روزنامه ابتکار
1399/10/03
رونمایی از 17 ورزشگاه ایرانی برای میزبانی جام ملتها نیاز مبرم به ساخت و ساز ورزشگاههای قدیمی
فدراسیون فوتبال با انتشار یک تیزر نام ورزشگاههای پیشنهادیاش برای میزبانی جام ملت های آسیا را اعلام کرد.به گزارش ورزش سه، از مدتها قبل فدراسیون فوتبال ایران به طور رسمی نامزدی خود را برای دریافت میزبانی جام ملتهای 2027 آسیا را به AFC اعلام کرده بود. در این باره کشورهای قطر، هند، ایران و عربستان 4 کشوری هستند که به عنوان نامزد میزبانی جام ملتهای آسیا نام شان مطرح است و هرکدام از آنها تلاشهایشان را برای دریافت میزبانی ادامه میدهند.
از این رو فدراسیون فوتبال از مدتی قبل با ارائه نماهنگهایی به معرفی امکانات خود برای دریافت میزبانی میپردازد. دیروز نیز یک نماهنگ جدید درباره ورزشگاههای مورد تایید برای دریافت میزبانی ارائه شده است.
فدراسیون فوتبال امروز به طور رسمی مشخص کرد که 17 ورزشگاه در شهرهای مختلف ایران برای میزبانی جام ملتهای آسیا مطرح هستند که البته وجود برخی از آنها جالب است. تعدادی از این ورزشگاهها حتی در حال حاضر شرایط میزبانی از لیگ برتر ایران را هم ندارند اما احتمالا مسئولان فدراسیون قصد دارند در صورتی که میزبانی را گرفتند، برای ترمیم و بازسازی آنها اقدام کنند. در ادامه به بررسی این ورزشگاهها پرداختهایم:
1-ورزشگاه آزادی تهران
بی تردید نام ورزشگاه آزادی که میزبان رویدادهای بزرگی در تاریخ فوتبال بوده، در هر شرایطی نامش در بین ورزشگاههای پیشنهادی قرار میگرفت. این ورزشگاه پیر که از شرایط خوبی برخوردار است با توجه به قرار گرفتنش در پایتخت ایران بی تردید میتواند میزبان افتتاحیه یا اختتامیه جام ملتهای آسیا نیز باشد.
2-ورزشگاه امام رضا(ع) مشهد
بعد از آنکه سالها شاهد بودیم در مشهد استادیومها شرایط خوبی ندارند، به همت آستان قدس رضوی ورزشگاه امام رضا(ع)با دسترسی مطلوب درون شهری ساخته شد. این ورزشگاه 24 هزار نفری نخستین ورزشگاه تمام مسقف بعد از انقلاب در ایران محسوب میشود که امکانات فوقالعادهای دارد.
3-ورزشگاه شهدای فولاد اهواز
فولاد آرهنا یکی دو سالی است که به همت باشگاه فولاد خوزستان افتتاح شده و یکی از ابر ورزشگاههای ایران است. این ورزشگاه که به سبک ورزشگاه خانگی بایرن مونیخ ساخته شده،از امکانات عالی برخوردار است و در مسابقات لیگ برتر توانسته همه تیمهایی که به اهواز رفتهاند را راضی کند. این ورزشگاه با گنجایش 30 و 655 صندلی قطعا شرایط خوبی برای میزبانی از هر رویدادی خواهد داشت.
4-ورزشگاه نقش جهان اصفهان
نقش جهان اگرچه سالهای ساخته شدنش خیلی طولانی بود اما اکنون وضعیت مناسبی از هر لحاظ دارد. چمن استاندارد و ساختمان های خوب با معماری زیبا از دلایلی است که فوتبالدوستان اصفهانی را راضی کرده است. این ورزشگاه را میتواند یکی از 4 ورزشگاه اصلی فوتبال ایران دانست که وضعیت خوبی دارد.
5-ورزشگاه یادگار امام تبریز
ورزشگاه پیر تبریز با ظرفیت حدودا 80 هزار نفر یکی از بزرگ ترین ورزشگاههای ایران است. این ورزشگاه هم سابقه میزبانی در لیگ قهرمانان آسیا را داراست و قطعا فدراسیون فوتبال روی آن هم برای گرفتن میزبانی جام ملتها حساب کرده است.
6-ورزشگاه فولادشهر اصفهان
دومین ورزشگاه شهر اصفهان اگرچه بیرون از فضای شهر است، اما از چمن مناسبی برخوردار است. فولادشهر هم سابقه میزبانی چند ساله در لیگ قهرمانان را دارد و گنجایشی نزدیک به 15 هزار نفر را دارا است. با این حال برای میزبانی از جام ملت های آسیا این ورزشگاه نیز نقصهایی دارد که باید برطرف شود.
7-ورزشگاه اختصاصی مس رفسنجان
ورزشگاه اختصاصی مس رفسنجان هنوز به مرز بهره برداری نرسیده اما آخرین ماههای ساخت خود را سپری میکند. این ورزشگاه با گنجایشی در حدود 10 هزار نفر یکی از میزبان های خوب جام ملتها خواهد بود. مسئولان کارخانه مس این ورزشگاه را با متدهای روز دنیا ساختهاند و در آینده ای نزدیک به عنوان ورزشگاه خانگی مس رفسنجان در لیگ برتر هم مورد استفاده قرار خواهد گرفت. فدراسیون فوتبال روی ورزشگاه اختصاصی مس نیز برای آینده حساب کردهاند.
8-ورزشگاه پارس شیراز
این ورزشگاه 30 هزار نفری اگرچه سالهای ساختش بسیار طولانی شد، اما مدتی است به بهره برداری رسیده است. این ورزشگاه شیک در اطراف شیراز ساخته شده و اکنون میزبان دیدارهای فجرسپاسی در لیگ یک است. قطعا اگر ایران میزبان مسابقات ملی آسیا شود، از ورزشگاه شیراز نیز میشود استفاده درستی انجام داد.
9-ورزشگاه شهدای مس کرمان
ورزشگاه اختصاصی مس کرمان نیز از نظر وضعیت چمن و سایر امکانات شرایط مناسبی دارد. اگرچه مس کرمان سالها است در لیگ یک فعالیت دارد اما هر تیمی به کرمان رفته، از وضعیت ورزشگاه خانگی مس ابراز رضایت کرده است. حالا فدراسیون فوتبال نام ورزشگاه مس را نیز به عنوان یکی از میزبانها اعلام کرده است.
10-ورزشگاه انقلاب کرج
ورزشگاهی که زمانی میزبان بازی های خانگی سایپا در لیگ برتر بود و حتی بازی های غرب آسیا و مقدماتی جام جهانی و جام ملت ها در رده های پایه را نیز پذیرا بوده، اکنون هم شرایط خوبی دارد. ورزشگاه 10 هزار نفری کرج چمن مناسبی دارد و امکانات داخلیاش نیز با کمی تغییرات میتواند بهبود یابد و فدراسیون فوتبال روی آن نیز که در نزدیکی پایتخت قرار گرفته، حساب کرده است.
11-ورزشگاه ثامنالائمه مشهد
ورزشگاه پیر شهر مشهد سالها میزبان بازی های خانگی تیم های خراسانی در لیگ برتر و لیگ دسته اول بود اما مدتها چمنش خراب شد و به همین علت مورد استفاده قرار نگرفت. حالا اما با همت شهرداری مشهد این ورزشگاه تحت بازسازی قرار گرفته و وضعیت بسیار بهتری پیدا کرده است. قطعا اگر امکانات سختافزاری مناسب تری نیز برای ثامن در نظر گرفته شود، آنها هم میتوانند در جام ملتهای آسیا میزبان مسابقات باشند.
12-ورزشگاه المپیک کیش
از آنجایی که جزیره کیش از نظر امکاناتی و شرایط جغرافیایی شرایط مطلوبی دارد، طبیعی است که ورزشگاه المپیک هم در بین کاندیداهای میزبانی قرار بگیرد. چمن ورزشگاه المپیک کیش مورد بازسازی قرار گرفته اما امکانات سخت افزاری آن هنوز جا برای پیشرفت بسیار دارد. وضعیت رختکنها و ساختمان این ورزشگاه کوچک باید بازسازی شوند که فدراسیون اگر میزبانی را بگیرد تاسال 2027 باید شرایط آن را بهبود ببخشد.
13-ورزشگاه تختی تهران
ورزشگاه شماره دو پایتخت از نظر شرایط امکاناتی سالهاست وضعیت خوبی ندارد. این ورزشگاه قدیمی یکی از ورزشگاههای زیبای ایران به شمار میرود اما عدم رسیدگی به آن باعث شده تا حتی بازی های دسته های پایین تر نیز در آن برگزار نشود. چمن تختی اکنون شرایط مناسبی ندارد و رختکن ها و بسیاری از بخش های دیگر برای میزبانی از جام ملت ها باید دستخوش تغییرات زیادی بشوند.
14- ورزشگاه باهنر کرمان
این ورزشگاه در زمان حضور مس کرمان در لیگ برتر میزبان بازیهای خانگی این تیم بود اما مدت زیادی است به حال خودش رها شده. با این حال مسئولان فدراسیون فوتبال روی ساخت دوباره ورزشگاه باهنر کرمان حساب کردند که نامش را در بین 14 ورزشگاه پیشنهادی قرار دادهاند.
15 و 16- استادیوم شهید سلیمانی و امام علی سیرجان
دو ورزشگاه اختصاصی تیم گل گهر سیرجان نیز جزو استادیوم های مدرن ایران است که برای میزبانی جام ملت های ۲۰۲۷ ثبت شده است. گل گهر هم اکنون در ورزشگاه امام علی که برای لیگ بیستم تجهیز شد، از حریفان خود میزبانی میکند و ورزشگاه شهید سلیمانی نیز مراحل نهایی ساخت را پشت سر میگذارد. ماه گذشته جواهری مدیرعامل این باشگاه در این خصوص گفته بود: در ماه های آینده سکوهای شمالی و جنوبی ورزشگاه شهید سلیمانی، سالن بولینگ و ساختمان اداری - مالی تکمیل میگردد. با این حال نکته مهم درباره شهر سیرجان، مسئله اقامت تیم هاست که حتی برای تیم های لیگ برتری نیز مشکل ساز شده و باید برای میزبانی بازی های بین المللی فکری برایش بشود.
17- استادیوم غدیر اهواز
این ورزشگاه ۸ سال پیش افتتاح شد و توجه زیادی را به خود جلب کرد. استادیوم ۴۰ هزار نفری که پیش از افتتاح فولاد آره نا، از دیدارهای فولاد میزبانی میکرد و اکنون نیز شرایط نسبتا خوبی برای برگزاری بازیها دارد. البته در سال های اخیر عدم رسیدگی به این ورزشگاه نسبتا بزرگ سبب شده تا برخی مشکلات در چمن ورزشگاه و دیگر امکانات آن ایجاد شود. اگر ایران قصد میزبانی از جام ملت ها را دارد باید به شکل ویژه این ورزشگاه را توسعه دهد.
سایر اخبار این روزنامه
«ابتکار» چگونگی وضعیت بازار مسکن در ماههای آتی را بررسی کرد
مسکن گرفتار حباب قیمتی؟
جلال خوش چهره
فاصله نگاه ایران و اروپا به برجام
ادبیات کودک و نوجوان چگونه میتواند به عصر طلایی خود بازگردد؟
خلاقیت، کلیدواژه کتابخوان شدن کودکان
شیوع کروناویروسِ جدید در بریتانیا، تا چه حد نگرانکننده است؟
جهان در هراس ویروس انگلیسی
رونمایی از 17 ورزشگاه ایرانی برای میزبانی جام ملتها
نیاز مبرم به ساخت و ساز ورزشگاههای قدیمی
توافق اصولگرایان سنتی و پایداری ها منتفی شد؟
جبهه پایداری به دنبال کشف «اصلح»
اروپا عقب نشینی کرد؟
بازگشت به برجام بدون پیش شرط
ظریف: جنایتطالبان را نه بخشیدیم و نه فراموش کردیم
پاسخ به ابهام های حضور طالبان در ایران
رئیس جمهور در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت:
دولت نظرات اصلاحی مجلس را با حفظ شاکله کلی بودجه لحاظ میکند
مذاکرات ترکیه و روسیه درباره سرنوشت شهر عین عیسی سوریه
چالشها و موانع شکل گیری روند دیپلماتیک میان ایران و آمریکا