روزنامه ابتکار
1400/02/26
داوطلبان ریاست جمهوری در مورد برنامه هایشان چه میگویند؟ سونامی ثبت نام با کنایه به رقبا
شماری از داوطلبان شاخص انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری که امروز شنبه در آخرین روز مهلت نام نویسی داوطلبان در وزارت کشور ثبت نام کردند، با صدور بیانیه یا حضور در برابر خبرنگاران به تشریح برنامهها و دیدگاههای خود پرداختند.به گزارش ایرنا، وزارت کشور در آخرین ساعات پایان ثبت نام داوطلبان ریاست جمهوری، ساعات شلوغی دارد. چهره های سیاسی و غیرسیاسی که چشم به پاستور دوخته خود را به خیابان فاطمی رساندند تا برای سیزدهمین دوره رقابت ریاست جمهوری آماده شوند. در این میان محسن هاشمی و علی لاریجانی دو سیاستمدار معروفی بودند که امروز، حضور خود را در میدان رقابت های انتخابات ۱۴۰۰، قطعی کردند.
هر کس وعده بهشت را در این شرایط پیچیده میدهد خلاف میگوید
علی لاریجانی در پنجمین روز ثبت نام داوطلبان انتخابات ۱۴۰۰ با حضور در وزارت کشور حضورش را برای ورود به انتخابات قطعی کرد و به گمانه زنی ها پایان داد، رییس پیشین مجلس شورای اسلامی معتقد است: هر کسی وعده بهشت در این شرایط پیچیده کشور میدهد خلاف می گوید. باید اول آتش جهنم اختلاف و لجبازی و افراطی گری و کار نابلدی را خاموش کرد. حل مشکلات کشور با هوسهای پوپولیستی و نردبان سازی از محرومیت ملت حل نمی شود، بلکه کشور برای تحققِ پیشرفتِ اقتصادیِ شتابان و مردمی، به همبستگی ملی در داخل، تعامل هوشمندانه با غرب، همکاری سازنده و پویا با شرق، و هماهنگی برادرانه با همسایگان نیاز دارد و این امر احتیاج به علم و دانش و تجربه دارد.
پنهان کردن مسائل اصلی مردم در تعارفات سیاسی دردی از مردم دوا نمیکند
حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی هم قبل از ثبت نام در انتخابات در بیانیه ای اظهار کرد: در آستانه قرن جدید نیازمند «تحول» همهجانبه و نظاممند برای نیل به «ایران قوی» هستیم. تغییرات جزیی و پنهان کردن مسائل اصلی مردم در تعارفات سیاسی و زدوبندهای جناحی، دردی را دوا نمیکند. مردم از انتخابات به دنبال این نیستند که فرد یا گروهی از صندلی قدرت بلند شود و قبیله دیگری با نشستن به جای آنها، امکانات کشور را بین خود تقسیم کنند. نتیجه انتخابات باید «تحول» واقعی یعنی بازگرداندن امید و نشاط به زندگی مردم باشد.
در این بیانیه آمده است: با شناختی که از چالش ها، ظرفیتها، استعدادها و سرمایههای این کشور کسب کردهام، آمده ام تا با کمک همه مردم ایران و در طلیعه گام دوم، دولتی مردمی برای ایرانی قوی تشکیل دهم، دولتی که ارکان و مسئولیت های اصلی آن بر دوش جوانان شجاع، تحول خواه، متخصص، پاک و ضد فساد خواهد بود که هر کجا به آنها اعتماد شد، قدرت و افتخار برای ایران آفریده اند. دولتی که توجه به محرومان و مستضعفان و طبقات پایین جامعه از مهمترین اولویتهایش خواهد بود و اجازه نخواهد داد که عزت و شرافت و کرامت آنها خدشه دار شود.
منش آیت الله هاشمی را در دستور کار قرار میدهم
از دیگر داوطلبان ریاست جمهوری محسن هاشمی فرزند آیت الله هاشمی رفسنجانی رییس جمهور پیشین ایران است.
وی با بیان اینکه وضعیت اقتصادی کشور دچار بحران است علت حضورش را رفع مشکلات کشور و رسیدن به یک رفاه مطلوب عنوان کرد و گفت: جامعه ایران در وضعیت دشواری قرار دارد و وضعیت بسیاری از مردم مختل شده است و این در حالی است که ایران از نعمتهای بسیاری برخوردار است و ما باید پیشرفت بیشتری داشته باشیم.
داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در دولت خود منش آیت الله هاشمی رفسنجانی را که همان تنش زدایی است در دستور کار خود قرار خواهم داد.
مردم باید در فروش نفت سهامدار باشند
سید شمس الدینی حسینی وزیر پیشین امور اقتصادی و دارایی از دیگر داوطلبان ریاست جمهوری بود که پس از ثبت نام گفت: به دلیل شرایط خاص کشور در عرصه انتخابات ریاست جمهوری با توجه به وضعیت کشور برای حضور در انتخابات احساس کردم این شانس را به خودم بدهم تا یک اقتصاددان در عرصه اجرایی کشور حضور پیدا کند.
داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه مردم باید در فروش نفت سهامدار باشند، گفت: اگر نظام تامین مالی ما حل شود قفل تورم در کشور حل میشود.
چارهای نداریم تنشهای داخلی و بیرونی را از بین ببریم
مسعود پزشکیان نماینده مجلس شورای اسلامی از دیگر داوطلبان سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری معتقد است: فقط اتکا به مردم میتواند مشکلات را حل کند و برای این کار چارهای نداریم جز اینکه روند تفرقه و اختلافات موجود در کشور، تنش داخلی و تنش با همسایگان را از بین ببریم. نمیشود با دعوا و تنش به فکر توسعه و آینده کشور بود.
داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری براین باور است که هیچ کشوری در دنیا نتوانست با تنش به جایی برسد. قطعاً باید با تنش زدایی در کشور و خارج از کشور مشکلات را از بین ببریم با دوستان مروت با دشمنان مدارا. با جنگ، درگیری، اختلاف، حذف کردن، پنهان کردن امکان اینکه به جایی برسیم وجود ندارد. در هیچ تاریخ ملتی و جامعه امکان نداشت گروهی به اجبار توانسته باشند مملکتی را اداره کرده باشند.
نگران آینده ایرانم
عباس آخوندی وزیر سابق راه و شهرسازی داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه نگران ایرانم، اظهار داشت: نگران تمدن چندین هزار سالهای هستم که چراغ آن به سبب کُندی توسعه و فرسایش اجتماعی کشور عزیزمان ایران در حال خاموشی است. من نگران این هستم که با کمتوانی قدرت نرم ایران و ارزیابی اشتباه از موقعیت و قدرت سختمان، گرازان در منطقه چیره شوند و نه تنها ایرانیان که تمام ملتهای منطقه را بِدَرند.
چهرههای اصلی انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کردند علاوه بر این عزت الله ضرغامی، ابوالحسن فیروزآبادی، علیرضا زاکانی هم با حضور در ستاد انتخابات داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات شدند. بنا بر گزارشات واصله ابراهیم رئیسی و اسحاق جهانگیری هم تا ساعاتی دیگر برای حضور در رقابت های ریاست جمهوری ثبت نام می کنند.
رفاقتم با افراد بستگی به دلبستگی آنها به نظام و انقلاب دارد
مسعود زریبافان، رییس بنیاد شهید در دولت احمدینژاد نیز پس از ثبتنام در انتخابات ریاست جمهوری، در پاسخ به این پرسش که با حمایت از احمدینژاد آمدهاید، گفت: من با حمایت کسی وارد انتخابات نشدم و دوستی و رفاقتم با افراد به دلبستگی آنان به نظام، انقلاب، مردم و ولایت بستگی دارد. هرچه به اینها نزدیک تر باشند، من هم به او نزدیک هستم. وی افزود: از کسی که به خاطر خودش انتخابات را تحریم می کند، برائت میجویم و برائت جستم و قبلا هم گفتم. اما اگر اگر فردی شایستهتر از خودم را بیابم قطعا به نفع ایشان کنار میکشم. این داوطلب انتخابات ریاست جمهوری در واکنش به اظهارات رئیس دولتهای نهم و دهم اظهار داشت: مرجع تشخیص صلاحیت، شورای نگهبان است و به تصمیمات شورای نگهبان باید احترام بگذاریم و آن را اول و آخر بدانیم. اگر کسی گفت به خاطر رد صلاحیت انتخابات را قبول ندارم به قول حضرت امام باید گفت قانون و مردم تو را قبول ندارند.
تصمیمم بر نیامدن بود؛ اما آرایش جدیدی در صحنه شکل گرفته است
علیرضا زاکانی هم پس از ثبت نام داوطلبان سیزدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران گفت: تصمیم اینجانب تا دیروز نیامدن بود و همه تلاش خود را معطوف به تبیین شرایط سخت کشور و انسجام جبهه انقلاب کردم، اما آرایش جدیدی در صحنه رقابت شکل گرفته است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با بیان اینکه تمام نمادهای فساد، اشرافیت سیاسی و ناکارآمدی به صحنه آمدهاند، گفت: مسببین وضع اسفبار فعلی و حامیان آنها طلبکارانه به عرصه آمدهاند و سودای دولت سوم روحانی را در سر میپرورانند. در پاسخ به نیاز جبهه انقلاب و با اهتمام به منطق وحدت، پذیرفتم به میدان بیایم تا انشاءالله با زمین زدن شبکه فساد و نفوذ، ایرانی قوی و پیشرفته محقق شود.
وی با بیان اینکه کشورداری و تحول اقتصادی با قانون شکنی، حرفدرمانی، سستی و بیگانهپرستی، غفلت از ظرفیتهای داخلی و تصمیمات ۲۰ دقیقهای میسر نخواهد شد، اظهار کرد: جبهه انقلاب به سطحی از بلوغ و عقلانیت و هوشمندی رسیده است که هیچ نگرانی بابت تصمیمگیری جمعی در رسیدن به نامزد واحد نخواهیم داشت.
فساد، ناکارآمدی و اشرافیگری رقبای من هستند
حجتالاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی پس از ثبتنام در انتخابات ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران گفت: در کنار مهم بودن امر قوه قضاییه، موضوع مهم و دارای اولویت یعنی معیشت و مشکلات مردم، بیکاری و گرانی، سفره مردم و وضعیت اقتصادی را باید مد نظر داشته باشیم.
داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه حضور در این عرصه اجابت این دعوت و هم پاسخ به خواسته کسانی بود که نگران وضعیت اقتصادی کشور بودند، خاطرنشان کرد: اگرچه دعوت های زیادی داشتهام اما حضور بنده به صورت مستقل است و این حضور نافی حضور هیچ کسی نیست و کسانی که برای حضور در میدان احساس تکلیف کردند، بیایند.
وی تصریح کرد: خود را رقیب فساد، ناکارآمدی و اشرافی گری میدانم. رقیب جناحهای سیاسی و این گروه و آن گروه نیستم. در این میدان حتما میدانم از همکاری بخشهای مختلف در قوه قضائیه در این عرصه هم استفاده خواهم کرد.
رئیسی گفت: امکان تشکیل ستاد انتخاباتی و امکان مالی ندارم و دعوت کنندگان ستادهای مردمی خودجوش تشکیل میدهند با این عنوان که هر خانه یک ستاد خواهد بود.
وی در پاسخ به این پرسش که برای سیاست خارجی چه برنامهای دارید، گفت: سیاست نظام جمهوری اسلامی تعامل با کشورهای اسلامی و به ویژه همسایگان خواهد بود. برنامه ما در عرصه دیپلماسی تعامل دوستانه، عزتمندانه و مقتدرانه خواهد بود.
داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره اینکه تکلیف ریاست قوه قضائیه چه میشود، گفت: نمیدانم و همچنین در پاسخ به اینکه اگر شکست بخورید چطور، گفت: انجام وظیفه به شکست ختم نمیشود.
«دولتِ ملت» را تشکیل خواهم داد
اسحاق جهانگیری روز شنبه پس از ثبت نام در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: ایران ما در سالهای اخیر با مسائل و تنگناهای گوناگون روبهرو بوده و اکنون به شدت نیازمند افقگشاییهای واقعی در زندگی مردم و توسعه همهجانبه کشور، بهبود معیشت مردم با رفع تحریمها و رشد اقتصادی پایدار و اشتغالزا و حمایت از تولید و بازتوزیع عادلانهتر ثروت است.
وی خاطرنشان کرد: قصد ورود به این انتخابات را نداشتم و امیدوار بودم نیازی به حضورم نشود. اما با توجه به نیامدن برادر عزیزم دکتر جواد ظریف و عدم امکان ثبت نام تعدادی دیگر از کسانی که میتوانستند این مسئولیت را بپذیرند و اینکه جبهه اصلاحات ایران، رهبران و شخصیتهای دلسوز اصلاحطلب و بسیاری از جوانان و فعالان سیاسی و مدنی تشخیص دادهاند که باید به صحنه بیایم، به رغم میل و مصلحت شخصی و با توکل به خدا از قبول مسئولیت شانه خالی نمیکنم.
معاون اول رییسجمهور اضافه کرد: آبرو و تجربهام را که متعلق به ملت است تقدیم ملت میکنم، با آگاهی از شرایط دشوار امروز کشور و سردیها و کنارهگزینیها وارد این میدان میشوم و از هیچ تلاش و اقدامی، تا آنجا که ارزشها و هویت اصلاحگرانهام را تهدید نکند، دریغ نمیکنم.
وی تصریح کرد: سوابق آنها که عوامفریبانه مردممردم میکنند نشان میدهد که منافعشان در غیاب مردم تامین میشود و ضد مردمسالاری بودهاند. ما ایرانیانی که میخواهیم شرایط زندگی هموطنانمان در ایران را عملا بهبود ببخشیم، راهی جز تلاش برای تقویت مشارکت و رقابت عادلانه در این انتخابات نداریم. برندهٔ مشارکت بالا جامعهٔ ایران است و برندهٔ مشارکت پایین اقلیت و حامیان اندکسالاری.
جهانگیری یادآور شد: من برای دفاع از صندوق و حق رای موثر مردم نامزد شدهام و با اتکا به رای ایرانیانی که از مشارکت در انتخابات ناامید شدهاند امید پیروزی دارم. من برای گشایش در زندگی مردم، توسعهٔ ایران و آغاز مرحله نوینی از اصلاحات افقگشا آمدهام.
معاون اول رییسجمهور افزود: آنچه به عنوان معاون اول اختیارش را نداشتم و برای بسط توسعهٔ فراگیر و پایدار، دموکراتیک، متوازن و مشارکتی ضروری و ممکن میدانم را اجرایی خواهم کرد و برای بسط عدالت، آزادی، مردمسالاری و رفاه ایرانیان و بالیدن ایران در قرن پانزدهم شمسی هرچه در توان دارم را عرضه میکنم و «دولتِ ملت» را تشکیل خواهم داد.
این داوطلب انتخابات در پاسخ به این پرسش که منظورتان از مافیا در کلاب هاوس به آن اشاره داشتید، چه کسانی هستند، گفت: مافیا کسی است که مردم را نسبت به آینده ناامید کند و به دنبال انتخابات بیرمق باشد.
سایر اخبار این روزنامه
رامبد جوان عذرخواهی کرد
جای خالی نظارت!
محمد یوسفی آرامش
پدیده تورم و دولت جدید ایران
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد
آیا «تلویزیون تئاتر ایران» هم به بایگانی میرود؟
گرد فراموشی بر نمایش
شهرداریها خانههای ارزان قیمت برای مستاجران میسازند
صدای پا مسکن ارزان قیمت
قوه مجریه تا چه اندازه میتواند در مسائل اقتصادی موثر عمل کند؟
تنور داغ وعده های اقتصادی
داوطلبان ریاست جمهوری در مورد برنامه هایشان چه میگویند؟
سونامی ثبت نام با کنایه به رقبا
سخنگوی وزارت خارجه پاسخ داد
چرا ظریف به وین نرفت؟
روحانی در جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا:
هنوز واکسن نزده ام
عفو بین الملل خواهان اتخاذ موضعی قاطع علیه اسرائیل شد
هفتاد و سومین سالروز «نکبت»
فلسطین پابرجاست