روزنامه کيهان
1401/01/22
ایران برنده دعوای حقوقی گازی با شرکت فرانسوی شد
مدیرعامل شرکت مهندسی توسعه گاز گفت: بعد از بازگشت تحریمها، قرارداد ما با یک شرکت فرانسوی (سفره گاز) از طرف آن شرکت اجرایی نشد و سپس در دیوان داوری پاریس هم ۲۶ میلیون یورو علیه ما ادعا کرد.به گزارش خبرگزاری فارس، رضا نوشادی دیروز خبر داد: بعد از بازگشت تحریمها، قرارداد ما با یک شرکت فرانسوی (سفره گاز) از طرف آن شرکت اجرایی نشد و آن شرکت ایران را ترک کرد و سپس در دیوان داوری پاریس ۲۶ میلیون یورو علیه ما ادعا کرد. در این پرونده ما ادعای تقابل مطرح کردیم و در نتیجه نه تنها آن ۲۶ میلیون یوروی ادعایی شرکت فرانسوی تایید نشد بلکه آن شرکت ۱۳ میلیون یورو نیز باید به ما پرداخت کند؛ یعنی رقمی معادل دکل گمشده.
وی اظهار کرد: شرکت مهندسی توسعه گاز بزرگترین شرکت توسعهدهنده خطوط انتقال گاز در دنیاست. ایران بعد از آمریکا، کانادا و روسیه بزرگترین شبکه خط لوله گاز دنیا را داراست و ما در رتبه چهارم هستیم. همچنین در حوزه پوشش 96 درصدی شبکه گاز در کشور با اختلاف در رتبه اول قرار داریم.
مدیرعامل شرکت مهندسی توسعه گاز ادامه داد: در حال حاضر همه تجهیزات مورد نیاز این شرکت داخلیسازی شده است که البته این بومیسازی اقتصادی نیز بوده است. از جمله میتوان به تولید توربوکمپرسورها اشاره کرد. الان برخی کمپرسورهای ایرانی بازدهی بیشتری نسبت به محصولات زیمنس دارد. همچنین همه شیرهای کنترلی نیز داخلیسازی شده است.
نوشادی افزود: برای سال جاری 1870 کیلومتر خط لوله در دستور کار قراردادهایم. امسال تمرکز اصلی ما بر احداث خط لوله در استان سیستان است. آزمون نهایی خط لوله زاهدان- زابل در دستور کار قرار گرفته و به زودی این خط لوله 240 کیلومتری را راهاندازی میکنیم.
وی عنوان کرد: امسال بیش از هزار کیلومتر خط لوله انتقال گاز را وارد مدار میکنیم. احداث همزمان ۱۲ ایستگاه تقویت فشار نیز انجام میشود تا متناسب با افزایش تقاضا بتوانیم نیاز کشور را تامین کنیم.
مدیرعامل شرکت مهندسی توسعه گاز گفت: ظرفیت کم ذخیرهسازی گاز از مصرف فصل سرما موجب شد که روی این موضوع برنامهریزی کنیم. در حال حاضر سه درصد از مصرف گاز ایران (معادل حدود 20 میلیون متر مکعب) از طریق ذخیرهسازی تامین میشود درحالی که در اروپا کشورهایی هستند که این رقم را به ۴۰ درصد رساندهاند و تقاضای فصل سرد خود را از طریق ذخیرهسازی گاز تامین میکنند. میانگین اروپا در این حوزه ۲۵ درصد
است.
نوشادی تأکید کرد: اجرای پروژههای ذخیرهسازی گاز در ایران اهمیت زیادی دارد. ما مصوبات مربوط به ذخیرهسازی در هفت میدان را اخذ کردهایم. قرارداد میدان شوریجه امضا شده است. در میادین بانکول و سراجه نیز برنامه داریم. میدان قزلتپه یک مرحله حفاری، مطالعات و ارزیابی را گذرانده است. برای میدان سرخون نیز اقدام کردهایم. میادین یورتشا و نصرآباد کاشان نیز در برنامه قرار دارد. در مجموع ۱۴ میدان برای ذخیرهسازی گاز انتخاب شدهاند که هفت میدان مجوز گرفتهاند.
وی اظهار داشت: هدف ما تامین گاز مصرفی به میزان 10 درصد در پیک سرما از طریق ذخیرهسازی گاز است، یعنی رقمی بین 90 تا 100 میلیون متر مکعب در روز؛ که این هدف با ذخیرهسازی در این هفت میدان در یک بازه زمانی 6 ساله محقق میشود.
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه
فقرزدایی و کاهش فاصله طبقاتی در سیاستهای کلی تأمین اجتماعی
بحرانهای پاکستان و اوکراین و یک پارادوکس بزرگ(یادداشت روز)
اخبار ویژه
مهر ابطال مقاومت فلسطین بر سیاست بازدارندگی اسرائیل در جنین
اسامی بدهکاران بزرگ بانکی منتشر شد
کودتای نرم آمریکا در پاکستان /عمرانخان از قدرت کنار گذاشته شد!
تأکید 250 نماینده مجلس بر اخذ تضمین از آمریکا و ممنوعیت اعمال تحریمهای جدید
مناجات شبهای ماه خدا و اشتیاق جوانان
دستگاههای مسئول در حوزه آلودگی هوا با جدیت به ایفای وظایف خود بپردازند
دنبال لغو تحریمها هستیم ولی با روشی عزتمند و توافقی قوی و پایدار
ایران برنده دعوای حقوقی گازی با شرکت فرانسوی شد
تشدید نظارت بر بازار لوازم یدکی برای مقابله با کالاهای تقلبی
وقتی فرزند وزیرشعار کرمان بیسر برمیگردد