اسیر سیستم ناکارآمدی دولتی هستیم
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر اینکه حل مشکلات کشور نیازمند فکر بلندمدت است وگرنه برنامههای کوتاهمدت خود به ریشه مشکلات دیگر تبدیل میشود، گفت: سال اول دولت جای انجام دادن کارهای بزرگ نیست و باید بوروکراسی را ترمیم کرد.
احمد میدری در همایش شورای هماهنگی روابطعمومی دستگاههای اجرایی گفت: در اقتصاد بخشی به نام اقتصاد روایی داریم که «رابرت شیلر» اقتصاددان برنده جایزه نوبل مطرح کرد و جایزه نوبل را کسب کرد؛ او بر این اعتقاد بود که میتوان با روایتها دنیا را تغییر داد. وی گفت: سال ۱۹۲۹ میلادی آمریکا درگیر بحران اقتصادی ناشی از ورشکستگی بانکها شد و یک فاجعه بزرگ اقتصادی رخ داد که بهدنبال آن در سایر کشورها ازجمله ایران رکود اتفاق افتاد و دولت تصمیم گرفت همه امور را دولتی کند. میدری با بیان اینکه اقتصاد جهانی بر مبنای اعتبار استوار است، اظهار داشت: رابرت شیلر معتقد است خروج آمریکا از رکود بهدلیل قصههایی بود که نوشته شد ورؤیای آمریکایی را شکل داد بهطوری که ایدههای نو از دل جامعه بیرون آمد و تبدیل به سیاست شد.
شخص رئیسجمهور نیز در حال گفتن قصهای جدید است
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به رویکردهای رئیسجمهور در عرصههای مختلف اظهار داشت: بهنظر میرسد شخص رئیسجمهور نیز در حال گفتن قصهای جدید است که ما باید آن قصه را بشنویم و آن را پردازش کنیم و این کار روابطعمومیها است.
وی با بیان اینکه البته این قصه هنوز آنقدر خوب پردازش نشده است، افزود: برخلاف سایر دولتها که عقبه سیاسی گسترده داشتند، این دولت عقبه سیاسی ندارد؛ فردی صحبتها و دیدگاههای متفاوت خود را مطرح کرده و مردم آن را انتخاب کردهاند و نظام سیاسی نیز تصمیم گرفتهاست که این حرفها را بشنود و به آن فرصت بدهد.
زمانی که دعوا باشد، آدمها کوتاهمدت نگاه میکنند
میدری با بیان اینکه هنوز این حرفها به خوبی درک نشده است، تصریح کرد: شعار اصلی دکتر پزشکیان این است که «دعوا نکنید»؛ بارها گفته است که «اگر دعوا نکنیم مشکلات بینالملل هم قابل حل است.» زیرا زمانی که دعوا باشد، آدمها کوتاهمدت نگاه میکنند.
هنوز در عصر قبل از وفاق هستیم
این عضو کابینه دولت چهاردهم با یادآوری اینکه در عصر پس از وفاق زندگی نمیکنیم و هنوز در عصر قبل از وفاق هستیم و مشکلاتی چون ارز و تورم نیز از همین دعوا ناشی میشود، اظهار داشت: این دعوا برای ۵۰ سال اخیر و بعد از انقلاب نیست؛ ما از انقلاب مشروطه درگیر دعوا هستیم و چیزی به ما ارث رسیده که به سادگی نمیتوانیم از آن خارج شویم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: بسیاری از دعواهایی که وجود دارد، به این دلیل است که بار مشکلات سنگین است و برای خروج از این بار سنگین باید بلندمدت فکر کرد. اگر بخواهید کوتاهمدت فکر کنید، خودش به ریشه مشکلات دیگر تبدیل میشود.
یک سال اول دولت، جای انجام دادن کار بزرگ نیست
میدری ادامه داد: ابتدای دولت چهاردهم برای دکتر پزشکیان نامه نوشتم که ۱۰۰ روز نخست و حتی یک سال اول دولت، جای انجام دادن کار بزرگ نیست بلکه تا جایی که میتوان باید بوروکراسی را ترمیم کرد.
وی گفت: رئیسجمهور اعتقاد دارد که باید درد را پذیرفت، ما نیز باید بپذیریم که بوروکراسی مشکل دارد و برای آن چاره پیدا کرد. سیستم اداری ایران برای تولید شواهد بسیار ضعیف است و این بوروکراسی ناکارآمد ریشه منازعه است.
اسیر سیستم ناکارآمدی دولتی هستیم
میدری گفت: مسئله سر آدمهای دعوایی نیست بلکه سیستم ناکارآمد دولتی است که ما اسیر آن هستیم و بنابراین باید نقاط خروج از این وضعیت را پیدا کرد.
وی به موضوع قطعی برق بهدلیل ناترازی انرژی اشاره کرد و گفت: درباره قطعی برق نظرات بسیاری وجود داشت اما رئیسجمهور تأکید کرد که روی یک مسئله تمرکز کنیم و آن را جلو ببریم؛ بر همین اساس پویش ۲ درجه کمتر شکل گرفت و قرار شد روی همین سیستم آموزش داده شود و طوری پیش برویم که تابستان قطعی برق نداشته باشیم که این کار بسیار هوشمندانه است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با یادآوری اینکه توسعه ایران در دهه چهل خورشیدی اتفاق افتاد و تصمیم گرفته شد سازمان گسترش صنایع، شرکت ملی فولاد، شرکت ملی پتروشیمی و نظایر آن پایه ریزی و امور زیربنایی چون سدها ساخته شود، گفت: در دهه پنجاه که دولت با افزایش منابع مالی روبهرو بود، تصمیم گرفت تا یک برنامه جامع برای تحول ایران تدوین کند که دستاورد این نگاه نیز سقوط بود.
باید بسیج اجتماعی شکل بگیرد
میدری گفت: یک نگاه این است که یک هدف خاص مشخص کنیم و همه بر آن متمرکز باشیم تا بسیج اجتماعی شکل بگیرد و الگوها تبدیل به قاعده شوند. وی خاطرنشان کرد: بهنظر میرسد بسیاری از دعواهایی که وجود دارد، به این دلیل است که بار مشکلات سنگین است و برای خروج از این بار سنگین باید بلندمدت فکر کرد. اگر بخواهیم کوتاهمدت فکر کند، خودش به ریشه مشکلات دیگر تبدیل میشود.