روز تحليف ميزگرد گذاشتند تا کابينه را بررسي کنند

روز گذشته مراسم گراميداشت روز خبرنگار با حضور علي لاريجاني و خبرنگاران پارلماني در ساختمان مشروطه مجلس برگزار شد. در اين مراسم ابتدا تعدادي از خبرنگاران نقدها و دغدغه‌هاي صنفي خود را بيان کردند؛ از جمله بحث ممنوعيت ورود برخي خبرنگاران به مجلس، انجمن صنفي خبرنگاران و محدوديت‌ها براي رسانه‌ها، روزنامه‌ها، مجلات و ماهنامه‌ها، حفظ شأن خبرنگاران از سوي نمايندگان، بسته‌شدن راهروي مجلس در روزهاي رأي اعتماد. البته در سخنان لاريجاني انتقادهایی هم از صداوسيما، کشمکش‌هاي سياسي و همچنين پررنگ‌شدن حاشيه به جاي متن در مسائل کشور مطرح شد. علي لاريجاني در ابتداي سخنان خود با تشکر از خبرنگاران، درباره مسائل مطرح‌شده از سوي خبرنگاران توضيحاتي داد. لاريجاني با اشاره به سخنان چند نفر از خبرنگاران در ابتداي اين نشست، درباره توجه به جايگاه قانوني خبرنگاران و مسائل صنفي آنها گفت: «در رابطه با انجمن‌هاي صنفي، تشکيل آنها منعي ندارد و وزارت ارشاد اين امکان را فراهم کرده است». به گزارش «خبرآنلاين» او افزود: «درباره طرح جامع رسانه‌ها نيز کاري در مجلس انجام شد، ولي براي اينکه مشکل بار مالي پيش نيايد، قرار است که دولت لايحه بدهد؛ اگر تا يکي، دو ماه آينده اين کار را انجام ندهند، طرح را در مجلس بررسي مي‌کنيم».
آمادگي داريم برخي محدوديت‌ها را حذف کنيم
لاريجاني به اعمال محدوديت‌هاي جديد براي رسانه‌ها اشاره کرد و افزود: «آمادگي داريم برخي محدوديت‌ها را حذف کنيم، حتي محدوديت حضور خبرنگاران نشريات ماهانه را حذف خواهيم کرد. براي حضور خبرنگاران در صحن و کريدورهاي مجلس منعي وجود ندارد؛ البته هرچه خبرنگاران در اين دو بخش فعال‌تر باشند، به نفع مردم و جامعه است. شما بايد اراده ملت را به مباحث اصلي کشور معطوف کنيد».
او ادامه داد: «در زمان رأي اعتماد مجلس به وزراي پيشنهادي دولت، بيشترين اخبار در داخل صحن اتفاق مي‌افتد و در بيرون صحن خبري نيست».


لاريجاني از رسانه‌ها خواست به مجلس کمک کنند تا نمايندگان در روزهاي بررسي اعتماد وزرا هرچه کمتر از صحن مجلس خارج شوند تا بتوانند استدلال موافقان و مخالفان وزراي پيشنهادي را بشنوند و آگاهانه در رأي‌گيري‌ها مشارکت کنند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با رد هر نوع ممنوع‌الورودکردن خبرنگاران از سوی مجلس گفت:‌ «مجلس نيز مانند ساير دستگاه‌ها مواردي را که وزارت اطلاعات اعلام مي‌کند، به اجرا درمي‌آورد و به‌جز اين هيچ مشکلي با هيچ خبرنگاري از هيچ رسانه‌اي نداريم». او افزود: «بخشي که مي‌توان در کشور امور را سامان داد، يک ضلع آن رسانه‌ها هستند؛ اگر حضور جدي رسانه‌ها نبود مشارکت ۷۳ درصدي مردم در انتخابات رخ نمي‌داد». لاريجاني ادامه داد: «مشکلات اقتصادي کشور جدي است و قرار نيست کابينه جديد هم انقلاب کند؛ همه بايد با هم کار کنيم و لازمه اين مسئله هم کمک رسانه‌ها است». رئيس مجلس شوراي اسلامي از پخش زنده جلسات رأي اعتماد توسط شبکه خبر سيما استقبال کرد و گفت: «اميدوارم در سيگنال‌رساني مشکل نداشته باشيد!». اشاره او به ماجراي پخش زنده مراسم تحليف از صداوسيماست که با اختلال در صدا مواجه شده بود.
گاهي مسائل ملي تحت‌الشعاع مسائل حاشيه‌اي و سياسي قرار  مي‌گيرد
او با تأکيد بر لزوم توجه به مسائلي مانند توليد داخل و مقابله با کالاهاي قاچاق تصريح کرد: «رسانه‌ها به اولويت‌هاي کشور توجه کنند و با زبان‌هاي مختلف اين فکر را جا بيندازند که اولويت‌ها چيست؟ گاهي اوقات مسائل اصلي و ملي کشور تحت‌الشعاع مسائل حاشيه‌اي و سياسي قرار مي‌گيرد».
لاريجاني در بخش ديگري از سخنانش خواستار همکاري رسانه‌ها براي سامان‌دادن امور سياسي،‌ اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي در افکار عمومي شد و افزود: «بايد به اولويت‌هاي کشور نگاه کرد. شايد برخي امور براي رسانه‌ها جذابيت آني داشته باشد، اما معلوم نيست براي مردم همان‌قدر جذابيت داشته باشد. ممکن است تصويري براي رسانه‌ها جالب باشد و دو روز نيز کشور را مشغول خود کند، اما دردي از کشور دوا نمي‌شود. جز همکاري همه دستگاه‌ها و مسئولان و رسانه‌ها دردي از کشور درمان نخواهد شد. اينجاست که رسانه‌ها بايد اراده‌هاي مردم را معطوف به حساسيت‌ها کنند». او ادامه داد: «مقام معظم رهبري، دولت و مجلس بر توليد و موانع آن تمرکز دارند. رسانه‌ها نيز بايد اذهان را به سمت رفع اين موانع سوق دهند و ذهن‌ها را معطوف به نشاط در جامعه کنند».
قاچاق کالا کاهش يافته
لاريجاني با اشاره به کاهش قاچاق کالا در کشور گفت:‌ «قاچاق کالا از ۲۵ تا حدود ۱۲ ميليارد دلار کاهش يافته است. اينکه علاقه بلاوجهي در مردم براي خريد کالاهاي خارجي وجود دارد، بايد بررسي شود و قطعا براي اصلاح اين وضعيت نيازمند کار فرهنگي هستيم. در ژاپن به مردم ياد مي‌دهند توليدات ژاپني را خريداري کنند و اين فرهنگ را در افکار عمومي جامعه نهادينه کرده‌اند. تأثير همدلي رسانه‌ها با مردم براي نهادينه‌کردن چنين مسئله‌اي در داخل کشور لازم و ضروري است».
او ادامه داد: «اينکه مردم احساس کنند خريد کالاي قاچاق، گناه است، جز با بالازدن آستين رسانه‌ها و تغيير ذائقه مردم امکان‌پذير نيست. روزنامه‌ها، نشريات و مجلات عمومي و تخصصي در کنار ساير رسانه‌ها و  صدا و سيما به زبان‌هاي مختلف بايد اين فکر را در جامعه جا بيندازند». نماينده مردم قم تأکيد کرد: «سبک زندگي نادرستمان را بايد با همکاري رسانه‌ها اصلاح کنيم».
کارهاي ملي بين درگيري‌هاي سياسي شهيد مي‌شود
او از فداشدن امنيت و منافع ملي در کشمکش‌هاي سياسي انتقاد کرد و افزود: «در شرايط فعلي با وجود دستگاه‌ها و جريان‌هاي سياسي، کارهاي ملي بين درگيري‌هاي سياسي شهيد مي‌شود و برخي مصالح ملي و امنيت ملي تحت‌الشعاع کشمکش‌هاي داخلي قرار مي‌گيرد. نمي‌گويم کشمکش نباشد اما نبايد کشمکش‌ها سايه خود را بر سر ساير مسائل کشور بيندازد».
رئيس مجلس شوراي اسلامي علت دعوت مجلس از ميهمانان خارجي از چهار قاره جهان را باطل‌کردن سياست منزوي‌بودن دانست و افزود:‌ «در صحنه بين‌الملل دقت کرديم و متوجه شديم که خيلي دوست دارند بگويند ايران منزوي است. براي پنج هيئت عالي‌رتبه در کمتر از يک ماه، آن‌هم در ماه تعطيلات آنان،‌ دعوت‌نامه فرستاديم و شاهد بوديد چه استقبال خوبي از اين مراسم شد. اين اتفاق پاسخ عملي به افرادي بود که فکر مي‌کردند ايران منزوي است اما برخي حواشي جايگزين اين مسئله اصلي شد. برخي برادران عزيز صداوسيما در همان روز مراسم تحليف، ميزگرد گذاشتند تا کابينه دولت را بررسي کنند؛ درحالي‌که هنوز ليستي براي کابينه معرفي نشده بود يا روي برخي کشورهاي مدعو که چندان شناخته‌شده نبودند، متمرکز شدند؛ در‌حالي‌که از انگليس، آلمان، ايتاليا، فرانسه و کشورهاي شرق آسيا در اين مراسم حضور پررنگي داشتند. آيا در دوران سابق اين کشورها به ايران سفر مي‌کردند؟ پس قطعا کار بزرگي اتفاق افتاد که مکمل انتخابات بود».
متأسفانه سلفي نمايندگان به مسئله اصلي فرداي تحليف مبدل شد
او عکس سلفي نمايندگان در صحن علني مجلس را يک سهل‌انگاري دانست و افزود: «متأسفانه اين اقدام به مسئله اصلي فرداي روز تحليف در رسانه‌ها مبدل شد. پس ابراز علاقه دولت‌هاي حاضر در اين مراسم چه شد؟ به جز آمريکا، کشورهاي مهم در مراسم تحليف رئيس‌جمهور حضور داشتند. در سال‌هاي گذشته منافع ملي بارها و بارها در کشمکش‌هاي سياسي ذبح شده است. خواهشم از رسانه‌ها اين است که منافع ملي تخريب نشود».
نماينده مردم قم اطلاعات مردم را از مسائل قانوني كم توصيف کرد و افزود: «از صداوسيما و رسانه‌هاي الکترونيکي و غيرالکترونيکي مي‌خواهم طوري مصوبات دولت را به اطلاع مردم برسانند که ذهن جامعه نسبت به قوانين مصوب مجلس باز شود تا از حجم مشکلات مردم در محاکم کاسته شود؛ چراکه بي‌اطلاعي مردم از قوانين هزينه‌هاي اقتصادي فراوان و گرفتاري‌هاي متعددي را براي محاکم به وجود آورده است. اميدوارم رسانه‌ها در آينده جايگاه رکن‌بودن خود را براي افکار عمومي به‌خوبي نشان دهند».