سودای تبدیل غزه به هیروشیمای جدید در سر آمریکایی‌ها

[عبدالباسط انصاری] به تازگی لیندسی گراهام، سناتور آمریکایی جنگ‌طلب و نزدیک به لابی‌های صهیونیست، در گفت‌وگو با کریستن ولکر، مجری شبکه ان.بی.سی نیوز، عنوان کرده است: «زمانی که ما پس از حمله به پرل هاربر با ویرانی مواجه شدیم تصمیم گرفتیم که با بمباران هیروشیما و ناکازاکی توسط تسلیحات هسته‌ای به جنگ پایان دهیم، این تصمیم درستی بود. بنابراین اسرائیل هم باید هر کاری برای بقای خود به‌عنوان طرف یهودی انجام دهد. به اسرائیل بمب‌هایی را که برای اتمام جنگ نیاز دارد، بدهید، آنها نمی‌توانند جنگ را ببازند.» سخنانی که نشان‌دهنده خوی جنایتکارانه آمریکایی‌ها و اوج رذالت سیاستمداران این کشور است. پس از بیان این سخنان از سوی گراهام، بسیاری از رسانه‌های جهان به انعکاس سخنان او پرداختند و از صراحت او در ارائه نسخه‌ای برای تبدیل کردن غزه به یک هیروشیما و ناکازاکیِ تازه تعجب کردند. نگاهی مختصر به واکنش‌ها علیه سخنان گراهام و بازتاب‌های سخنان او خواهیم داشت.

نمایش قطع ارسال سلاح به اسرائیل و حمایت‌های پشت پرده
در حدود دو هفته اخیر آمریکایی‌ها بارها بر مخالفت با حمله اسرائیل به رفح تأکید کرده‌اند. علاوه بر آن مقامات آمریکا در روزهای اخیر، سخنانی مبنی بر قطع ارسال سلاح به اسرائیل به‌علت استفاده این رژیم از سلاح‌های آمریکایی برای هدف قراردادن غیرنظامیان و نقض قوانین بشردوستانه! در غزه بیان کرده‌اند. معنای این سخن البته این است که تاکنون و در حدود 8ماه جنگ، قتل‌عام 35هزار فلسطینی با استفاده از سلاح‌های آمریکایی انجام گرفته و آمریکا تازه نگران این مسئله شده است! افزون بر آن برنامه آمریکا برای ساخت اسکله شناور تحت عنوان کمک‌رسانی به غزه از سوی برخی تحلیلگران به‌عنوان چراغِ سبز به اسرائیل برای حمله به رفح و نمایش امدادرسانی و کمک به غزه همزمان با افزایش وخامت انسانی در این منطقه ارزیابی می‌شود. اکنون اما یک سناتور بانفوذ آمریکایی از ضرورت ارسال بمب اتم برای اسرائیل و به‌کار بردن آن توسط این رژیم در غزه سخن می‌گوید.

واکنش‌ها به سخنان لیندسی گراهام
جنبش حماس، واکنش تندی به سخنان گراهام نشان داده است. مهر در این باره آورده است: «پایگاه الجزیره به نقل از جنبش حماس گزارش داد که اظهارات تکان‌دهنده‌ای که در آن سناتور لیندسی گراهام پیشنهاد کرد که اشغالگران فاشیست، غزه را با بمب اتمی مورد حمله قرار دهند، نشان‌دهنده عمق سقوط اخلاقی اوست.» حماس تصریح کرد: «ما این درخواست‌ها و مواضع را که در چارچوب وفاداری به اشغالگر فاشیست است و صاحبان آنها را در جنگ کشتار دسته‌جمعی شریک می‌کند، محکوم می‌کنیم.» ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان، نیز در این رابطه گفته است: «اظهارات وحشتناک و ناقض تمامی قواعد، ارزش‌ها و اصول بشردوستانه از سوی یک سناتور آمریکایی در توجیه و تشویق به‌کارگیری بمب هسته‌ای توسط رژیم صهیونیستی، نشان از میزان توحّش این طیف جنگ‌طلب و بی‌اعتنایی کامل آنها به حق حیات انسان‌ها و عدم‌احترام به اعلامیه جهانی حقوق بشر دارد. به‌ویژه آنکه چنین اظهاراتی توسط سناتوری مطرح می‌شود که کشورش علاوه بر سابقه بکارگیری بمب اتمی، همواره مدعی پرچمداری حقوق بشر است و خود را دارای صلاحیت ارزشگذاری و قضاوت درباره میزان رعایت حقوق بشر در دیگر کشورها می‌داند!»

بازتاب رسانه‌ای توحش سناتور آمریکایی
بسیاری از رسانه‌های مطرح جهان به انعکاس سخنان گراهام درباره حمله اتمی به غزه پرداخته‌اند، هرچند نقدهای صریحی علیه وی در میان مطالب رسانه‌های غربی دیده نمی‌شود. شبکه ان.بی.سی که گفت‌وگوی مورد اشاره را با گراهام انجام داده در مطلبی در پایگاه خود نوشت: «سناتور لیندسی گراهام، یکشنبه، جنگ اسرائیل علیه حماس را با تصمیم آمریکا برای پرتاب بمب اتمی به ژاپن در جنگ جهانی دوم مقایسه کرد. گراهام، یکی از حامیان سرسخت اسرائیل، چندین بار از این قیاس استفاده کرد و در عین حال جو بایدن، رئیس‌جمهوری این کشور، را به‌دلیل تهدید به عدم‌دستیابی به تسلیحات خاص از اسرائیل درصورت آغاز عملیات نظامی در رفح، محکوم کرد.» همچنین ایندیپندنت درباره سخنان گراهام آورده است: «این نخستین بار نیست که آقای گراهام نظر بحث‌برانگیز خود را در مورد مناقشه خاورمیانه به اشتراک می‌گذارد. او قبلاً از رئیس‌جمهوری ایالات متحده خواسته بود که بخش‌هایی از ایران را از نقشه خارج کند.» دیلی میل با اشاره به انتقادات گراهام از بایدن و برنی سندرز بر سر حمایت از توقف ارسال سلاح به اسرائیل، از قول وی نوشت: «مشکل من با سلاح‌هایی نیست که اسرائیل استفاده می‌کند...این ایده که آمریکا هیچ کمکی نمی‌فرستد، توسط یک سناتور ایالات متحده[سندرز] تکرار شد، آن همزمانی که یهودیان توسط گروه‌های اسلامی کشته می‌شوند، حزب جمهوریخواه بدون هیچ شرمندگی در کنار اسرائیل است.»



جمع‌بندی
برجسته‌سازی‌ و تقبیح سخنان گراهام توسط رسانه‌های کشورهای اسلامی و مانور دیپلمات‌های کشورهای مسلمان مخصوصا ایران روی این مسئله و بازنمایی آن به‌عنوان نوع نگاه آمریکایی‌ها به کشورهای منطقه، ضرورت دارد. بیان این سخنان از سوی یک مقام آمریکایی نباید به سادگی فراموش شود چراکه نشان می‌دهد منطق ضرورت داشتن! که آمریکا برای جنایت بمباران اتمی ژاپن استفاده کرد باز هم می‌تواند مورد استفاده سیاستمداران جنایتکار آمریکایی علیه کشورهای دیگر نیز قرار بگیرد.