17 سال زندان در انتظار پسر آقای رئیس‌جمهوری


گروه سیاسی: قانونگذاران جمهوری‌خواه در آمریکا به اقدام وزارت دادگستری این کشور برای تعیین بازپرس ویژه جهت تحقیق درباره اتهامات پسر رئیس‌جمهور آمریکا مشکوکند. دادستان کل آمریکا در بیانیه‌ای غیرمنتظره اعلام کرد که «دیوید ویس»، دادستان ایالت دلاور را به عنوان بازپرس ویژه برای تحقیق درباره جرایم «هانتر بایدن»، پسر رئیس‌جمهور آمریکا تعیین کرده است. میک گارلند، وزیر دادگستری آمریکا روز جمعه گفت دیوید ویس چند روز قبل‌تر به او گفته که تحقیقاتش به مرحله‌ای رسیده که بایستی کارش را به عنوان بازپرس ویژه در این پرونده ادامه بدهد. این انتصاب، اختیارات و منابع بیشتری برای تحقیق درباره این پرونده و احتمالاً طرح اتهامات بیشتر علیه هانتر بایدن در اختیار ویس قرار خواهد داد.

تلاش برای لاپوشانی فساد بایدن‌‌ها
با این حال، شماری از شخصیت‌ها و افراد صاحب منصب در حزب جمهوری‌خواه انتصاب جدید را گامی برای لاپوشانی پرونده فساد خانواده بایدن دانسته‌اند. کمیته نظارت و حسابرسی مجلس نمایندگان آمریکا که اکثر اعضای آن را جمهوری‌خواهان تشکیل می‌دهند در بیانیه‌ای اقدام جدید را «بخشی از تلاش‌های وزارت دادگستری برای کمک به لاپوشانی فساد خانواده بایدن» ارزیابی کرده‌اند. این کمیته گفته شواهد روزافزون گردآوری شده توسط اعضایش نشان می‌دهند که خانواده بایدن با سوءاستفاده از نام و سمت «جو بایدن»، میلیون‌ها دلار در معاملات با طرف‌های خارجی سود کسب کرده‌اند. هانتر بایدن به دو فقره اتهام در زمینه تخلف‌های مالیاتی متهم شده است. گفته می‌شود وی بین سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ که بیش از ۱ میلیون دلار درآمد داشته مالیات پرداخت نکرده است. او همچنین با اتهام دیگری در زمینه نگهداری اسلحه حین داشتن اعتیاد به مواد غیرقانونی روبرو است. با این حال، جمهوری‌خواهان می‌گویند که جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا نیز بایستی متهم شود زیرا او نیز از معاملات پسرش در چین و اوکراین انتفاع مالی حاصل کرده است.

افشای یک سند جدید
ماه گذشته نمایندگان جمهوری‌خواه در کنگره آمریکا بعد از انتشار سندی جدید از اف.بی.آی درباره فساد «جو بایدن» و پسرش خواستار استیضاح رئیس‌جمهور آمریکا شدند. «چاک گراسلی»، نماینده جمهوری‌خواه مجلس سنای آمریکا حدود سه هفته پیش یک سند داخلی از اف.بی.آی منتشر کرد که در آن ادعا شده بود جو بایدن در یک طرح غیرقانونی برای دریافت رشوه از طرف‌های خارجی دخالت داشته است. در این سند ماجرای جلسه‌ای در سال ۲۰۱۶ شرح داده شده که در آن «نیکولا زلوچفسکی»، مدیرعامل شرکت انرژی بوریسما در اوکراین گفته که دو پرداخت ۵ میلیون دلاری به «بایدن‌ها» داشته است. زلوچوسکی مشخص نکرده که این وجوه را به کدام یک از اعضای خانواده بایدن (یا خود او) پرداخت کرده است. مطابق این سند، زلوچفسکی در جلسه‌ای در وین در سال ۲۰۱۶ به یک مخبر اف‌بی‌آی گفته است: «پرداخت به یک بایدن ۵ میلیون و به بایدن دیگر ۵ میلیون دلار خرج داشت.» در سند اف.بی.آی از این مخبر به عنوان فردی کاملاً مورد اعتماد نام برده شده اما تصریح شده او سند بیشتری در تأیید این ادعاها نیاورده است. این مسئله از آن جهت حائز اهمیت است که در زمان دیدار این مخبر با زلوچفسکی، «هانتر بایدن» عضو هیئت مدیره شرکت برویسما بود و ماهانه ۵۰ هزار دلار درآمد داشت. جو بایدن، در آن زمان معاون رئیس‌جمهور آمریکا بود.

پسر ناخلف بایدن؛ ماجرای این پرونده از کجا آغاز شد؟
«هانتر بایدن» فرزند دوم جو بایدن پسری دردساز برای خاندان بزرگ بایدن است. بر خلاف «بو بایدن» پسر دیگر معاون اول رئیس‌جمهور سابق آمریکا که یک سال در عراق خدمت کرد و در ماجرایی احساسی به خاطر سرطان مغز درگذشت، هانتر همیشه برای پدر خود شرمساری به بار آورده است. در حالی که تمام اعضای خانواده بایدن به خدمت در نیروی دریایی آمریکا افتخار می‌کنند، هانتر بایدن تنها به مدت دو سال به عنوان نیروی ذخیره در این نیرو خدمت کرد. وی در دوران خدمت خود افسر روابط عمومی این نیرو در ایالات ویرجینیا محسوب می‌شد که در نهایت با مثبت اعلام شدن نتیجه آزمایش مصرف کوکایینش در سال ۲۰۱۴ از نیروی دریایی اخراج شد. در این میان شایعه برقراری روابط عاشقانه بین وی و بیوه برادر مرحومش نیز چهره اخلاقیش را بیشتر لکه‌دار کرد. دونالد ترامپ چند سال پیش مدعی شده بود که پدر هانتر او را از رسوایی مربوط به تحقیقات پرونده‌های فساد مالی در اوکراین رهانده است.

فرزند بایدن در بازی مافیای انرژی



به نظر می‌رسد، مرد پشت پرده برای تشکیل حلقه حامیان جدید زلوچفسکی، «آلن آپتر» بانکدار آمریکایی باشد که سال‌ها در جمهوری‌های اتحاد جماهیر شوری مشغول به کار بوده است. آپتر همچنین یک شرکت فعال سرمایه گذاری در آمریکا با نام Rosemont Capital را هدایت می‌کرد که «داوون آرچر» و «کریستوفر هاینز» از فعالان اصلی آن بودند. آرچر به عنوان یکی از نزدیک‌ترین دوستان هانتر بایدن نقش مهمی در فعالیت‌های مالی مربوط به کاندیداهای دموکرات داشته داشته است. وی در سال ۲۰۰۴ مسئولیت مالی کمپین انتخاباتی «جان کری» وزیر امور خارجه اسبق آمریکا را به عنوان کاندیدای دموکرات‌ها بر عهده داشته است.
آرچر همچنین بخشی از هدایت کسب و کار خانواده «هاینز» مالک سابق شرکت مواد غذایی هاینز را به عنوان یکی از بزرگترین شرکت‌های مواد غذایی آمریکا را بر عهده داشته است. رابطه‌ای که به لطف هم اتاقی بودن وی و کریستوفر هاینز در دوران دانشگاه حاصل شده است. البته کریستوفر هاینز مدعی است که نقش چندانی در اداره Rosemont Capital نداشته است. در هر صورت چند هفته پس از انتصاب آرچر به عنوان عضوی از هیئت مدیره هلدینگ بریسما هانتر بایدن جوان نیز به ریاست بخش حقوقی این کارتل اوکراینی منسوب شد.