روزنامه خراسان
1403/05/16
بدون ترحم علیه مجرمان خشن
صادق غفوریان-نسبت به قبل تر ها، حالا خیلی کم می بینیم و می شنویم که گنده لات های خشن جایی برای جولان داشته باشند. اما واقعیت این است که همین خرده دزدهای گوشی قاپ و کیف قاپ، گاهی به اندازه همان گنده لات ها باعث ترس و وحشت می شوند. در برخی ویدئوها احتمالا دیده ایم که آن ها چگونه به جان و مال مردم می افتند و کیف یا گوشی هایشان را می قاپند. جدا از این که یک گوشی تلفن همراه، امروز چندین میلیون تومان ارزش مادی دارد، ترس و وحشتی که نصیب افراد مال باخته می شود تا مدت ها به شکل آزاردهنده ای همراهشان می ماند.
ارفاق بی ارفاق
بنابر همین نیز انتظار از دستگاه قضا همواره برخورد سخت با این گونه مجرمان بوده است. روز گذشته، حجت الاسلام والمسلمین اژه ای رئیس قوه قضاییه تصریح و تاکید کرد که «ما بر کاهش جمعیت کیفری زندانیان منطبق با موازین قانونی تاکید داریم اما همان طور که بارها تصریح کردهایم، مرتکبین جرایم خشن و تهدیدکنندگان امنیت مردم و شهروندان، مشمول هیچ گونه ارفاقی نمیشوند.»
جرایم خشن و زورگیری رو به افزایش است؟
اما آمار و ارقام جرایم خشن و زورگیری در کشور چه میزان است؟ یعنی وقتی می گوییم «جرایم خشن»، آن قدر زیاد است که نظام قضایی و انتظامی را مستاصل کرده است؟ بی شک پاسخ منفی است و نمی توان با ویدئوهایی که گاهی در فضای مجازی پربازدید می شود، قضاوت کرد که در این زمینه دچار بحران هستیم. رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ در این باره چندی قبل گفته است: «انتشار یک ویدئو از اقدامی مجرمانه به معنای افزایش یک جرم نیست. ما بر اساس آمارها و اطلاعاتی که از وقوع جرایم داریم، این موضوع را تایید نمیکنیم. اتفاقا آمارهای ما نشان میدهد که آمار زورگیری و جرایم خشن در تهران روبهکاهش است. البته ما حتی وقوع یک مورد را هم زیاد میدانیم و حتما با آن برخورد خواهیم کرد. نباید انتشار یک ویدئو سبب شود تا مردم تصور کنند جرایمی نظیر زورگیری و جرایم خشن افزایش داشته است.»
جایگاه جهانی جرایم خشن
شاید دانستن این که جایگاه و وضعیت جهانی ایران در میزان وقوع جرایم خشن چگونه است، برایمان جالب باشد. اگر در این زمینه آمار به روز جهانی را هم نداشته باشیم، بدون این آمار هم می توان گفت که این آسیب در ایران، در مقایسه با بسیاری از کشورها فراگیر و پر تعداد نیست. در یکی از این آمارها پیشتر، رئیس اداره فرهنگی و اجتماعی پلیس آگاهی فراجا با بیان این که ایران از نظر ارتکاب جرایم خشن در رتبه ۷۱ دنیا قرار دارد، تصریح کرد: میزان وقوع جرم و جنایت در کشورهایی نظیر آمریکا و ایتالیا سه و چهار برابر کشور ماست.
کشف 70 درصد جرایم در ایران
بنابر اعلام فرماندهان فراجا در مقاطع گوناگون، از 70 تا 90 درصد جرایمی که در کشور کشف می شود، بر اساس گفته رئیس اداره فرهنگی و اجتماعی پلیس آگاهی فراجا کشف 70 درصدی جرایم سرقت، در کشور در مقایسه با آمارهای جهانی رتبه بسیار خوبی است.البته که در حوزه جرایم جنایی، پلیس اسفندماه گذشته اعلام کرده که بیش از 90 درصد این جرایم کشف می شود: در ۱۱ ماه از سال 1402، ۹۲ درصد از پرونده های جرایم جنایی در کشور کشف شد. از این کشفیات تعدادی از پرونده های معوقه جنایی که تاکنون کشف نشده بود، با پیگیری و تلاش کارآگاهان پلیس آگاهی و در پی جویی انجام شده منجر به کشف شده اند.
نگران از کیف قاپی و موبایل قاپی
در کنار تمامی تلاش های موثر و شبانه روزی پلیس، البته همچنان نمی توان از جرایم نیمه خرد، همچون کیف قاپی و موبایل دزدی ها غافل شد. من و شما هنوز گاهی می شنویم که کیف یا موبایل افراد در کوچه و خیابان ها دزدیده می شود؛ متاسفانه در برخی از این موارد که مال باختگان مقاومت می کنند، با واکنش خشن و بی رحمانه سارقان همراه می شوند. در این زمینه بارها، پلیس و دستگاه قضا بر برخورد جدی و بدون اغماض با مرتکبان این جرایم تاکید کرده اند اما به نظر می رسد مجازات های در نظر گرفته شده باید تشدید شود تا برای تازه دزدها، عبرت باشد.
حرف مردم با خراسان
این که پلیس و دستگاه قضا با دزدها و زورگیرها بدون مماشات رفتار کنند، بی شک مطالبه آحاد مردم است. اتفاقا همین امروز در پیام های رسیده از مردم به روزنامه خراسان به همین موضوع اشاره و بر برخورد شدید با قانون شکنان تاکید شده است. به این سه پیام مردمی توجه کنید:
-جانشین محترم فراجای استان خراسان رضوی مجازات ها برای زورگیرها، گوشی قاپ ها و سرقت ها باید بازدارنده، عبرت آموز و سخت باشد به طوری که تا آخر عمرشان از ذهنشان بیرون نرود و یک بار عبرت آموز برای همیشه باشد.
-کلان شهرها را برای مجرمان ناامن کنید، هر استان باید مجرمان خودش را مهار کند تا به کلان شهرها نیایند تا امنیت شهرهای کشور تامین شود.
-کار سارق حرفه ای سرقت است، اگر یک ثانیه آزاد باشد تنها کاری که می کند سرقت است. سارقان و مجرمان حرفه ای نباید لحظه ای آزاد باشند. باید در اردوگاه کار مشغول کار باشند تا شهرها در امنیت باشند.
سایر اخبار این روزنامه
ساداکو، دُرنای مظلوم هیروشیما
توهمخوشبختی با مهریه 5هزار اسبدریایی
لذت کاوش درون ذهن انسان
زوایای جدید از پرونده گروگانگیری مرگبار
گزینه های پاسخ ایران به ترور هنیه
دیپلماسی برای پاسخ سخت
زنگ خطر رکود پایدار
بدون ترحم علیه مجرمان خشن
پایان حسینه در بنگلادش ر قابت سریال سازها در سینما و تقابل سردار با نماینده ایران
همراهی نکردن 90 درصد اصناف با تعطیلی
بهت صهیونیست ها از حملات جدید حماس
ظریف : لیست وزرا احتمالا شنبه نهایی میشود
بلاگرها؛بلا یا بلاگردان کتاب خوانی؟