روزنامه شرق
1396/05/19
وزیر پیشنهادی علوم در آخرین لحظات انصراف داد
ایسنا: معاوناول رئیسجمهور روز گذشته در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه کابینه پیشنهادی رئیسجمهوری، کابینه خوب و کارآمدی است، گفت: «این کابینه شامل ترکیبی از مدیران باتجربه است که اندوخته بسیار خوبی به همراه خود دارد و بهواسطه حضور در دولتهای گذشته از تجربیاتی در مواجهه با چالشها برخوردار هستند».اسحاق جهانگیری با بیان اینکه افراد جوانی در کابینه حضور دارند که میتوانند در تصمیمگیریهای دولت کمککننده باشند، عنوان کرد: «در ترکیب کابینه علاوه بر وزرا، معاونان رئیسجمهور نیز حضور دارند و در مجموع حدود 34 نفر بهعنوان تصمیمگیرنده دور میز هیئتدولت مینشینند. در مجموع دولت دوازدهم دولت کارآمدی خواهد بود که قادر است در مواجهه با چالشها و تحقق وعدههایی که رئیسجمهوری داده، بهخوبی عمل کند».
او درباره وضعیت حضور زنان در این کابینه، گفت: «درحالحاضر سه عضو کابینه خانم هستند و با توجه به اینکه براساس قانون حدود هزار مدیر اعم از استانداران و معاونان وزرا جزء مقامات کشور محسوب میشوند، به زنان اطمینان میدهم که دولت دوازدهم به حضور آنها در جمع مقامات کشور مصمم است.
آقای رئیسجمهور در نخستین جلسه پیش از معرفی وزرا تأکید داشتند که پذیرفته نیست بین وزرا وزیری معاون زن در حوزههای مختلف نداشته باشد. اطمینان میدهم که حتما تعداد قابل توجهی از زنان باتجربه و تحصیلکرده در جمع مقامات دولت دوازدهم خواهند بود».
معاوناول رئیسجمهور با تأکید بر لزوم حضور مدیران قومیتهای مختلف در جمع مقامات کشور، افزود: «همان تأکیدی که بر حضور در دولت وجود دارد، نسبت به قومیتها نیز مطرح است و هم رئیسجمهوری در این موضوع جدی هستند و هم من پیگیر تحقق این اقدام هستم. ما اصرار داریم که حتما از قومیتها و افراد در استانهای مختلف در معاونان وزرا و استانداران و سفرا حضور داشته باشند».
جهانگیری درباره میانگین سنی اعضای کابینه نیز عنوان کرد: «اصرار ما بر این است که حتیالامکان از افرادی که به سن بازنشستگی رسیدهاند، مگر در استثناها در ردههای معاونان کمتر استفاده شود».
او همچنین درباره وضعیت معرفی وزیر وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: «برای این وزارتخانه با یکی از برادران توافق شده بود اما در لحظات آخر ایشان اعلام انصراف کردند. در این شرایط آقای رئیسجمهور باید یا کابینه را نگه میداشت تا فرد دیگری انتخاب شود یا اینکه کابینه و سرنوشت دولت را سریعتر تعیین میکرد».
معاوناول رئیسجمهوری، با بیان اینکه تصمیم رئیسجمهوری بر این بود که مانند دور قبل در روز تحلیف کابینه را معرفی کند، ادامه داد: «معرفی کامل اعضای کابینه در روز تحلیف به دلایلی به تعویق افتاد. اما در نهایت ایشان تصمیم گرفتند که کابینه جدید را سریعتر تشکیل دهند. وزیر پیشنهادی علوم نیز در اولین فرصت مشخص خواهد شد».
اسحاق جهانگیری در ادامه درباره حضور صالحیامیری در هیئتدولت و تیم اطلاعرسانی دولت دوازدهم، گفت: «تصمیماتی که گرفته میشود زمانی عملیاتی میشوند که ابلاغ گردند؛ در همین راستا آقای روحانی با آقای صالحیامیری مذاکراتی داشتهاند و این مذاکرات خیلی پیش رفته است و چنانچه رئیسجمهوری به نتیجه قطعی برسد و آقای صالحیامیری نیز موافقت کنند، حتما ابلاغ مورد نظر انجام خواهد شد. آقای صالحیامیری قطعا به دولت علاقهمند هستند و دوست دارند که به دولت در هر جایی که رئیسجمهوری اعلام کند، کمک کنند».
تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی توقعی فراتر از تعهدات دولت است
او درباره اظهارات اخیر خود نسبت به لزوم اعطای اختیارات ویژه به ستاد اقتصاد مقاومتی، افزود: «تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی توقعی فراتر از تعهدات دولت است که رهبری از مجموعه کشور خواستهاند تا برای تحقق آن به صحنه بیایند و تلاش کنند. متناسب با این مطالبات نیز باید اختیاراتی در اختیار این ستاد قرار بگیرد».
جهانگیری با بیان اینکه این اختیارات میتواند هم در حوزه دولت و هم در حوزه فعالیت قوای دیگر باشد تأکید کرد: «پیشنیاز سرمایهگذاری ایجاد شغل و کار جدی در اقتصاد کشور، امنیت سرمایهگذاری است که باید این مسئله در قوانینی که مجلس تصویب میکند و همچنین در اقدامات قوه قضائیه و حرکت نهادهای بازرسی و نیروهای اطلاعاتی مورد توجه قرار بگیرد».
او گفت: «این نهادها هر حرکتی که میخواهند انجام دهند، باید محاسباتشان این باشد که این حرکت چقدر میتواند امنیت سرمایهگذاری را تحت تأثیر قرار دهد. ستاد اقتصاد مقاومتی باید دارای اختیاراتی باشد که آن از قوای دیگر بخواهد تصمیمات آنها در راستای تصمیمات این ستاد قرار بگیرد».
سایر اخبار این روزنامه
نقش سردار سلیمانی در سوريه و عراق
خلع لباس سياست
همسرم وثيقه 4 ميلياردي گذاشت
فشار انگلیس بر آمریکا علیه مصدق
روز تحليف ميزگرد گذاشتند تا کابينه را بررسي کنند
وزیر پیشنهادی علوم در آخرین لحظات انصراف داد
لعياجنیدی بهجاي مجيد انصاري
تلاش عربستان برای نزدیکی به اسرائیل
رويکرد تخصصي به گردشگري پزشکي
مشاركت سياسي، زن و مرد نميشناسد
در تاريخ خواهد ماند
نومن کلاتوراي ايراني
در فقدان پرسشگری