روزنامه قانون
1396/05/12
عده ای می خواهند شیرینی ها را به کام مردم تلخ کنند
روز گذشته جمعی از اهالی موسیقی در اعتراض به لغو کنسرت ها در خانه موسیقی گرد هم آمدند تا با امضای بیانیهای خطاب به رییس جمهور، اعتراض خود را به این مساله بیان کنند. در بخشی ازمتن این بیانیه آمده است:«برپایی کنسرت همانند ساختن بنایی رفیع و توسط یک گروه چند ده نفره صورت می پذیرد که لغو آن را می توان به تخریب ساختمانی آماده سکونت تشبیه کرد! آیا قانونگذار برای فرد یا افرادی که ساختمانی را تخریب می کنند مجازات و تاوانی در نظر نگرفته است؟آیا بنایی را که پس از اخذ مجوزهای لازم و با خون دلهای بسیار ساخته می شود می توان خراب کرد و بدون عواقب و بدون هیچگونه پرداخت خسارت، کنار نشست و نظاره کرد؟»در بخش دیگر بیانیه نیز آمده است :«آقای دکتر روحانی شما از بدو قبول مسئولیت خطیر ریاست جمهوری خوشبختانه از حقوق شهروندی سخن به میان آوردید و از لزوم بهره مندی و دفاع تمامی شهروندان از حقوق حقه خودشان صحبت کردید ... طرح آن مساله، دلگرمی و امیدواری بسیاری بهویژه در بین فعالان حوزه موسیقی پدید آورد. حال سوال اینجاست: آیا لغو کنسرت های قانونی مصداق بارز ضایع کردن حقوق شهروندی هنرمندان نیست؟ چه کسی پاسخگوی تضییع حقوق بر باد رفته این عزیزان است؟جناب آقای روحانی اکثریت قابل توجه مردم ایران و بهویژه اکثریت قاطع اهالی فرهنگ و هنرمندان ایران در انتخابات به جنابعالی رای دادند چرا که به راه و دیدگاه فرهنگی شما باور داشتند و شما مشاهده کردید و دیدید که چگونه قاطبه هنرمندان در صحنه حاضر شدند و جانانه از انتخاب شما به عنوان ريیس جمهور حمایت کردند و اینک این هنرمندان پاکباخته نیازمند حمایت شما هستند. هنرمندان و اهالی موسیقی هیچگاه افزون طلب نبوده و نیستند، آنها مطالبه زیادی ندارند؛ هنرمندان عرصه موسیقی فقط می خواهند موانع فعالیت قانونی آنها برچیده شود؛ آیا این خواسته زیادی است!؟
هنرمندان و اعضای خانه موسیقی خواسته های بحق خود را بدین شرح اعلام می دارد:
1-در آستانه تشکیل دولت دوازدهم ،ما هنرمندان موسیقی تقاضا داریم برای تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فردی آگاه، شجاع و مدافع حقوق هنرمندان را که دلسوز فرهنگ و هنر ملی ایران باشد انتخاب نمايید تا به تبع آن، مدیران کل ارشاد در شهرها و استان های کشور به سادگی و به سرعت تسلیم گروه های فشار و مخالفان فرهنگ و هنر نشوند.
2-دولت باید پشتوانه محکمی برای مجوزهای صادره خود داشته باشد و پس از صدور مجوز برای کنسرت ها و یا هر برنامه دیگری تا پایان، پای کار بوده و از کیان و حرمت مجوزهای صادر شده دفاع نماید.
3-در صورت لغو هر برنامه مجوزدار، دولت باید ساز وکار جبران خسارت و پرداخت تمام و کمال غرامتها را در نظر بگیرد تا از این پس هیچ هنرمندی متضرر رفتار غیرقانونی و اعمال سلیقه شخصی افراد نشود.
4-دولت باید به طور شفاف و روشن پشت پرده گروه های فشار و عواملی را که موجب لغو کنسرت ها می شوند، اعلام و نسبت به محکوم کردن آنها در حمایت از هنرمندان اقدام كند. پس از امضا کردن بیانیه توسط هنرمندان، حمیدرضا نوربخش (مدیرعامل خانه موسیقی) طی سخنانی بیان کرد: امروز علاوه بر اعضای جامعه موسیقی، صنوف دیگر هنری نیز علاقه مند بودند که در این گردهمایی شرکت کنند و خانه سینما در این اطلاع رسانی نقش داشت. ما یک خانواده و همه متعلق به هم هستیم و احساس وظیفه میکنیم.
او با اشاره به اینکه دولت روحانی صنوف هنری را جدی گرفته است ادامه داد: فعالیت های دولت روحانی، دور از چشم اهالی فرهنگ و هنر نیست. اما زمانی که در حجم گسترده ای شاهد لغو کنسرت ها هستیم نمی توان از آن چشم پوشید. با توجه به حجم زیاد کنسرت ها شاید لغو کنسرت های معدود زیاد به چشم نیاید اما وقتی همین تعداد لغو کنسرت، شکل پررنگی به خود می گیرد موجب ناراحتی و نگرانی هنرمندان می شود. این همان نگرانی بود که برای ما جدی شد تا تصمیم گرفتیم برای این موضوع چاره ای بیندیشیم.
نوربخش با اشاره به اینکه سال گذشته، سال ناآرامی نبود بیان کرد: ما در سال ۹۴ کمپینی را پیرامون لغو کنسرتها تشکیل دادیم و در پی آن، خانه موسیقی به نمایندگی از هنرمندان نامه های اعتراضی مختلفی را به مراجع ذی ربط ارسال کرد. در آن زمان جناب آقای رئیسی به عنوان دادستان کل کشور پس از دریافت نامه ما، دستور داد تا جلسه مشترکی را با نماینده دادستان کل کشور داشته باشیم. اتفاقا در همان دوران بود که مراتب ابراز تاسف ایشان درباره این موضوع اعلام و قرار بر این شد که دادستانی های کل کشور در جهت برگزاری کنسرت ها با ما همکاری داشته باشند و خوشبختانه در سال گذشته هم پیرو همین پیگیری ها سال ناآرامی نداشتیم و همکاری خوبی در این زمینه شد.وی با اشاره به سیستماتیک نبودن این مسائل اضافه کرد: این ها اعمال و بی تدبیری های شخصی است که برای مردم و دولت و نظام هزینه می تراشد. افرادی با بهانه های واهی مانند امن نبودن ساختمان، کاری می کنند که برگزارکنندگان کنسرت با درهای بسته سالن کنسرت مواجه شوند. متاسفانه ای عده ای می خواهند برخی از شیرینیها را به کام مردم و هنرمندان تلخ کنند و متاسفانه در این راستا شاهد اتفاقات ناگواری هستیم ولی همه می دانیم مشکلات از کجاست.نوربخش در پایان سخنان خود اظهار کرد: بر این باوریم مسئولان قوه قضايیه اصلا قصد تقابل با اهالی موسیقی را ندارند اما می خواهیم بگوییم تصمیمات شخصی یک نفر نباید برای موسیقی کشور آنقدر هزینه ایجاد کند. ما از تمامی مسئولان ذی ربط می خواهیم اگر نمی توانند خسارات معنوی ناشی از لغو کنسرت ها را جبران کنند خسارت مادی آن را تقبل کنند. تقی ضرابی عضو هیات مدیره خانه موسیقی نیز طی سخنانی بیان کرد: برخی از مسئولان خواسته یا ناخواسته، با جدیت شریک عوامل بیگانه ای هستند که در تهاجم فرهنگی مشغول تضعیف موسیقی اصیل و عرفانی این سرزمین هستند تا جایی که مداحان و قاریان از خرده فرهنگ های مبتذل بیگانه استفاده می کنند. پس اقتدار فرهنگی چه شد و چرا باید سکوت کرد؟
سایر اخبار این روزنامه
حضور زنان در مديريت فرصت هاي طلايي براي كشور به وجود مي آورد
فراکسیون اميد مقابل وزرايي كه جامعیت ندارند، می ایستد
داد دادستـان هم برخاست
رشد جمعیت مهاجران در حاشیه شهرها
دستفروشي اينترنتـي!
كليد شهر؛ دست كيست؟
نبرد براي صـدر
آفت كنترل دستوري نرخ ارز
در ستايش پاکی درون
عده ای می خواهند شیرینی ها را به کام مردم تلخ کنند