۲۰۰ لایحه؛ میراث مجلس یازدهم برای دور بعد

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور با بیان اینکه دولت سیزدهم تاکنون ۲۵۸ لایحه به مجلس تقدیم کرده که ۱۲۸ مورد لوایح معوقه از دولت‌های گذشته و ۱۳۰ مورد لایحه جدید تقدیمی به قوه مقننه بوده است، گفت: «از این تعداد لایحه، ۵۲ مورد، یعنی حدود ۲۰ درصد، تبدیل به قانون شده است.»
سید محمد حسینی درباره تعداد لوایح دولت سیزدهم که هنوز در مجلس تعیین تکلیف نشده گفت: «یکی از ماموریت‌های مهم معاونت امور مجلس، تنظیم، تسهیل و تعمیق روابط و تعاملات میان دولت و مجلس و همچنین ارائه الگوی عملی و علمی مناسب برای تعاملات سازنده میان دولت و مجلس است. به‌طور طبیعی، مهم‌ترین مبادله میان دولت و مجلس - علاوه بر مباحث نظارتی که موضوع علی‌حده‌ای است - لوایح و طرح‌ها هستند. این در حالی است که تعداد کل لوایح معوقه از دولت‌های قبل در دولت سیزدهم مجددا بررسی و ۱۲۸ مورد تأیید و بار دیگر به مجلس ارسال شدند؛ ضمن اینکه در طول حدودا ۲ سال و ۵ ماهی که از دولت سیزدهم گذشته ۱۳۰ لایحه تقدیم مجلس یازدهم شده است.»
به‌گفته معاون امور مجلس رئیس‌جمهور، در مجموع ۲۵۸ لایحه از سوی دولت برای بررسی و طی شدن فرایند تصویب در اختیار مجلس قرار گرفته است؛ از این تعداد لایحه تا‌کنون ۵۲ مورد، یعنی حدود ۲۰ درصد، تبدیل به قانون شده است. از این ۵۲ مورد، ۲۹ لایحه از لوایح معوقه دولت‌های گذشته و ۲۳ مورد هم از لوایح تقدیمی دولت سیزدهم بوده است.
حسینی با بیان اینکه ۲۷ لایحه از لوایح ارسالی دولت به مجلس، دوفوریتی بوده‌اند، ادامه داد: «۱۰ مورد از این لوایح به قانون تبدیل شده‌اند، دو مورد تحت بررسی شورای نگهبان هستند، یک مورد در کمیسیون مجلس رد و بایگانی شد و ۹ مورد نیز در درست بررسی مجلس است. ۳ لایحه دیگر دولت نیز با هم ادغام یا استرداد شده‌اند و دو فقره از لوایح دولت نیز هنوز اعلام وصول نشده‌اند.»



وی درباره ۲ لایحه‌ای که از سوی هیأت رئیسه مجلس اعلام وصول نشده‌اند، افزود: «یک مورد لایحه تمدید مهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست و دیگری لایحه استفساریه ماده (۴۷) قانون مدیریت خدمات کشوری است که مورد اول ۲۸ آذر و لایحه دوم ۲۴ دی ۱۴۰۲ به مجلس ارسال شده‌اند. از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم تا‌کنون ۲۹۰ طرح از سوی هیأت رئیسه مجلس اعلام وصول شده که از این ۲۹۰ مورد، ۲۴۹ طرح در فرایند رسیدگی قرار دارند که شامل بررسی در کمیسیون مربوطه، صحن علنی مجلس، شورای نگهبان یا ارجاع به مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌شوند. تعداد طرح‌هایی هم که تبدیل به قانون شده‌اند ۱۹ مورد، معادل ۶.۶ درصد، بوده است.»
وی با اشاره به تحقق یکی از مطالبات مقام معظم رهبری مبنی بر لایحه‌محوری بودن قوانین مجلس گفت: «لوایح معمولا به‌دلیل داشتن عقبه کارشناسی و اینکه در مراحل مختلف بررسی قبل از تصویب در کمیسیون‌ها و سپس صحن هیأت دولت، مراتب کارشناسی کاملی را می‌گذرانند، اعتبار تقنینی بالاتری دارند، ضمن اینکه بودجه آنها پیش‌بینی شده و در یک فرایند کارشناسی به مجلس ارسال می‌شوند؛ لذا لوایح به طرح‌ها برتری دارند.»
حسینی با بیان اینکه البته در برخی مواقع نمایندگان مجلس ضرورت رفع کمبودهایی را احساس می‌کنند و خودشان طرح ارائه می‌کنند که در همه این موارد دولت نیز بررسی کارشناسی روی این طرح‌ها انجام می‌دهد، افزود: «در طول ۲ سال نخست عمر دولت، از ۱۶۹ بار اظهارنظر معاونت امور مجلس ریاست‌جمهوری در صحن مجلس، ۱۳۷ مورد، معادل ۸۱ درصد، منجر به موافقت نمایندگان با نظر دولت شده که آمار قابل توجه و ارزشمندی است.»

سایر اخبار این روزنامه
منابع هدفمندی یارانه‌ها 250هزار میلیارد تومان ناتراز شد مرگ سالانه 7میلیون نفر در دنیا به‌دلیل آلودگی هوا برای تولد« شوق زندگی »تمام‌قد ایستاده‌ایم شهرداری‌ها رتبه اول «ترک فعل»، «عدم‌اجرای تکالیف بودجه‌ای» و «عدم‌پاسخگویی» را دارند ۲۰۰ لایحه؛ میراث مجلس یازدهم برای دور بعد اراده قاطع تهران و آنکارا برای توسعه همه‌جانبه روابط دادگاه لاهه نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه را محکوم کرد امسال جشنواره پرشور، پررنگ و پررونقی خواهیم داشت عملکرد درخشان ملی و بین‌المللی هلال‌احمر دولت چگونه با سه طرح مهم، عدالت اجتماعی را پیاده می‌کند؟ پهلویّه یا بهائیّه؟! برنامه جدی آمریکا برای ترک منطقه یا سناریوی جدید علیه مقاومت؟ پیدایش حمام عمومی قدیمی در فرونشست خیابان کارگر تهران عجایب جام ملت‌ها! مراسم ۲۴ هزار شهید پایتخت یازدهم بهمن برگزار خواهد شد پیوستن ایران به بریکس مستلزم لایحه و تصویب مجلس است در این آرایشگاه زنانه رضایت خدا اولویت دارد! پیروزی! پیروزی بزرگ! خطر ریزش بهمن در ارتفاعات شمال پایتخت تورم ماهانه، نقطه به نقطه و سالانه در دی‌ماه کاهشی شد