشدید میکند.
پوری حسینی اظهار داشت: اکنون ما دچار دردسر هستیم و برای گرفتن صورتهای مالی این شرکتها و مباحث دیگر اذیت میشویم که البته بخشی از این مشکل به مصوبه مجلس نیز باز میگردد که اجازه داده سازمانهای توسعهای اداره شرکتهای مشمول واگذاری را بر عهده داشته باشند.
وی گفت: بخشی از این مقاومتها مربوط به مدیران شرکتهای مشمول واگذاری و بخشی دیگر مربوط به اشخاصی است که تریبون در اختیار دارند و مخالفت و مقاومت میکنند.
رئیس سازمان خصوصی سازی با بیان اینکه برای مدیران، دل کندن از این شرکتها سخت است، گفت: بنا نداریم حس تقابل بین سازمان خصوصی سازی و سایر سازمانها و نهادها بوجود آید.
وی افزود: البته متاسفانه برخی به افترا و بهتان روی آوردهاند که امیدواریم مطلع شوند و این رویه را ادامه ندهند وگرنه مجبور به طرح شکایت کیفری در مجامع قضایی میشویم.
پوری حسینی با انتقاد از مسئولان اتاق ایران و اتاق تعاون که در هیات واگذاری حضور دارند، گفت: از آنها انتظار میرود که در برابر هجمههایی که به خصوصی سازی میشود، از عملکرد خود دفاع کنند.
سایر اخبار این روزنامه
رئیس کل سازمان خصوصیسازی:
سود سهام عدالت مشمولان 150 هزارتومان است
درسفری یک روزه به استان کرمانشاه صورت گرفت
افتتاح و بهرهبرداری ازچندین طرح مهم صنعتی، عمرانی و اقتصادی توسط معاون اول رئیس جمهور
درسفری یک روزه به استان کرمانشاه صورت گرفت
بهره برداری همزمان از 800 طرح آبرسانی به روستاهای کشور
کمیته بینالمللی صلیب سرخ:
اوضاع انسانی در یمن فاجعهآمیز است
اعتراض مجلس اردن به چشمپوشی دولت از جنایت صهیونیستها
پیوستن برخی احزاب عراقی به «جریان حکمت ملی» به ریاست سید عمار حکیم
عقب نشینی صهیونیستها از نصب «گیت های» امنیتی در مسجدالاقصی
شورای وزیران عربستان ساخت یک نیروگاه هستهای در این کشور را تصویب کرد
بعد از جراحی چشم عارف و حداد عادل
وزیر بهداشت: کاش چپ و راست نمیشدیم
اولین اقدام مدیریتی فرهاد رهبر
موفقترین رئیس واحد دانشگاه آزاد مازندران برکنار شد
ایران وچین قرارداد تامین مالی پروژه برقی سازی راه آهن تهران - مشهد را مبادله کردند
معجزه مقاومت
وزیر اطلاعات خبر داد
خنثی سازی بیش از 120 عملیات تروریستی در کشور
سخنگوی وزارتخارجه حادثه تروریستی لاهور را محکوم کرد
امضاء تفاهمنامه 4200 میلیارد ریالی برای توسعه و محرومیتزدایی استان لرستان
تاکید وزارت خارجه چین بر اجرای صادقانه برجام از سوی تمام طرفهای توافق