ترکیب مجلس دوازدهم کامل شد

مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی دیروز، - جمعه 21 اردیبهشت ‌ماه -
در ۲۲ حوزه و برای 45 کرسی باقیمانده مجلس
برگزار شد.
در دور دوم از انتخابات مجلس شورای اسلامی که دیروز، جمعه 21 اردیبهشت ماه برگزار شد، 90 نامزد برای 45 کرسی نمایندگی رقابت کردند.


حوزه‌های انتخابیه تبریز، شبستان، میانه، پارس‌آباد، سمیرم، لنجان، کرج، تهران، ورامین، بیرجند، مشهد، آبادان، رامهرمز، خدابنده، زنجان، شیراز، مرودشت، خرم‌آباد، قائمشهر، ملایر، کرمانشاه و گنبدکاووس، ۲۲ حوزه انتخابیه‌ای هستند که انتخابات در آنها به دور دوم کشیده شد.
دور دوم از انتخابات که در 8 حوزه انتخابیه تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم‌شهر و ملایر به صورت تمام الکترونیکی برگزار شد، مشکلی را با خود همراه نداشت و طبق گفته سخنگوی شورای نگهبان سطح اتصال دستگاه‌های الکترونیک بالای
۹۹ درصد بوده است.
۲۲۸ هزار نفر به آمار واجدین شرایط
در دور دوم اضافه شد
محسن اسلامی، سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به واجدین شرایط رای‌دادن گفت: واجدین شرایط رأی، متولدین ۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۵ به قبل هستند؛ همچنین در دور دوم، افراد می‌توانند فقط در حوزه انتخابیه‌ای که دور اول در آنجا رأی دادند، رأی بدهند.
وی افزود: آنانی که به هر دلیل در مرحله اول در انتخابات شرکت نکردند، می‌توانند در هر یک از
۲۲ حوزه انتخابیه حضور یافته و رأی خود را ثبت کنند.
اسلامی ادامه داد: ۲۲۸ هزار نفر آمار واجدین شرایط از ۱۱/ ۱۲ /۱۴۰۲ تا ۲۱ /۲ /۱۴۰۳ به مجموعه واجدین شرایط اضافه شدند.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: تماس‌های مختلفی از سوی ستادهای انتخاباتی درخصوص صندوق‌های الکترونیکی داشتیم که نشان می‌دهد مردم استقبال خیلی خوبی داشته‌اند؛ این صندوق‌ها سرعت خیلی خوبی در ثبت رأی دارند زیرا ثبت‌نام خیلی کوتاه صورت می‌گیرد که می‌تواند تجربه موفقی باشد.
اسلامی ادامه داد: قطعاً در پایان انتخابات، بررسی‌های لازم درخصوص نتایج این صندوق‌ها خواهد شد و ان‌شاءالله آن را به بقیه انتخابات‌ها تسری خواهیم داد؛ لذا امیدواریم با کار کارشناسی که بین وزارت کشور و شورای نگهبان شکل گرفته است، این روش انتخاباتی تداوم و گسترش
یابد.
با حضور مردم عزیزمان در پای صندوق‌های رأی
شاهد حرکت مهم سیاسی اجتماعی خواهیم بود
احمد وحیدی، وزیر کشور پس از ثبت رأی خود در صندوق، در جمع خبرنگاران، گفت: این مرحله انتخابات از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و ان‌شاءالله با حضور مردم عزیزمان در پای صندوق‌های رأی، در حوزه‌هایی که باید رأی بدهند شاهد حرکت مهم سیاسی اجتماعی خواهیم بود.
وزیر کشور تاکید کرد: تفاوت این دوره با دوره قبل الکترونیکی شدن تعدادی بیشتری از شعب است، به گونه‌ای که هشت حوزه و بیش از ۶۰ درصد صندوق‌ها تمام الکترونیکی شده است و امیدواریم که گام خوبی در جهت فعالیت‌های نوآورانه در حوزه‌های انتخابات باشیم.
وحیدی ادامه داد: طبیعتاً این‌گونه دقت و سلامت و شمارش آرا با این روش خیلی راحت‌تر صورت خواهد گرفت و این اقدام خوبی است که ما به سمتی که تمام شعب در تمام انتخابات‌ها الکترونیکی شود، حرکت کنیم.
وی اظهار کرد: بیش از ۱۴۰ تا ۱۴۵ هزار نفر کارگزار در انتخابات مشغول خدمت هستند که از همه آنها تشکر می‌کنیم.
انتخابات نماد اصلی مردم‌سالاری دینی
در کشور است
محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور ضمن تبریک ولادت با سعادت حضرت معصومه سلام‌الله علیها و روز دختر گفت: در چنین روزی نمی‌توان از فجایع و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه ذکری نکرد. وضعیتی که در غزه وجود دارد نشانه سبعیت نظام سلطه است.
وی افزود: مقاومت این عزیزانمان در غزه هیمنه آمریکا و اذناب آن را کاملاً به هم ریخت و به حول قوه الهی با توسل به روح مقدس حضرت معصومه
سلام الله علیها ان شاءالله به زودی شاهد از بین رفتن رژیم اشغالگر خواهیم بود.
معاون اول رئیس‌جمهور تاکید کرد: نظام اسلامی نظام مردم پایه است و اساس آن بر مردم استوار شده است که نماد اصلی مردم سالاری دینی کشور همین انتخابات است.
مخبر ادامه داد: در هیچ کجای دنیا سابقه نداشته است که مانند انقلاب ما و از اول انقلاب که چند ماه از استقرار می‌گذشت، بحث انتخابات در همه بخش‌ها و ابعاد حاکم شود.
وی عنوان کرد: خداوند روح مقدس حضرت امام(ره)را رحمت کند که بنیان انتخابات را گذاشت و ما شاهد بودیم در هیچ شرایطی و در هیچ مرحله‌ای از انقلاب، انتخابات در جمهوری اسلامی حتی برای یک ساعت به تعویق نیفتاده است.
معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به محل دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی اذعان کرد: امروز هم این کار انجام می‌گیرد و ما امیدوار هستیم که مردم عزیزمان مثل دور گذشته با شور و نشاط در انتخابات شرکت کرده و از این فرصت استفاده کنند.
مخبر ادامه داد: یک نکته‌ای که مربوط به دولت است را عرض کنم که واقعاً جای تشکر دارد از وزیر محترم کشور و همه دست‌اندرکاران انتخابات و نیز شورای نگهبان و ناظرین بر انتخابات
تشکر کنم.
وی گفت: جز افتخارات دولت مردمی آیت‌الله رئیسی است که این انتخابات در مجلس در زمان او اتفاق افتاد و حقیقتاً یک انتخابات افتخارآمیز در سلامت و امنیت کامل برگزار شد. همچنین از دست‌اندرکاران انتخابات و برادر عزیزم وحیدی تشکر می‌کنم و حتماً با حضور مردم شاهد تکمیل مجلس شورای اسلامی به عنوان عصاره ملت
خواهیم بود.
رئیس ستاد انتخابات کشور:
 ۲۵ هزار و ۷۰۰ صندوق رأی
 در مرحله دوم الکترونیکی است
محمدتقی شاهچراغی، رئیس ستاد انتخابات کشور روز جمعه در گفت‌و‌گو با خبرنگاران انتخابات مرحله دوم را تکمیل کار بزرگ ملت ایران را در دور اول عنوان کرد و اظهار داشت: ۱۱ هزار و ۵۱۰ شعبه رای داریم که ۶۰ درصد آن تمام ‌الکترونیک است.
وی ادامه داد: در مرحله اول، انتخابات در
۲ حوزه انتخابیه تمام‌الکترونیک برگزار شد که به دلیل موفقیت آن به ۸ حوزه در این دور توسعه یافته است.
رئیس ستاد انتخابات کشور تعداد صندوق‌های الکترونیکی در این ۸ حوزه را ۲۵ هزار و ۷۰۰ صندوق عنوان کرد و گفت: حدود ۲ هزار شعبه سیار است که بیش از ۳۰۰ شعبه سیار آن در تهران وجود دارد.
شاهچراغی اظهار امیدواری کرد که در این مرحله هم مردم بر اساس تشخیص خود رأی دهند تا بتوانیم شاهد مجلسی خوب و قوی باشیم.
وزیر اطلاعات از فرآیند نظارت بر انتخابات
بازدید کرد
حجت‌الاسلام سید اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات با حضور در ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات در محل شورای نگهبان، از فرآیند نظارت بر مرحله دوم دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بازدید کرد.
وی در گفت‌وگو با جمعی از اعضای شورای نگهبان و مسئولان این ستاد، گزارشی از وضعیت امنیتی در ۲۲ حوزه انتخابیه که مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در آن‌ها در حال برگزاری است، بیان کرد.
وزیر اطلاعات همچنین در جریان فرآیندهای نظارت بر انتخابات‌های الکترونیکی و غیر الکترونیکی و عملکرد سامانه «مردم ناظر» قرار گرفت.
بازدید اعضای شورای نگهبان
از ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات
در لحظات نخست برگزاری مرحله دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، آیت‌الله سید محمدرضا مدرسی یزدی عضو فقیه شورای نگهبان،‌هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان، سیامک ره‌پیک عضو حقوقدان و قائم‌مقام دبیر، خیرالله پروین عضو حقوقدان و غلامرضا مولابیگی و محمدحسن صادقی‌مقدم اعضای حقوقدان شورای نگهبان از ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات بازدید کردند.
سامانه «مردم ناظر» هم که آماده دریافت گزارش‌های تخلفات احتمالی مردم است، مورد پیگیری اعضای شورای نگهبان قرار گرفت.