FATF و آزمون دوباره مجمع
رئیسجمهور در پاسخ به دغدغه برخی از اعضای اتاق بازرگانی مبنی بر رفع موانع برای فعالان اقتصادی، از تصمیمگیری انجام شده برای بررسی مجدد لایحه FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد و گفت: امیدواریم که بتوانیم با همکاریهای مشترک بستر را برای سهولت در فعالیتهای اقتصادی ایجاد کنیم.مسعود پزشکیان در نشستی با اعضای اتاق بازرگانی ایران، ضمن تشریح موضوع ایجاد بحرانهای بینالمللی، به مهمترین موضوع کشور یعنی بحث ناترازی در حوزه انرژی نیز اشاره کرد و اظهار داشت: ما در دولت بهصورت روزانه و هفتگی موضوع حل ناترازی در حوزه انرژی را پیگیری میکنیم و در جلسات و نشستهای مشترک با دانشگاهیان و فعالین بخش خصوصی، راههای برونرفت از این معضل را مورد ارزیابی قرار میدهیم.پزشکیان با اشاره به اینکه باید در کنار یکدیگر تلاش کنیم تا ناترازیهای موجود حل شود، تصریح کرد: دولت چهاردهم وارث برخی مشکلات است، اما ما همواره پاسخگویی به مردم را وظیفه خودمان میدانیم. تمام تلاش خود را بهکار گرفتهایم تا با تمهیداتی که خواهیم اندیشید و با اصلاح روشها، از بروز مشکلات احتمالی مشابه در تابستان و زمستان سال آینده جلوگیری شود.
همراهی صمیمانه مردم؛ مهمترین عامل موفقیت دولت برای عبور از ناترازیها
رئیسجمهور ضمن اشاره به قطع برق شبکه خانگی در پاییز امسال، صبوری، بردباری و همراهی صمیمانه مردم را مهمترین عامل موفقیت دولت برای عبور از بحث ناترازیها دانست. وی در جمعبندی این بخش از سخنان خود با تأکید بر اینکه عزم دولت برای مبارزه با قاچاق سوخت جدی است، گفت: منابع سوخت کشور بهصورت قاچاق از مرزها خارج میشود، لذا دولت با عزم جدی، مقابله با این موضوع را در دستور کار خود دارد.
جلوی قاچاق روزانه چند میلیون لیتر سوخت را میگیریم
رئیسجمهور همچنین با اشاره به آمار قاچاق روزانه سوخت گفت: هر چه با خودم کلنجار میروم میبینم که برای چنین هدر رفت منابعی، پاسخی برای مردم ندارم؛ جلوگیری از قاچاق سوخت و این شکل هدر رفت ثروت کشور، دستور صریح رهبر معظم انقلاب اسلامی و آزمون ولایتمداری یکیک ما مسئولان است.
مسعود پزشکیان در جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، با بیان اینکه روال موجود که باعث وقوع قاچاق روزانه چند 10میلیون لیتر سوخت شده، یک فاجعه و گواه ناکارآمدی است، اظهار داشت: برای بنده نه حتی بهعنوان رئیسجمهور، بلکه بهعنوان یک شهروند ایرانی نیز به هیچ وجه قابلقبول نیست که بگویند از چرخهای که تولید و توزیع آن در دست خود ماست، روزانه بین 20تا 30میلیون لیتر سوخت قاچاق میشود!
آیا مردم از ما میپذیرند که برای مدیریت مصرف انرژی، گاز و برق صنایع را قطع کنیم!
رئیسجمهور برنامهریزیهای بلندمدت برای حل این مشکل را نیز ناکارآمد توصیف کرد و با تأکید بر اینکه باید ظرف مدت کوتاهی راهکارهای عملیاتی مؤثر برای رفع این معضل طراحی کنیم، افزود: وقتی چنین حجمی از سوخت قاچاق میشود و نمیتوانیم جلوی آن را بگیریم، آیا مردم از ما میپذیرند که برای مدیریت مصرف انرژی، گاز و برق صنایع را قطع کنیم! پزشکیان با تأکید بر اینکه راهکار مؤثر رفع این مشکل این نیست که سراغ کسانی برویم که به هر دلیل، در حلقه پایانی در شکلگیری این معضل درگیر هستند و با تهدید معاش آنها، مشکل دیگری ایجاد کنیم، تصریح کرد: باید سرچشمههای ایجاد این وضعیت را اصلاح کنیم؛ به رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ماموریت میدهم که در یک بازه زمانی یک ماهه با برگزاری جلسات منظم و فشرده، موضوع را به تناسب بخشهای درگیر تقسیم، به شکل مجزا بررسی کارشناسانه کرده، منشا و ریشههای مشکل در هر بخش را شناسایی و برای آنها با کمک کارشناسان راهکارهای اجرایی طراحی کنند.
قطعا جلوی اتلاف و قاچاق ثروتهای کشور را خواهیم گرفت
رئیسجمهور با بیان اینکه به جای تکرار این موضوع از پشت تریبون باید بهدنبال رفع ریشهای آن باشیم، خاطرنشان کرد: هر دستگاهی در حوزه مسئولیت خود در زمینه جلوگیری از اتلاف منابع و ثروتهای کشور یک گام به جلو بردارد؛ بهعنوان مثال، با جدیت برای شناسایی واحدها، خودروها، تجهیزات و هر بخش و دستگاهی که سهمیه سوخت دارد، اما یا فعال نیست، یا نتیجه فعالیتها و تولیدات آن به نسبت میزان سوخت یارانهای دریافتی به صرفه نیست و یا به میزان مقرر فعالیت ندارد، اقدام کنید.
ابلاغ بررسی مجدد FATF به مجمع تشخیص مصلحت نظام
محسن دهنوی، رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام، درخصوص طرح موضوع بررسی مجدد FATF در مجمع تشخیص نظام گفت: آقای رئیسجمهور نامهای خدمت مقام معظم رهبری نوشتند و درخواست کردند FATF مجدداً جهت بررسی در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار بگیرد. FATF دو بخش دارد که یک بخش آن به CFT و بخش دیگر آن به پالرمو شهرت دارد، این موضوع در گذشته در دو مرحله در صحن مجمع مطرح شده است و در هر دو مورد بهدلیل فضای منفی که وجود داشته است، رأیگیری صورت نگرفته است. وی افزود: طبق قانون نیز وقتی مجمع تشخیص مصلحت نظام درخصوص موضوعی اظهارنظر نکند، نظر شورای نگهبان تأیید میشود، شورای نگهبان نیز به این موضوع ایراد گرفته بود، در نتیجه در نهایت این مسئله به تصویب نرسیده بود. در زمان آقای روحانی نامهای خدمت رهبری نوشته شد و درخواست بررسی مجدد FATF را داشتند که در این بازه نیز مجمع با این مسئله موافقت نکرد.دهنوی گفت: این موضوع مسکوت ماند و در این دوره آقای پزشکیان درخواست مجدد بررسی آن را دادند، بنابراین آن چیزی که مطرح شده، بررسی مجدد FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام است که این موضوع نیز بهمعنای موافقت و قانونیشدن آن نیست، این مسئله باید روند خود را طی کند و تقاضای ما این است که مسئولان و نمایندگان با سخنان خود اوضاع بازارها را تحتتأثیر قرار ندهند، باید اجازه داد فرایند این موضوع روند خود را طی کند.