الله‌کرم: قهر با صندوق رأی پایان حیات سیاسی است باقری: عدم‌شرکت در انتخابات خیری ندارد

فعال اصولگرا در مناظره‌ای تأکید کرد که قهر با صندوق رأی پایان حیات سیاسی است و در عین حال فعال اصلاح‌طلب نیز گفت: عدم‌شرکت در انتخابات واجد هیچ خیری برای کشور نیست و کیان کشور را با مشکل مواجه می‌کند. دیروز مناظره انتخاباتی با رویکرد تقویت مشارکت حداکثری و تشریح دیدگاه اصولگرایان و اصلاح‌طلبان در انتخابات با حضور «حسین‌الله کرم» فعال سیاسی و دبیرکل جمعیت رزمندگان مدافع انقلاب اسلامی از جناح اصولگرا و «علی باقری» فعال سیاسی از جناح اصلاح‌طلب در سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی برگزار شد.

الله کرم: هیچ گروه سیاسی نمی‌تواند با صندوق رأی قهر کند
دبیرکل جمعیت رزمنده مدافع انقلاب اسلامی در بخش اول این مناظره گفت: هیچ گروه سیاسی نمی‌تواند با صندوق رأی قهر کند. قهر با صندوق رأی یعنی پایان زندگی سیاسی. نظام با هرگونه مشارکتی ادامه خواهد داشت. حسین‌الله کرم با اشاره به اینکه قهر یا عدم‌قهر با صندوق رأی موضوعیتی جز یک تاکتیک ندارد، اظهار داشت: استراتژی این افراد این است که وارد قدرت شوند و این فقط از صندوق رأی می‌گذرد، قهر با صندوق رأی یعنی مرگ حرکت سیاسی. وی با بیان اینکه تاکتیک اصلاح‌طلبان رادیکال عمدتا در نگاه به کاهش احتمالی رأی ناشی از عملکرد دولت متبوع خودشان است و بهتر می‌دانند در دولتی که حامی آن بودند چه کردند، افزود: شکست برجام باعث شد تحریم‌ها را دو برابر به کشور تحمیل کنند و می‌دانند به همین دلایل مشارکت کاهش می‌یابد و به همین دلیل تاکتیک قهر و آشتی را برگزیدند. دبیرکل جمعیت رزمنده مدافع انقلاب اسلامی تصریح کرد: اصلاح‌طلبان می‌کوشند از این وضعیت برای مشارکت بهتر خود و موفقیت در دوره ریاست‌جمهوری سیزدهم استفاده کنند. الله کرم یادآورشد: قهر اصلاح‌طلبان با انتخابات اسفند به‌دلیل موفقیت در کسب قدرت در ریاست‌جمهوری بعدی است. اصلاح‌طلبان اگر متوجه مشارکت بالا شوند بلافاصله به صندوق رأی باز
خواهند گشت.

باقری: اگر دعوت به مشارکت می‌کنیم طمع قدرت نداریم
فعال سیاسی اصلاح‌طلب در بخش اول این مناظره گفت: انتخابات پیش رو آزاد و دموکراتیک نیست که بتواند همه نحله‌های فکری و سیاسی موجود در کشور در آن رقابت فارغ‌البالی داشته باشند. علی باقری با بیان اینکه بیانیه اصلاح‌طلبان در مورد انتخابات توصیفی و تحلیلی نسبت به شرایط موجود کشور است و در مورد انتخابات تلاش کرده است به سؤالات در زمینه مشارکت و ابهامات و نگاه‌هایی که معطوف به تحریم انتخابات یا عدم‌شرکت در انتخابات است را پاسخ دهد، تأکید کرد: اگر دعوت به مشارکت می‌کنیم طمع قدرت نداریم. این فعال سیاسی اصلاح‌طلب اظهار داشت: عدم‌شرکت در انتخابات واجد هیچ خیری برای کشور نیست و کیان کشور را با مشکل مواجه می‌کند، مجلس ضعیف کشور را ضعیف می‌کند و مشکلات جامعه بیشتر می‌شود. باقری تصریح کرد: توجه حضرت امام (ره) متکی به مردم بود و همه باید بکوشیم شرایطی را ایجاد کنیم که مشارکت بالا رود. وی افزود: دلایلی مطرح و پیشنهاد شده فعالان و شخصیت‌های سیاسی، تک‌نامزدهای توسعه‌گرا و مدافع مردم‌سالاری که تأیید صلاحیت شده‌اند، از روزنه‌های کوچک موجود استفاده کنند.

الله کرم: در انتخابات کنونی ۳۰۰ درصد تأیید صلاحیت‌ها افزایش یافته است



دبیرکل جمعیت رزمنده مدافع انقلاب اسلامی در ادامه اظهار داشت: اینکه می‌گویند انتخابات آزاد نیست، بازی و تاکتیک‌های سیاسی است. اینها هر وقت که در حال باخت هستند می‌گویند که انتخابات آزاد نیست. الله کرم با بیان اینکه در انتخابات کنونی ۳۰۰ درصد تأیید صلاحیت داوطلبان افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: ۳۶ درصد از ۱۵ هزار نفر تأیید شده، جهت‌گیری سیاسی خود را اعلام نکرده‌اند. ۱۹ نفر گفته‌اند که مستقل هستند و ۱۱ درصد گفته‌اند که اصولگرا هستیم. وی بیان داشت: ۶ درصد یعنی بیش از ۱۵۰۰ نفر گفته‌اند که اصلاح‌طلب هستیم، این یعنی ۶ برابر مجلس فعلی. با این حال به نفعشان است که بگویند انتخابات آزاد نیست.

باقری: جریان‌های سیاسی باید تهدیدهای بین‌المللی را
درنظر بگیرند
فعال سیاسی اصلاح‌طلب در بخش دیگری از این مناظره با تأکید بر اینکه بحث بر سر مشارکت در انتخابات است گفت : ما اگر دعوت به مشارکت می‌کنیم، نه طمع قدرت داریم، نه اینقدر خام هستیم که نفهمیم دوستان چه طراحی‌ای برای انتخابات کرده‌اند و فکر می‌کنند این یک انتخابات آزاد است؛ خیر این انتخابات آزاد نیست اما باز ما دعوت به مشارکت می‌کنیم. باقری اضافه کرد: متوسط شرکت در انتخابات مجلس در کشور طی ۱۰ دوره اول ۶۰ درصد بوده است اما در دوره انتخابات مجلس یازدهم که در دولت آقای روحانی برگزار شد، به ۴۲ درصد رسید یعنی ۱۸ درصد از متوسط مشارکت ۱۰ دوره گذشته پایین‌تر بود. وی بیان داشت: آقای‌الله کرم می‌گویند این افت مشارکت که در دوره جمهوری اسلامی بی‌سابقه بوده، مروبط به عملکرد دولت قبل است؛ سلّمنا، ما هم می‌پذیریم اما باید آنجایی را هم که مشارکت بالا رفته است  به دولت‌های وقت ارتباط دهیم. این فعال سیاسی ادامه داد: حال که به هر دلیلی مشارکت پایین آمده است، باید به فرموده رهبر انقلاب این موضوع را درنظر بگیریم که مشارکت پایین، کیان کشور را با مشکل مواجه می‌کند؛ جریان‌های سیاسی باید رقابت‌های داخلی را کنار بگذارند و تهدیدهای بین‌المللی را درنظر بگیرند؛ مجلس ضعیف، کشور را با مشکل مواجه و مشکلات جامعه را بیشتر می‌کند؛ البته اگر دلمان واقعا برای انقلاب می‌سوزد.

الله کرم: بازگشت مردم پای صندوق رأی آغاز شده است
دبیرکل جمعیت رزمنده مدافع انقلاب اسلامی با بیان اینکه شاهد ارتقای ۵۰ درصدی مشارکت سیاسی مردم در انتخابات خواهیم بود، گفت: دولت‌های مختلف متعلق به جریان اصلاح‌طلب در ادوار قبل همواره در مقابل فشار خارجی با تعدیل اقتصادی مواجه و حاضر نشدند به مردم یارانه بپردازند. اما این مسئله اکنون اتفاق افتاده و رقم آن هم افزایش یافته است. الله کرم اظهار داشت: بازگشت مردم پای صندوق رأی آغاز شده و در این وضعیت شاهد ارتقای مشارکت سیاسی به حدود ۵۰ درصد خواهیم بود. وی با اشاره به اینکه جریان دیدگاه‌های فکری در انتخابات وارد شدند تا رقابت واقعی‌تری ایجاد شود، تصریح کرد: رزما با نگرش عدالت خواهانه وارد شده است. انحصارطلبی حتی در اصولگرایان هم وجود دارد. دبیرکل جمعیت رزمنده مدافع انقلاب اسلامی اضافه کرد: انحصار طلب‌ها اگر گزینه‌‌هایشان تأیید نشود می‌گویند انتخابات آزاد نیست‌ و اگر در کشور ۶۰ درصد نامزد‌ها اعلام کنند اصلاح‌طلب هستند این افراد قبول ندارند و می‌گویند اصلاح‌طلبی را ما تعیین می‌کنیم و برای مردم هم تعیین تکلیف می‌کنند. الله کرم بیان داشت: در کشور شاهد یک تغییر و تحول هستیم و این‌ موجب افزایش امید مردم می‌شود.

باقری: علل کاهش مشارکت را به‌عنوان یک ابرچالش باید
بررسی کنیم
فعال سیاسی اصلاح‌طلب در واکنش به سخنان‌الله کرم گفت: آقای‌الله کرم خیلی راحت می‌گوید هر کس آمد، آمد اگر هم نیامد که نیامد؛ ما راهمان را ادامه می‌دهیم؛ آیا منطق امام (ره) این بود. امام (ره) می‌گفت اگر مردم را نداشته باشیم، جمهوری اسلامی تعطیل است. باقری اظهار داشت: امام (ره) متکی به مردم بود از این‌رو ما باید بکوشیم در انتخابات شرایطی ایجاد کنیم که در انتخابات مشارکت بالا برود؛ ۲۰ درصد افت مشارکت را از کیسه خلیفه نبخشیم؛ نگاه باید این باشد؛ برای این کار باید ببینیم این افت مشارکت از کجا آمده است؟ ما باید علل کاهش مشارکت را به‌عنوان یک ابر چالش در نظام سیاسی مان بررسی کنیم. وی یکی از دلایل افت مشارکت مردم در انتخابات را مشکلات معیشتی مردم دانست و یادآورشد: البته شما معتقدید اکنون وضعیت جیب مردم خوب شده است، این نگاه شماست ولی مردم باید قضاوت کنند؛ آقای‌الله کرم می‌گوید وضعیت مردم در این دو سال و نیم بهبود یافته و مردم به مشارکت علاقه‌مند شده اند؛ اگر واقعا این ادعا صحت دارد که باید مردم قضاوت کنند، اگر هم نه که شما باید خود را اصلاح کنید. این فعال سیاسی افزود: من با کمال میل آرزویم این است که مشارکت در انتخابات افزایش یابد اما می‌خواهم بگویم که شواهد و قرائن این مشارکت بالا را تأیید نمی‌کند. باقری مدعی شد که طبق آخرین نظرسنجی‌ها ۲۸ درصد مردم گفته‌اند مشارکت قطعی خواهند داشت. وی با بیان اینکه به‌خاطر تحلیلی که نسبت به شرایط کشور داریم در انتخابات حضور پیدا می‌کنیم، گفت: اگر این انتخابات غیرآزاد است، با قهر و کناره‌گیری و آمدن یک مجلس تندروتر از مجلس یازدهم مشکلی حل نمی‌شود. مردم مطمئن باشند اگر رأی ندهند و حداقل‌ها را درنیابید، دوستان ایشان - خطاب به‌الله کرم - با حضور در مجلس قوانین را سخت‌تر می‌کنند که همین معدود افرادی که از زیر نظارت استصوابی شورای نگهبان رد شده‌اند، هم خواهند زد. این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در انتقاد به سخنان‌الله کرم مبنی بر اینکه ۶ درصد نامزدها گفته‌اند اصلاح‌طلب و ۱۱ درصد اصولگرا هستند و ۳۰۰ درصد مشارکت در ثبت نام‌ها افزایش یافته است، گفت: آقای‌الله کرم اصلا وزارت کشور از کجا می‌داند چه‌کسی اصلاح‌طلب است و چه‌کسی اصولگرا؟ در این وزارتخانه چنین سازوکاری اصلا وجود ندارد که بتوانند کشف کنند ۲۵ هزار نفری که ثبت نام کرده‌اند، به لحاظ سیاسی تیک بزنند که کدامیک به کدام طیف سیاسی وابسته است؟

الله کرم: اگر تخلفی در جبهه خودمان هم رخ دهد، اعلام می‌کنیم
دبیرکل جمعیت رزمنده مدافع انقلاب اسلامی در بخش دیگری از این مناظره گفت: رقابت سیاسی در گذشته همواره بر گرایش احزاب سیاسی دو قطبی در نهایت اصولگرا و اصلاح‌طلب رخ می‌داد اما این بار جریان دیدگاه‌های فکری نیز وارد شده‌اند به‌طوری که رقابت واقعی‌تری شکل خواهد گرفت. الله کرم اظهار داشت: در این وضعیت ورود رزما عمدتا گفتمانی و در چهارچوب یک گروه مرجع خواهد بود. ما رزمندگان و پیشکسوتان دفاع‌مقدس هستیم، کهنه‌سربازانی هستیم که می‌خواهیم مردم را به آرمان‌های دوران انقلاب بازگردانیم. وی با اشاره به اینکه با نگرش عدالت‌خواهانه وارد شدیم و با جریان اصولگرا که طرفدار بازار است مشخصا برخورد داریم و به اصلاح‌طلبان عدالتخواه یا چپ قدیم نزدیک شدیم که دیگر وجود خارجی ندارد. دبیر کل جمعیت رزمنده مدافع انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: آنها در دوران آقای خاتمی مردم و امسال ما را گول زدند و از مردم رأی گرفتند، سپس با پروپاگاندا طبقه متوسط غربگرا گرایش را به سمت خودشان هدایت کردند. الله کرم با بیان این مطلب که احزاب عمدتا در ساختار دوقطبی به سهمیه‌بندی می‌رسیدند و بر آن اساس پدرخوانده‌ها وارد می‌شدند، گفت: انحصار طلبی فقط در برادران اصلاح‌طلب ما نیست، در اصولگرایان نیز وجود دارد. وی ادامه داد: مردم فکر می‌کردند خاتمی عدالت خواهی را می‌آورد حال آنکه مشارکت‌های بالا در انتخابات به اصلاح‌طلبان ربطی ندارد. دبیر کل جمعیت رزمنده مدافع انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه روحانی از پشت شیشه دودی شاسی بلند وضعیت کشور را بررسی می‌کرد، گفت: مخالف مطالبی هستم که درباره گرفتن خودروی شاسی بلند در مجلس مطرح می‌شود و نسبت به آن موضع دارم اما سؤال این است که چه کسانی شاسی بلند سوار می‌شدند؟ الله کرم ادامه داد: روحانی از پشت شیشه دودی شاسی بلند وضعیت مردم را می‌دید و بررسی می‌کرد، دیدارش با کارگرهای زغال سنگ معروف است که با شاسی بند به دیدار آنها رفت و حتی به احترام آنها پیاده نشد. شما سوار شاسی بلندها شدید و در اتفاق سر پل ذهاب، دولتمردان قبل حتی از شاسی بلند‌ها پیاده نشدند.
وی در ادامه به این نکته هم اشاره کرد که ما به سیسمونی گیت دامن زدیم و اکنون به تراور گیت دامن می‌زنیم و برای آن قیام‌می کنیم. مجلس را انقلابی می‌دانیم اما هم سیسمونی گیت و هم تراور گیت را زیر سؤال می‌بریم. عدالت خواهی یعنی اگر تخلفی در جبهه خودمان هم رخ بدهد اعلام می‌کنیم ولی شما هرگز از شاسی بلند سواری و زندگی در شمال شهر آقایان صحبت نکردید. در دوره شما از فساد دفاع شد ولی در ماجرای چای دبش در این دولت با افراد متخلف برخورد و وزیر برکنار شد. دبیرکل جمعیت رزمنده مدافع انقلاب اسلامی بیان داشت: مردم فکر می‌کردند خاتمی متعلق به چپ قدیم است و عدالت خواهی را می‌آورد. وقتی که متوجه شدند، سراغ احمدی‌نژاد رفتند و در مقابل به خاتمی مثل منجی رأی دادند. مشارکت بالا در انتخابات به اصلاح‌طلبان ارتباطی ندارد. بعد از مشارکت ۹۸.۲ درصدی در دهه اول انقلاب بالاترین میزان مشارکت مربوط به ۸۸ و انتخاب آقای احمدی‌نژاد است.

باقری: انتخابات مردمی یعنی از تمام اصناف و جناح‌های سیاسی حضور داشته باشند
فعال سیاسی اصلاح‌طلب در ادامه این مناظره با اشاره به اینکه همه باید تلاش کنیم کیفیت حکمرانی در کشور را بالا ببریم، تصریح کرد: یکی از کارکردهای کلاسیک حزب، کسب قدرت است و این‌ چیز بدی نیست. حزب فعالیت می‌کند تا قدرت را در دست بگیرد تا بر مبنای تفکراتی که برای اداره کشور و جامعه دارد بتواند جامعه را پیش ببرد. باقری افزود: مردم در انتخابات دوره‌ای به عملکرد احزاب نگاه می‌کنند و دوره بعد اگر خوب عمل کرد به آن اقبال می‌کنند و اگر بد عمل کرد آن را کنار می‌گذارند. این الفبای دمکراسی به زبان ساده است. وی اظهار داشت: برخلاف ادعای آقای‌الله کرم که می‌گوید کیفیت زندگی مردم بهبود یافته، من خودم کف جامعه زندگی می‌کنم و می‌بینم که مردم مشکل دارند؛ من بحث سیاسی و جناحی نمی‌کنم البته شما گفتید که مردم به‌خاطر دولت روحانی نیامدند رأی بدهند من قبول می‌کنم ولی باید همه با هم تلاش کنیم کیفیت حکمرانی را در کشور بالا ببریم تا مشکلات مردم حل شود.
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب همچنین این را هم گفت که من صریحا می‌گویم اگر آقای رئیسی مشکلات ساختاری جامعه را نه اینکه کامل حل کند بلکه به سمت بهبود هم ببرد من دستش را می‌بوسم. باقری تأکید کرد: ما دنبال حل مشکلیم و باید تلاش کنیم کارآمدی نهادهای حکمرانی را بالا ببریم و این وقتی بالا می‌رود که شما انتخابات آزاد داشته باشید و گردش نخبگان در کشور اجرایی شود تا کوتوله‌های سیاسی و اقتصادی از حکمرانی خارج شوند.
وی خاطرنشان کرد: نباید بگذاریم استعدادها و مغزها از کشور فرار نکنند؛ چه به لحاظ تئوریک و چه به لحاظ عملی، راهی غیراز صندوق رأی نمی‌شناسیم؛ صندوق رأی امروز در کشور ما بیمار است و مشکل دارد اما همچنان چاره‌ای برای بهبود شرایط غیراز صندوق رأی نمی‌شناسیم؛ چون راه‌های بدیل آن یا انقلاب است یا شورش و کف خیابان آمدن مردم است که هیچ‌کدام خیری برای مردم ندارد، لذا ناچاریم از روزنه‌های باقی مانده استفاده کنیم.