هشدار قاضی‌القضات به نامزد‌های انتخابات

جوان آنلاین: «صحنه انتخابات، صحنه عزت و حماسه و رقابت برای خدمت است نه میدان کشمکش برای تصاحب قدرت، بنابراین کسانی که وارد رقابت‌های انتخاباتی می‌شوند، رعایت اخلاق را وظیفه خود بدانند.» این عبارت بخشی از فرمایش‌های رهبر معظم انقلاب در مراسم سی‌وپنجمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) است که طی آن با تأکید بر ضرورت حاکم بودن اخلاق در رقابت‌های انتخاباتی بین نامزدها، تصریح کردند: «بدگویی، تهمت‌زنی و لجن‌پراکنی کمکی به پیشرفت کار‌ها نمی‌کند و به آبروی ملی هم لطمه می‌زند». رئیس قوه قضائیه هم روز گذشته طی سخنانی در نشست شورای‌عالی قوه قضائیه، به نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری تأکید کرد که برای قانون احترام ویژه قائل باشند و عملی مرتکب نشوند که سبب سوء‌استفاده و بهره‌برداری دشمن شود. 
حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای با اشاره به اعلام اسامی کاندیدا‌های نهایی انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم گفت: تمامی اشخاصی که برای نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم احساس وظیفه و با انگیزه‌های مختلف ثبت‌نام کردند، چه آن‌هایی که صلاحیت‌شان احراز شد و چه آن‌هایی که این امر برای‌شان محقق نشد، باید در تراز شخصیتی عمل کنند که داوطلب تصدی کرسی مهم ریاست جمهوری اسلامی ایران است. در این راستا، اصل اساسی، قائل شدن احترام ویژه برای قانون است. قطعاً در این قضیه و به طور کلی، قضایای مشابه، نباید عملی مرتکب شد که سبب سوء‌استفاده و بهره‌برداری دشمن شود. 
رئیس دستگاه قضا در ادامه، توصیه‌های مهمی را به نامزد‌های احراز صلاحیت‌شده کرد و گفت: کاندیدا‌های احرازصلاحیت‌شده که فرایند و موسم تبلیغات انتخاباتی آن‌ها طبعاً آغاز شده یا آغاز می‌شود قطعاً توجه و عنایت دارند که باید اخلاق و قانون را در عرصه تبلیغات انتخاباتی، سرلوحه اقدامات خود قرار دهند. باید بر آنچه سبب تقویت انسجام ملی می‌شود و مایه امیدواری برای آحاد جامعه، به ویژه جوانان است، تأکید و تکیه کرد و از هر آنچه موجب افتراق و سیاه‌نمایی و خوشحالی و شعف دشمن می‌شود، اجتناب و احتراز ورزید. انتظار آن است که نامزد‌های انتخابات این موارد مهم را به ستاد‌های تبلیغاتی و هواداران خود گوشزد کنند. همچنین ضروری است کاندیدا‌ها و ستاد‌های آنان به هشدار‌ها و تذکرات دستگاه‌های نظارتی نیز توجه ویژه داشته باشند تا خدای‌ناکرده برای خود یا دیگران، دردسر و تصدیع و مزاحمتی ایجاد نکنند. 
رئیس قوه قضائیه اضافه کرد: در فرایند تبلیغات انتخاباتی، چنانچه پس از تذکرات و هشدار‌های دستگاه‌های نظارتی، کسانی خلاف قانون و اخلاق عمل کنند و با تخریب، توهین، شایعه‌پراکنی و نشر اکاذیب، بخواهند فضا را ملتهب و اذهان را مشوش کنند، قطعاً با برخورد قانونی دادستان‌ها و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط مواجه خواهند شد. در ایام تبلیغات انتخاباتی رعایت کامل موازین قانونی، امری بسیار مهم است. نامزد‌های انتخاباتی و ستاد و هواداران آن‌ها در تمام شئون و اقدامات‌شان همواره قانون را مدنظر قرار دهند. 


 هشدار به رسانه‌ها و انسان رسانه‌ها
قاضی‌القضات در ادامه با توصیه به گردانندگان رسانه‌ها درخصوص رعایت اخلاق انتخاباتی گفت: رسانه‌ها اعم از رسانه‌های مجازی و غیرمجازی و انسان‌رسانه‌ها و شهروندخبرنگاران و سایر اقسام و اضلاع مرتبط با رسانه، در ایام انتخابات نسبت به رعایت حدود و ثغور اخلاقی، توجه و اهتمام ویژه داشته باشند. قطعاً نقد و نقادی، امری بلااشکال و حتی مفید و نافع است، اما توهین، تخریب، ضایع کردن رقیب، نشر اکاذیب، تشویش اذهان و خلاف واقع‌گویی، مجاز نیست و بعضاً قابل پیگرد قانونی است. علی‌ای‌حال، همان‌طور که همه نامزد‌های انتخاباتی عنایت دارند و به هواداران خود نیز گوشزد خواهند کرد، این چند روز منتهی به انتخابات خواهد گذشت، اما خدای‌ناکرده اگر بداخلاقی‌ای رخ دهد، در حافظه مردم ثبت و ضبط و ماندگار می‌شود. 
محسنی اژه‌ای اظهار داشت: در امر رعایت قانون در حوزه تبلیغات انتخاباتی، شایسته است که دستگاه‌های مسئول اعم از دادستانی‌ها، وزارت اطلاعات، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین صداوسیما، تذکرات و گوشزد‌های لازم را به نامزد‌های انتخاباتی و ستاد‌ها و هواداران آن‌ها داشته باشند. بعضاً ممکن است که اشخاص فعال در عرصه تبلیغات انتخاباتی، نسبت به برخی از قوانین و مقررات ناظر بر تخلفات تبلیغاتی و انتخاباتی، ناآشنا باشند، لذا ضروری است با شیوه‌های هنرمندانه و مکرراً موارد ناظر بر تخلفات و ممنوعیت‌های تبلیغاتی گوشزد شود. 
رئیس قوه قضائیه با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت، بالاخص رئیس‌جمهور شهید، آیت‌الله رئیسی گفت: اکنون به برکت خون‌های پاک شهدای خدمت، فضای مطلوبی در عرصه سیاسی و اجتماعی کشور ایجاد شده است. این فضای مطلوب باید به واسطه انتخابات تقویت و برجسته شود و نباید خدای‌ناکرده به واسطه رقابت‌های انتخاباتی این فضای مساعد را زایل کنیم.