امروز انتخابات الکترونیکی در استان تهران شبیهسازی میشود
وزیر کشور گفت: برای اولین بار در کشور، مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی به صورت گسترده الکترونیکی برگزار میشود.
احمد وحیدی درباره برگزاری انتخابات تمامالکترونیکی در تهران برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: آمادگی کامل برای برگزاری انتخابات تمامالکترونیکی در وزارت کشور وجود دارد. در ۸ حوزه انتخابیه که دو نماینده یا بیشتر باید انتخاب شوند، انتخابات را تمامالکترونیکی برگزار میکنیم. بزرگترین حوزه هم در تهران است که باید ۱۶ نماینده انتخاب شوند. شعب اخذ رای و سامانههای اخذ رأی مشخص شده است. در دور اول انتخابات در چهار حوزه انتخابیه، انتخابات تمامالکترونیکی برگزار شد، اما برای اولینبار این انتخابات در این گستردگی اجرا میشود و تحول مهمی در حوزه اخذ رأی است.
وی درباره کوتاه شدن زمان شمارش آرا در انتخابات تمامالکترونیکی، گفت: در اخذ رأی الکترونیکی آمار در همان جا داده میشود. در دور اول که انتخابات در ۴ حوزه به صورت تمامالکترونیکی برگزار شد، ساعت یک یا دو نصفشب آرای آن حوزهها جمعبندی و مشخص شد.
وحیدی یادآور شد: آموزش رای دادن الکترونیکی قرار است به مردم از طریق صداوسیما و به صورت حضوری در مراکز جمعیت داده شود که در روزهای آینده شدت بیشتری میگیرد.
تشریح چگونگی انتخابات الکترونیکی
سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۲۲ حوزه، ۱۵ استان، ۴۷ فرمانداری و ۸۱ بخشداری برگزار میشود.محسن اسلامی با اشاره به برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی از ساعت ۸ صبح روز ۲۱ اردیبهشت، اظهار کرد: این انتخابات در ۲۲ حوزه، ۱۵ استان، ۴۷ فرمانداری و ۸۱ بخشداری برگزار میشود و ۹۰ نامزد برای ۴۵ کرسی باقیمانده مجلس با یکدیگر رقابت میکنند. این انتخابات در ۸ حوزه به صورت الکترونیکی خواهد بود.وی در ادامه افزود: بازه زمانی تبلیغات داوطلبان از روز ۱۳ اردیبهشت آغاز شده و در ساعت ۸ صبح روز ۲۰ اردیبهشت تمام میشود. به ستادهای انتخابات استانها تاکید کردهایم که میدانهای شهری برای تبلیغات آماده شوند. فضای مجازی هم برای تبلیغات فراهم شده است. دستورالعملی برای تبلیغات در نظر گرفته شده که مبنای کار تبلیغات است. به ستادهای انتخاباتی داوطلبان تاکید کردهایم که حتما براساس همین دستورالعمل برای تبلیغات اقدام و به هواداران خود توصیه کنند که بر مبنای قانون، تبلیغات کنند.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به برگزاری دو مانور انتخاباتی گفت: مانور شبیهسازی شعب اخذ رأی و راهاندازی شعب و تست دستگاههای احراز هویت و صندوقهای رای برگزار شده و اشکالات و نواقص احتمالی مورد بررسی قرار گرفته است. این مانورها با حضور اعضای هیاتهای نظارت و ناظرین شورای نگهبان برگزار شده است. روز یکشنبه هم در استان تهران صندوقهای الکترونیکی را زیر بار میبریم و شبیهسازی انتخابات الکترونیک را اجرا میکنیم. از سویی، آموزش عوامل اجرایی انتخابات هم انجام شده و ما آمادگی کامل برای برگزاری مرحله دوم انتخابات را داریم.
وی در ادامه گفت: ۱۱هزار و ۵۰۰ شعبه اخذ رای داریم که ۶۵ درصد آن مربوط به انتخابات الکترونیکی است. تاکید داریم که در ۸ حوزه انتخابیه که انتخابات الکترونیکی است، آموزشهای لازم به مردم داده شود. مردم هم میتوانند سوابق داوطلبان را از طریق سامانه «انتخاب ایران» که در اینترنت موجود است، بررسی کنند.دبیر ستاد انتخابات کشور درباره چگونگی رای دادن در انتخابات الکترونیکی، گفت: فرد با یکی از اصل مدارک کارت ملی، شناسنامه، گواهینامه، گذرنامه یا کارت پایان خدمت وارد شعبه میشود. ابتدا احراز هویت به صورت الکترونیکی انجام میشود و اگر فرد واجد شرایط رای دادن باشد، به او کارت تعرفه داده میشود. رایدهنده کارت تعرفه را روی مکانی که روی صندوق الکترونیکی است، قرار میدهد و وقتی صندوق اجازه رای دادن را داد، لیست اسامی و کد و تصاویر داوطلبان در اختیار فرد رایدهنده قرار میگیرد و و فرد، کد داوطلبان را در محل مشخص شده به صورت دستی وارد میکند و رای خود را میدهد. در این انتخابات دیگر تعرفه رای کاغذی وجود ندارد و تعرفهای هم داخل صندوق انداخته نمیشود. بعد از اینکه فرد رای خود را داد، کارت تعرفه را برمیگرداند و مدرک شناسایی خود را پس میگیرد.اسلامی در پایان با بیان اینکه در حوزههای الکترونیک تلاش میشود با تایید هیات نظارت، نتایج در اسرع وقت اعلام شود، گفت: البته فرایندهای اعتراض و شکایت در هیاتهای اجرایی و نظارت هم پیشبینی شده و طبق قانون انجام میشود.