اخراج سفرای لبنان از ریاض و منامه تنش شدید در روابط عربستان و لبنان

اگرچه رابطه میان ریاض و بیروت در سال‌های گذشته متشنج بوده است اما هم‌زمانی تشدید تنش دیپلماتیک میان دو کشور در روز جمعه با بحرانی سیاسی و اقتصادی لبنان بر اهمیت آن افزوده است.
عربستان سعودی و بحرین سفرای لبنان در ریاض و منامه را از این کشورها اخراج کردند.
به گزارش فرارو، ریاض و منامه در پی انتقاد یک وزیر لبنانی از جنگ عربستان در یمن به سفرای لبنان در کشورهایشان ۴۸ ساعت فرصت دادند تا خاک عربستان و یمن را ترک کنند.
همچنین عربستان در اقدامی دیگر دستور داده است واردات تمامی کالاهای لبنان به این کشور ممنوع شود.


پیش‌بینی می‌شود که دیگر متحدان عربستان در شورای همکاری خلیج فارس نیز اقدامی مشابه انجام دهند.
جورج کرداحی عربستان سعودی و امارات عربی متحده را به تجاوز نظامی به یمن متهم کرده است
جورج کرداحی، وزیر اطلاع‌رسانی لبنان در گفت‌وگویی که از او منتشر شده، عربستان سعودی و امارات عربی متحده را به تجاوز نظامی به یمن متهم کرده است. او گفته است که حوثی‌های یمن در برابر «تجاوز خارجی» از خود دفاع می‌کنند.
ریاض با توهین دانستن گفته‌های وزیر اطلاعات لبنان درباره این کشور، اعلام کرد که سفیر خود را نیز از بیروت برای مشاوره فراخوانده است.
البته گفت‌وگوی قرداحی در زمانی که او هنوز به وزارت انتخاب نشده بود، انجام شده است. او عضو جنبش مسیحی «مَرَده» لبنان، یک جناح سیاسی متحد حزب‌الله در این کشور است.
ریاض اظهارات قرداحی را بازتاب سیاست‌های رسمی بیروت تلقی نمی‌کند
وزارت امور خارجه عربستان سعودی در بیانیه خود گفته است، ریاض اظهارات قرداحی را بازتاب سیاست‌های رسمی بیروت تلقی نمی‌کند.
در ادامه بیانیه گفته شده پادشاهی سعودی از پیامد روابط با لبنان «به دلیل نادیده گرفتن واقعیت‌ها توسط مقامات لبنانی و ناکامی مداوم آنها برای اتخاذ تدابیر اصلاحی متاسف است.»
وزارت خارجه سعودی مدعی شده است، سلطه «گروه حزب‌الله» بر تصمیمات لبنان، این کشور را به بستری برای فعالیت‌های تروریستی تبدیل کرده است.
این وزارتخانه با تاکید بر این که حزب‌الله بهترین‌ها را برای لبنان نمی‌خواهد، گفته است شبه‌نظامیان حزب‌الله به «حوثی‌ها» آموزش نظامی می‌دهند.
این درحالی است که عربستان سال‌هاست درگیر جنگ یمکن است و جان چندین هزار غیرنظامی یمنی را گرفته است. این کشور همچنین با محاصره یمن عامل ایجاد فاجعه انسانی در این کشور است.
واکنش لبنان
در هر حال نجیب میقاتی، نخست وزیر لبنان با ابراز تاسف از اقدامات عربستان سعودی، ابراز امیدواری کرد که ریاض در تصمیم خود تجدید نظر کند.
او گفت که اظهارات قرداحی که پیش از تصدی پست وزارت بیان شده، نظر دولت لبنان نیست.
وزیر خارجه لبنان هم گفت، برای اصلاح روابط با عربستان سعودی و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس تلاش‌های هماهنگی انجام خواهد شد.
اگرچه رابطه میان ریاض و بیروت در سال‌های گذشته متشنج بوده است اما هم‌زمانی تشدید تنش دیپلماتیک میان دو کشور در روز جمعه با بحرانی سیاسی و اقتصادی لبنان بر اهمیت آن افزوده است.
ریاض پیش از این نیز ورود میوه و سبزیجات از لبنان به عربستان یا عبور آن‌ها از این کشور را ممنوع اعلام کرده بود.
با این حال قرداحی گفته است که از سمت خود استعفا نمی‌کند و حاضر به عذرخواهی برای اظهاراتش درباره نقش عربستان و دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس در جنگ یمن نیست.
پیشتر نیز اظهارات یک مقام لبنانی باعث تنش در روابط بیروت و کشورهای حاشیه خلیج فارس شده بود که به استعفای او از سمتش منتهی شد.
واکنش‌حوثی‌ها
در واکنش به اقدامات عربستان امروز «محمد علی الحوثی» رئیس کمیته عالی انقلاب یمن در توییتر خود نوشت: «اگر عربستان سعودی به سبب مواضع اخیر جرج قرداحی وزیر اطلاع‌رسانی لبنان، واردات محصولات لبنانی را ممنوع کرده پس دولت یمن را به نشست فوری و اتخاذ دستوری مبنی بر جلوگیری از ورود تولیدات سعودی به لبنان فرا می‌خوانم».
«محمد عبدالسلام» سخنگوی جنبش انصارالله و رئیس هیئت مذاکره‌کننده دولت نجات ملی یمن هم در توییتر نوشت: «پافشاری سعودی بر سیاست سلطه‌جویی و استکبار نمی‌تواند شکست فاجعه‌بار تجاوز به یمن را مخفی نگه دارد.»
او سپس خطاب به ملت برادر لبنان نوشت، «اقدامات رژیم سعودی شما را نترساند زیرا این کشور پس از شکست در یمن به لطف الهی، شیر بی‌ یال و کوپال است».
سایر اخبار این روزنامه
«ابتکار» اثر طرح نهضت ملی مسکن را بر بازار اجاره بررسی کرد بازار مسکن در سایه امیدواری به وعده‌ها محمد یوسفی آرامش ایران، برجام و بحران نفتی جدید جهان اخراج سفرای لبنان از ریاض و منامه تنش شدید در روابط عربستان و لبنان آیا تغییر زیست بوم نویسندگان بر نوشته‌های آن‌ها تاثیر می‌گذارد؟ مهاجرت کلمات خطری که هنوز رفع نشده است خیز دوباره کرونا در پیک ششم صرفه‌جویی در هزینه‌های آموزش و پرورش به چه قیمتی است؟ معلمی با حقوق ۵۰۰ تا ۲میلیون تومان در مناطق محروم گمانه‌زنی‌ها درباره تشکیل دولت توافقی در عراق نبرد قدرت جریان صدر و دولت قانون واکنش‌ها به اهانت به آیت الله صافی گلپایگانی چه بود؟ سیاست‌زدگی و هجمه به مرجعیت سیدحسن خمینی: نباید از ورود به فضای مجازی بترسیم محمد باقر قالیباف: مواضع دلسوزان انقلاب باعث خدشه به جایگاه رفیع مرجعیت نشود بررسی عملکرد روحانی در ستاد مقابله با کرونا در دستور کار مجلس عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی: شرط‌های جدید برای مذاکرات داریم سردار جلالی : استفاده از فضای سایبری باید یک بهره برداری هوشمندانه باشد بایدن: مذاکرات وین از سر گرفته خواهد شد